Tisdag 31/8-2010

Ridit  4 hästar idag =) Fantastiskt och alla har gått bra =)


Började med att rida den hästen jag rider på praktiken och det gick jättebra =) Känns som att hon bara blir mjukare och mjukare för varje dag man rider =) Jätteroligt

Sen efter det bad min "handledare" mig att rida en av hennes lektionshästar för att han hade betett sig lite konstigt det senaste och bara sprungit med huvudet åt höger och jag förstod henne :O Men efter ett tag släppte han faktiskt =)

Sen när jag kom hem så red jag Treneke och idag kändes det som att gamla Treneke var tillbaka =) Underbar!! Joggade henne bara för att känna på hur hon kändes och hon kändes verkligen jättefin och det var jätteroligt =)

Sen efter det red jag Explosiv och hon var PIGG.. Haha men även hon gick jättebra att rida och hon skötte sig jättebra =)


Måndag 30/8-2010

Idag red jag en häst på praktiken = ) Den jag ska rida nu när jag är där och det gick jättebra.. Hon var mycket mjukare och piggare än vanligt så det var roligt =)

Treneke fick vila idag men vi tog en riktig mysdag. Borstade henne massa, klippte manen, klippte svansen och bara myste =)

Sen putsade jag alla vardags och tävlingsgrejer också =)


Söndag 29/8-2010

Kollade Trenekes sadel idag och såg att den tryckte lite på manken på henne så jag la på en extra padd och hon kändes nästan som vanliga Treneke igen =) Hon hängde lite i munnen men det var för att jag red på ett bett hon inte tycker om eftersom jag trodde att det var bettet som gjorde att hon hade blivit så konstig men idag gick det väldigt bra.. Hon slog inte med huvudet eller någonting i galoppen :D Jobbade henne bara lång och låg idag och i morgon ska hon få vila =)

Sen skulle jag longera Explosiv och jag vet inte vad som flög i henne. Hon var helt tokig. Haha! men men.. unghästar =)

Känns som att bloggen börjar bli lite tråkig.. Har ingenting att skriva om!

Lördag 28/8-2010

Igår blev det ingen ridning för jag var på Liseberg hela dagen =)

Hoppade lite idag och det gick sådär.. Hoppningen i sig gick bra men hon låser sig ibland så hon går inte att svänga höger stundvis .. Vet inte om det är dumheter eller att hon sitter fast men jag tror faktiskt att det är dumheter för hon är mjuk i bogarna och allting men det är precis som att hon låser sig i huvudet.. Kändes som att hon släppte lite på slutet men ska skritta ut henne i morgon och sen jogga henne lite i trav i paddocken bara för att känna på henne..


Hon kanske behöver någon annan som rider henne bättre?

Jag älskar dig.. I mina ögon kommer du alltid att vara den finaste <3

Torsdag 26/8-2010

Ridit tre hästar idag =)

Först red jag en häst på min praktik och det gick jättebra =) Mycket bättre än igår faktiskt.

Sen efter det red jag en c-ponny på min prakik och det gick sådär.. Hon är lite såeciell och efter det skrittade jag ut Treneke och hon var faktiskt också duktig idag. Red ""Suss" övningar och tillslut släppte hon tror jag =) I alla fall för dagen =)

Är ledig i morgon så det blir nog bara ett lugnt pass i paddocken imorgon =)

Onsdag 25/8-2010

Red Treneke idag igen och det gick ganska bra tills att jag började kräva lite mer och då gick det inte alls bra. Eftersom att hon har vilat så är hon så fruktansvärt stel och när man då kräver att hon ska ställa sig och hon inte orkar så slappnar hon inte av ordentligt utan hon hänger sig bara i munnen och vill inte alls jobba ordentligt.. Tror också att det kan vara bettet så i morgon ska jag prova ett annat bett och bara skritta ut för hon hoppade lite studs idag.! =)



Ungefär såhär såg vissa delar ut av vårat ridpass idag. haha

Tisdag 24/8-2010

Red Treneke idag och hon hade damp.! Bråkade en stund men sen när jag satte på gramanen så slutade hon nästan.. Orkar inte skriva mer idag!

Måndag 23/8-2010

Nu var det länge sedan jag skrev men idag red jag Treneke för första gången sen i tisdags.. Ojojoj va pigg hon var. Haha. Jag och sanna red ut och jag provade att rida ut med bett kombinerat med hackamore för hon blir så fruktansvärt stark och det gick faktiskt riktigt bra =) Skrittade ca 30 minuter, travade lite och sen galopperade vi två vändor i skogen och sen blev det trav tillbaka och efter det brukar hon alltid flippa totalt men det gick ganska bra.. Hon dampade bara lite. haha men sen när vi kom ut på cykelbanan så var vi på väg att gå omkull för hon halkade med bakbenen (och jag som bara hade linne på mig) precis när hon har kommit upp igen så blev hon jättechockad och ställde sig och sen kastade sig framåt och då var jag på väg att smaska asfalt igen men jag satt faktiskt kvar :O .. I morgon blir det MYCKET lösgörande i paddocken =)

BTW. Köpte ett halstäcke från Jackson på rea idag för 195 kr :O  Skulle kostat ca 400


Tisdag 17/8-2010

Treneke var massamassamassa duktig idag =) Hon skötte sig faktiskt jättebra. Jag krävde inte så mycket av henne idag mer än att hon verkligen skulle ställa igenom sig, nästan lite överdrivet och så krävde jag att jag skulle kunna sitta ner på henne i traven utan att hon dampade loss och spände sig. Sen på slutet fick hon även hoppa några språng för skoj skull och för känslan =)

I morgon blir det bara promenad för sen ska Treneke få vila onsdag-söndag för jag ska till Borlänge :D


Måndag 16/8-2010

Idag skulle jag egentligen gymnastikhoppat Treneke men eftersom att det har varit så sjukt dåligt väder hela dagen så fick dom bara springa av sig lite i paddocken men imorgon ska jag rida henne en stund i paddocken :D


Söndag 15/8-2010

Har precis kommit hem från stallet för jag har ridit Treneke och det var SVETTIGT, det är typ 100 grader här. Haha

Treneke gick iaf SVINBRA vilket jag inte trodde eftersom att jag skrittade ut igår och för min mamma var med, det går nästan alltid dåligt när hon är med. Haha. Jaja tillbaka till ämnet. Hon var vekligen jättefin, lyssnade, gjorde jättefina öppna, sluta och skänkelvikningar. Hon flyttade även in och ut rumpan på volt och på rakt spår. Jättefint = )


Lördag 14/8-2010

Skulle skrittat ut älskling tidigare idag men har inte haft tid och inte orkat men när en kompis ringde och frågade om jag kunde köra henne till ett ställe som ligger precis vid stallet så tänkte jag att jag kan likaväl skritta ut henne nu på kvällen så jag och Treneke skrittade ut i ca 40 minuter nu på kvällen =)

Hon fick faktiskt jobba även om vi skrittad ut så hon fick göra skänkelvikningar, öppna och sluta även fast vi skrittade på en rak väg =)

Fredag 13/8-2010

Fredag den 13 idag :O

Aja bilder från gårdagens ridning kommer upp ikväll antagligen =)
Idag ska jag bara skritta ut henne därför kommer jag inte skriva under dagen för jag ska rida ikväll då jag ska iväg hela dagen  men vi hörs sen =)

Torsdag 12/8-2010

Börjar med detta

Kan du inte visa lite bilder på er nya transport och vad du vill göra med den ex måla om ngt lr sätt på dekaler?

Jag antar att du menar hästbussen vi har köpt =) Självklart kan jag det. Det kommer komma bilder på den så fort jag får chansen att ta kort på den. Är lite svårt när det står hemma på gårdsplanen då jag inte kan zooma ut så mycket men det kommer komma för och efter bilden för vi ska fixa till den =) Vi vet bara inte riktigt hur ännu.

Iaf red Treneke idag för nu har hon varit ohalt i två dagar och jag ville känna på henne för ibland känner man bättre om dom är halta när man rider än när man springer med dom men hon var inte halt =)

Det gick faktiskt bättre än jag trodde, självklart var hon stel och lite springig och lite hängades i handen stundvis men hon var mycket bättre än vad jag trodde att hon skulle vara =) Trodde typ att hon skulle vara helt jättedampig.. Haha men imorgon ska jag bara jogga henne lite =)


Tisdag 11/8-2010

Känner att jag inte skriver någonting.. Men har ingenting att skriva nu när Treneke är halt.. men hon är på bättringsvägen och jag tror faktiskt att hon såg ohalt ut idag. Ska be mamma kolla på henne i morgon =)

Måndag 9/8-2010

Idag blev det bara en promenad med Treneke och det kommer det bli även i morgon =) Hon är nästan ohalt nu.. =)

Skulle varit till Norra älvsborg och tävlat i helgen men jag strök mig pga av såret och att hon fortfarande är halt.. Vill inte stressa på för så viktiga är faktiskt inte tävlingar för det kommer fler =) Även om hon hinner bli haltfri innan vill jag inte stressa henne =) Åker nog på en clear round nästa torsdag istället och då ska hon i så fall gå 130 och debut 135 =) Känns bra att prova det på clear round först =)



I mina ögon kommer du alltid att vara den vackraste hästen!

Söndag 8/8-2010

Nu är vi på väg hem efter en lång och rolig helg.

Hoppade ju 1 120 idag och det gick inte lika bra idag för hon var trött.. Vi fick 12 fel men jag är nöjd med rundan och framförallt nöjd med Explosiv =)

Hon rev 1:an men det var ett slarvfel från henne. Hon hoppade inte upp sig ordentligt men det gör ingenting hon är faktiskt bebis =)

Jättenöjd med helgen för det har varit jätteroligt och lärorikt =)

Nu har Explosiv gjort sitt första meeting =)

Lördag 7/8-2010

Hoppade ju som sagt 1 120 idag =) Det var första för Explosiv och mig och det var hennes 3:e. Hon var verkligen jättefin men tyvärr rev hon ett hinder så 4 fel. Hon hoppade verkligen jättebra och hon rev endast för att vi kom lite för nära så hon hann inte upp men annars en klockren runda. Var ganska mycket titthinder såsom björk, grindar, vattenmatta, två kombinationer och vågplank. Men hon hoppade verkligen jättefint =)

Imorgon blir det 120 igen =)

Fredag 6/8-2010

Har precis hoppat 110 klassen och det gick sådär.

Explosiv var pigg och hon tittade på alla grindar som tydligen var jätteläskiga och regnet bara öste ner så det var jättejobbigt att se och det var lite tungt och så.. Men men jag är nöjd 9 fel. Första som hon rev var det en vattenpöl framför och hon vågade inte gå i den så hon tog ett till och då kom hon för nära. Sen rev hon även första i kombinationen för den var helt vit och så tittade hon på grinden och gick ner i trav och då var jag inte med henne ordentligt med skänklarna så hon fick travhoppa oxern i kombinationen och orkade då inte över =) Sen fick vi ett tidsfel också. Det var sjuuukt kort tider.. Väldigt många fick tidsfel. Men jag är nöjd. Har ju knappt ridit henne och absolut inte hoppat =) Men i morgon är vi tillbaka igen =)


Torsdag 5/8-2010

Nu har vi varit här nere hela eftermiddagen och vi har det verkligen jättemysigt =)

Explosiv trivs bra i boxen även om hon hade ett litet damp när vi kom hit och typ stod och bockade i boxen haha men när jag hade promenerat med henne och ridit henne så blev hon lugnare.

Joggade bara igenom henne lite i manegen och hon var superpigg hon bockade och höll på haha men sen var hon lugn.. Som sagt hon fick bara jogga lite =)

Sen tvättade jag benen på henne, flätade, borstade och lindade henne =) Knopparna gör jag i morgon =)

I morgon blir det upp tidigt, fodra, promenera, ge hö, linda av, borsta av och sen småpilla lite  =)

Det kommer bilder och filmer på söndag =)

Torsdag 5/8-2010


Blir inget meeting för mig och Treneke i helgen för hon har sparkat sönder boxgallret inatt så nu har hon sår på ena bakbenet och är halt :( Men eftersom jag har världens bästa syster så får jag låna Explosiv och hoppa henne i helgen =) Hon är ju bara 6 år och jag har inte hoppat henne mycket och hon har aldrig gått meeting så hon ska gå en klass om dagen =)

Fredag : 110
Lördag: 120
Söndag: 120 =)



Sanna Rosander Jag älskar dig! Du är VÄRLDENS bästa <3

Världens finaste Sanna och Explosiv på bilden =)


Onsdag 4/8-2010

Idag fick Treneke vila och i morgon kommer jag bara att jogga henne lite.

Åker även på meeting i morgon i Lilla edet och där ska hon gå
Fredag: 120
Lördag: 130 , 125 (skriver mer om de längre ner)
Söndag: 130

På lördagen skulle jag egentligen hoppa 120 och 130 men fick förfrågan om jag ville vara med på duellhoppning i 125 på kvällen i stället för 120 som en rolig grej så det ska jag göra istället =)

Kommer ha data med mig så det kommer bli mycket uppdatering antagligen så ni får veta hur det går =)

Tisdag 3/8-2010

Skrittjobbade Treneke idag i paddocken barbacka.

Eftersom hon inte är helt loss i bogarna och gärna hänger i tygeln om man byter bett på henne så fick hon göra mycket lösgörande övningar idag..

Öppna, sluta, skänkelvikningar "sussövningar" och sånt.

När vi började rida så började några killar skjuta med något "skojgevär" så Treneke hoppade till och då hamnade jag i bakvikt och råkade hålla kvar i tyglarna så hon ställde sig och sen kastade hon sig framåt så jag ramlade av.. Haha så fruktansvärt klantigt gjort asså.. haha men det gick bra och sån snäll häst som man har så stod hon bara still och kom till mig när jag gick emot henne.

I morgon får hon vila och på torsdag ska jag bara jogga henne och sen blir det meeting i Lilla Edet :D

Världens bästa <3


2/8-2010

Skrittade bara ut Explosiv och hade Treneke som handhäst idag =)

Idag sprutade jag en häst för första gången.. Lite läskigt men det gick bra. Samantha har antagligen fått blodförgiftning :S Hur hon nu kan ha fått de.. Vi har inte känt något sår eller någonting.. :S Aja vi ska iaf spruta henne i 4 dagar till.. !

Söndag 1/8-2010

Shiit va pigg Treneke var idag.. Helt sjukt!

Ridningen gick inte så jättebra för hon var väldigt tjafsig i munnen och hängde väldigt mycket i ena tygeln eftersom hon inte är helt loss i bogarna nu när hon inte gick igår. Men men .. Tillslut när hon hade blivit lite lugnare så gick det bättre.. Men jag gillar inte att hon hänger så i munnen ibland.. I morgon ska hon bara skritta men på tisdag så ska jag rida igenom henne ordentligt så hon släpper i sidorna igen =)

RSS 2.0