4 ridna 1 kvar

Har ridit 4 idag och uppdaterar mer om det senare ikväll då jag har en kvar.. Förhoppnigsvis kommer bilder från ridpassen upp ikväll! :D

VARMT!!!

Idag har det varit så varmt så jag har knappt kunnat rida..
Red första hästen klockan 7 i morse och det var Ipswich.. Skrittade henne HELT själv idag.. Ingen som höll på lina eller någonting och hon var SÅ duktig.. Duktiga bebis :D
Efter det red jag Treneke på kimblewick bettet och hon gick jättebra faktiskt =) Hon var riktigt fin verkligen!! 

Gjorde klart stallet och sen åkte jag hem..
Åkte till stallet och red J .. Joggade henne lite med gramanen för att sedan ta av henne den och då gick hon jättebra! :D
Skulle ridit Siv också men det blev inte så för det var för varmt så jag får rida henne imorgon istället =)
Imorgon ska jag rida Ipp, Siv, Treneke, Samantha och J =)

Putsat

På kvällen åkte jag tillbaka och putsade alla mina 4 vardagsträns grundligt och mina 3 sadlar och gjorde iordning dom sakerna jag inte använder till vardags.. Stolt :D

Lång dag igår!

Bloggar idag istället då jag satt vid mobilen och inte orkade göra det ordentligt igår!
Som sagt så provade jag mitt nya träns igår och med kimblewick bett så skrittade jag ut Treneke och hon var HUR lugn som helst.. Hon som alltid bråkar och håller på men hon skötte sig riktigt bra =)
Skrittade även ut J och hon skötte sig också =)
Provade att tömköra Ipswich för första gången och i början reste hon sig ganska mycket men tillslut kunde jag till och med låta henne trava på volt så det var roligt att det gick så bra! 

Åkte hem en stund och fixade lite då jag skulle sova i stallet.. Kom tillbaka och red D.. Han fick hoppa lite och jag tycker att han kändes riktigt pigg och framåt och mjuk i kroppen så det var roligt =)
Ännu senare red jag Samantha lite i paddocken och sen bestämde jag och en kompis oss för att rida ut så sagt och gjort vi red ut och galopperade lite och sen red vi lite i manegen och då var Samantha så fin! Också på kimblewick och the difference!
Idag red jag Explosiv på morgonen med samma kombination och hon gick också väldigt bra! . I början var hon lite dum men sen var hon hur fin som helst verkligen.. Även Samantha var jättefin idag och släppte helt i galoppen!
Bilder lånade från Google!

..

Bloggar imorgon.. Har iaf ridit treneke, J, tömkört Ipp, ridit D och Samantha.. Mer om det imorgon!

Sova i stallet

Blir tyvärr mobilblogg idag igen.. Började med att rida D idag och han var riktigt fin! Efter det red jag Samantha och även hon gick väldigt bra faktiskt!! Red ut Explosiv och sen red jag lite i paddocken och hoppade. Det tik bra tills bettet gick av.. Knas :s red iaf Treneke efter det och det gick inte liks bra som igår men det gick ganska bra. Fick mitt dyon the difference idag också :D lycka !! Ipp gjorde jag ingenting med men nu på kvällen skrittade jag ut J med några kompisar.. Någon var glad över att komma ut..

Både bra och dåligt

Red Treneke när jag kom till stallet.. Red med tredelat och achennosgrimma och hon gick så JÄVLA bra verkligen!! Hur fin som helst min fina skrutt!! Efter det red jag Siv och de tik inte bra.. Hon ville verkligen inte idag.. Tränade Samantha och det gick jättebra och nu på kvällen hjälpte jag en tjej med sin häst och det gick också riktigt bra :)

Ipp

Har varit uppe i stallet och gjort allting.
Longerade Ipp lite med sadel och med stigbyglarna nere och det gick bra.. Sen hoppade jag upp i stigbygeln för första gången.. Sanna höll i henne men det gick jättebra. Så skrittade vi en stund och sen kunde jag skritta henne på volt med att sanna bara stod i mitten.. vänster varv gick jättebra.. Hon förstod inte riktigt i höger men då tog sanna i ett spö så hon kunde mana på henne lite och då gick det jättebra. Sen skrittade jag även lite på fyrkantsspåret..
Ska åka till stallet snart igen och rida Treneke och Explosiv.. Explosiv ska göra galoppombyten över bommar med graman och Treneke ska ridas lite lätt bara .. Ska prova det tredelade idag igen!
Ikväll ska jag markarbetsträna Samantha och ta en promenad med J  =)
Hörs senare.. Hoppas att mitt träns kommer idag också.. Har köpt ett Dyon the difference.. Helt nytt för under halva priset!! GÖÖÖTTT! :D

Massa i huvudet

ojojoj nu var det länge sedan det var ett ordentligt inlägg här iaf!
Idag började jag med att rida R... Myshästen och han gick hur bra som helst..
Efter det red jag M, D och L .. Växlade mellan alla 3.. M gick inte alls bra men dom andra två gick jättebra så det var roligt..
På kvällen nu sadlade och tränsade jag Ipp så gick jag och sanna ut och så longerade jag henne lite med stigbyglarna hängandes.. Och det gick bra.. Hängde lite och sen hoppade jag upp ordentligt och satte fötterna i stigbyglarna.. Hoppade av och sen hoppade upp några gånger och sen skrittade vi lite med att jag satt i sadeln.. Idag gick det jättebra.. Duktiga bebis :D
Fina Fina Treneke. Jag älskar dig <3

Tävling

Tävlat i helgen.. Gick bra!
8 fel i första 120
8 fel i andra 120
8 fel i 130! :D

Löshoppning

Började dagen med att tvätta hela Ipp och det gick väldigt bra för att vara första gången..

Tränade Treneke markarbete och lite hoppning på slutet och även det gick riktigt bra!

Samantha och Siv fick vila idag..

på kvällen löshoppade jag D och Ipp och det gick också bra =)




Går inte att ladda upp bilder nu!

Uupps

Glömde blogga igår men det gick bra med alla hästarna igår och jag satt på Ipp för första gången med sadel och det gick jättebra :D
Idag började jag med att rida D och han var jättefin! Duktiga ponnyskrutt..
Efter det red jag M och det gick också bra.. Något seg men hon skötte sig (=
Efter det red jag R.. Skrittade ut med en tjej och han var så snäll så.
Red Samantha i paddocken och hon var jättefin faktiskt.. Släppte riktigt fint i galoppen idag.!
Markarbetstränade Siv och det gick ganska bra.. Hon skötte sig för det mesta.. =)
Ipp när jag såg henne första gången :D

..

Grejade inte med Ipp någonting idag då vi har bestämt oss för att ta henne två gånger per dag, varannan dag istället..
Red Explosiv och hon gick ganska bra.. Lite hängande i handen men hon skötte sig =)
Treneke gick inte alls bra idag men hon var för stressad.. Men vi tar igen det imorgon!

Hemma..

Har varit hos pappa inatt så de var skönt .. En tjej tog ut hästarna imorse så kunde få sova ut!
Åkte hem och släppte Treneke vilket gick bra :P
Red ut Samantha med Sanna och Siv och även det gick bra =)
Grejade lite med Ipp och lyfte hovar och hängde på henne och satt faktiskt upp för första gången och det gick jättebra! :D

Ipswich

Idag har jag bara grejat med Ipswich..

Borstade och lyfte alla hovarna, tränsade och sen ut i manegen och longera henne lite så hon fick springa av sig värsta energin och sen jobbade vi mycket på att man skulle kunna röra sig mycket runt henne och i slutet hängde jag lite på henne så gick vi en bit =)

1 häst

Idag har jag faktiskt bara ridit Treneke.. Min fina fina Treneke..
Hon var ganska fin idag.. Lite springig men annars var hon verkligen jättefin och fick igenom det jag ville och på slutet jobbade vi med lite skänkelvikningar.. =)
Bilder från igår kommer imorgon då jag sitter vid en annan data nu!

Lång dag

Idag har det verkligen varit en lång dag!

Åkte till stallet och fixade hela stallet..

Grejade med Ipp, borstade, lyfte hovar, satte på skydd, tömkörningsgjord med schabrak och fårskinnspadd, longerade en stund och sen hängde jag faktiskt på henne för första gången och gick två varv i paddocken! Duktiga skrutt..

Efter det red jag Treneke. Hon var lite tjafsig i början men på slutet blev hon verkligen så HIMLA fin.. Mycket arbete i nedsittning och galopp.. Hon var verkligen jättefin =)

Efter det så skrittade jag ut M med Sanna och Elenore.

På kvällen åkte jag på Pay and Jump med J och hoppade 90cm och 1m. Hon var lite trög i början och ville inte riktigt gå fram men hon hade ia 1 ner i varje klass.. Duktiga skrutt..

Pannband

Idag har alla våra fått vila :D
Red J först.. Hon gick ganska bra men hon var väldigt seg. Fick sparka på henne några gånger =) Men sen efter det så gick hon.. Ska hoppa Pay and Jump med henne imorgon 90cm-1m..
Efter det red jag M och hon gick jättebra.. Hon fick hoppa lite och hon skötte sig jättebra =)
Släppte D så han fick springa lite =)
På kvällen fick åkte jag och hon som äger stallet och köpte lite saker till J som vi ska ha till henne =)
Dessutom fick jag två JÄTTEFINA pannband av stallägarens syster för att jag och Sanna tog hand om hennes hästar när dom var borta =)
Dessa två fick vi.. Det blå/guld är mitt och det guld/silver är Sannas.. Det blåa är cob till Treneke och det andra är full till siv =)

Hoppning

Hann inte skriva igår då jag typ inte var hemma någonting..
Hoppade D först på morgonen och det gick jättebra.. Han hoppade faktiskt sin första bana vad jag vet på 80 cm.. Duktiga ponny! :D
Efter det hoppade jag Treneke och provade att hoppa på rakt gummi och ett hackamore.. Det gick hur bra som helst! Avslutade med en bana på typ 125 och på slutet hoppade vi oxrar på typ 135 ! Hon kändes faktiskt riktigt bra! Hur roligt som helst. Skulle åkt på pay and jump på tisdag men de fanns bara upp till 110 så åker inte på den!
Idag släppte vi bara alla hästarna och Ipp har haft senskydd på sig för första gången :D
Den här kombinationen fast med ludd på det flätade!

Dålig uppdatering

Förlåt att jag inte har skrivit på ett tag men har inte varit inne på datan då jag inte har varit hemma.. Det har gått bra med alla hästarna under veckan men flög av en häst för några dagar sedan så just nu mår inte min rygg så bra..
Kommer att uppdatera mer nu när jag är hemma på kvällarna.. :D

Maaassa fix

Samantha fick vila idag för hon var halt.. Tror det kan bero på att hon fick nya skor i lördags..

Treneke och Explosiv släppte jag i manegen..

Red ut J med Sanna som red D, en kompis tog M..

Hade två lektioner under dagen och båda gick bra!

Grejade med Ipswich på kvällen.. Fick lyfta alla 4 hovar idag + kratsa dom för första gången, borsta henne över hela kroppen och spola lite på henne! Hon har även haft tömkörningsgjord på sig..

Satte på den i stallet och det gick bra sen kom en broms och bet henne så hon fick panik och brallade loss i stallet fast hon satt fast.. Tog av henne den och gick ut, då var hon lite rädd för den men sen fick jag sätta på henne den och gå med henne för att hon inte skulle koppla ihop den med något dåligt.. Men det gick bra =)

Tävling

Tävlingen idag gick ju inte 100% Precis.

Treneke var jättefin i 120.. Hon petade ett som var helt mitt fel då jag höll henne lite för mycket in i hindret..

Hoppade Siv 120 också hon rev Jokern så där förlorade vi ganska mycket poäng då det var en poänghoppning.. Så 4 fel för båda två i 120.. =)

I 125 krånglade det som fan.. Det var konstigt jag visste inte när jag skulle starta, dom kunde inte svara så jag fick 15 minuter på mig att rida och hoppa fram men Treneke skötte sig jättebra.. 8 fel i grunden.. Jag är jättenöjd..

Siv gick jättebra i grunden. Hon nollade men sen blev hon jättetrött.. Hon bara dog så hon fick 16 fel i omhoppningen men jag är jättenöjd med henne också!

Det har varit riktigt varmt idag, äckligt varmt verkligen, mycket bliningar, banan var snorhal och Treneke höll på att gå omkull några gånger.. Bilder kommer någon dag och eventuellt film! :D

Löst sig med bilderna!!

Fy vad jag blir trött på mig själv.. Anledningen till att jag inte har kunnat ladda upp bilder är för att jag har tryckt på en sak för att kunna skriva på telefonen och sen har det följt med över till datan.. TYPISKT!!! Aja nu ska det funka iaf..

Idag började jag med att hoppa Treneke och hon var faktiskt jättefin! Riktigt fin.. Lite pigg men hon väntade in hindrerna bra och hoppade riktigt fint faktiskt.. Hoppade ungefär 120-130 med henne.. Ska tävla på söndag 120-125..

Efter det red jag fram Explosiv på ängen för att även hon skulle få hoppa. Hon var riktigt fin i framridningen och hon fick hoppa fram på stockarna och det gick jättebra.  Sen gick jag in i paddocken och hoppade samma sak med henne som med Treneke och det gick väldigt bra när hon lyssnade på mig!

Skulle ridit Samantha men hon är så lång i fötterna då hovslagaren inte har kunnat komma så hon fick vila idag också.. Hovslagaren kommer imorgon så då ska hon skos..

Ipswich gjorde jag ingenting med..

Ska tillbaka till stallet och rida D ikväll..

Här är två bilder på Ipswich. En bild när hon har träns för första gången och en bild som vi tog när vi tittade på henne! :D


RSS 2.0