Tisdag 30/11-2010

Fick nyss reda på att det var fabrikatsfel på min klippmaskin så nu har jag fått en ny :D Och dom har aldrig sett en så bra omhändertagen maskin som är nästan 1 år gammal :D YEEEY! :D

Började dagen med att rida D och shiiit va han var pigg idag också men han gick verkligen jättefint idag =)
Jag rider han måndag till onsdag för er som inte har förstått de och sen vilar han resten av veckan =) han är ju trots allt bara 3 år =)

Efter det red jag A och hon var också SJUUUKT fin idag.. Inte ett bocksprång, inte en stegring, jättefina galoppfattningar.. Älskar såna dagar när hon är sån! Såå underbar! :D Imorgon ska jag iväg och hoppträna med henne för min hopptränare som jag tränar mina för.. Får se hur det går.. haha

När jag kom hem åkte jag direkt till stallet och skrittjobbade Treneke och det gick bra.. Hänger lite i munnen men  tror att hon har någon låsning någonstans =/.. jaja de löser sig !! =)

Imorgon ska jag rida D, T, A och så ska jag försöka skritta ut Explosiv med Treneke som handhäst =) eller om jag skrittjobbar Treneke lite i paddocken =)

Min första ponny.. Älskad och saknad!! <3


Måndag 29/11-2010

Treneke fick nya skor nu på kvällen.. Gottgott =)

Började dagen med att rida D.. Han var pigg som ett as så longerade honom lite och shiit va han bockade.. haha

Sen efter det fick jag prova A som jag antagligen ska prova att hoppträna för en tjej =)

Skulle ridit A (den vanliga) men släppte henne bara i manegen idag då hon stått och jag tänkte att hon kunde få bocka av sig där istället och sen på kvällen så skrittade jag ut Treneke och hon var faktiskt jätteduktig idag =)

Skrittade både dit och tillbaka på långa tyglar.. FANTASTISKT.. Haha


Söndag 28/11-2010

Åkte ju på CR med Samantha och Explosiv idag =)

Samantha hoppade 80-90, första gången sen hon blev frisk som hon hoppade bana och det gick FORT men hon skötte sig och nollade båda sina =)

Explosiv var så jävla pigg och bråkig så de blev 4 fel i båda klasserna.. Hon tog inte förhållningarna.. Jaja de e hästar vi pratar om =)

Dom var duktiga iaf =)


Lördag

Så =)

Har inte hunnit skriva men jag var ju och hoppade A på "clear round" idag.. Den är imorgon men jag var där och hoppade henne lite idag istället.. Typ som en liten hoppträning och det var andra gången i hennes liv som hon hoppade bana men hon hoppade jättefint =)


Lördag 27/11-2010

Förlåt att jag inte skrev igår men jag hann faktiskt inte =)

Iaf mina fick vila igår men jag red A och hon var sååå himla fin igår =) Riktigt kul..

Var uppt och joggade Samantha och Explosiv lite imorse och det gick bra men dom var sjukt pigga..
Ikväll blir det att åka till min praktik och bygga banan för imorgon och hoppa A på den =)

Hör av mig sen =)

Torsdag 25/11-2010

Uppdatering på kvällen igen ! :D

Red Treneke borta i manegen idag och provade att hoppa henne men det är någonting för hon bara drar sig till vänster hela tiden så det blir ingen hoppning med henne på söndag :/

Efter det var mamma med på "Frukostridning" men så orkade hon inte rida klart så jag hoppade upp på T (han som jag brukar rida, mamma red honom innan) och red klart lektionen och han gick riktigt bra idag =)

Efter det red jag A och hon var också jättefin.. Inga bocksprång och inga stegringar.. Första gången på LÄNGE som hon har gått så fint =)

Nu på kvällen skrittade jag bara ut Explosiv med Emma och Samantha och det gick jättebra bort från stallet men tillbaka mot stallet gjorde hon typ luftsprång så de stod härliga till.. haha!


Underbara hästar! <3


Onsdag 24/11-2010

Märker att alla mina inlägg skrivs på kvällen? .. Konstigt.. haha

Började dagen med D och han var jättepigg och framåt idag och riktigt riktigt fin faktiskt =)

Efter det så red jag T och han var också väldigt fin.. Dock kunde jag inte rida så länge för dom skulle harva i mangen.

Senare på dagen skulle jag hoppa R på ridträffen och det gick jättebra! Han är dressyrhäst men han ÄLSKAR att hoppa så han hoppar typ 30cm högre än vad hindret är .. haha men han skötte sig riktigt bra =)

Treneke fick vila idag men imorgon ska hon till manegen så jag ska hoppa henne som en "check" inför Clear rounden på söndag!

Explosiv var på hoppträning och hon var riktigt fin förutom när vi skulle göra sluta till vänster.. Stenhård träning på de nu men hon hoppade riktigt fin och kändes väldigt fin för övrigt så de var roligt =)

Härlig bild från i somras!

Tisdag 23/11-2010

Eftersom att jag har världens bästa praktik så fick jag ta med min Treneke och Explosiv och rida dom på morgonen borta i manegen.. UNDERBART!

Började med att rida Treneke och de gick sådär.. Haha.. Först var hon lite hängande i ena tygeln men sen släppte hon nästan allting på slutet och blev jättefin =)

Sen så skulle jag rida Explosiv men så fort jag satte foten i stigbygel så drog hon iväg i full galopp.. Haha tokhäst .. Hon var MONSTERPIGG.. Hon stod bara på stället och studsade och sparkade bakut så jag plockade av henne sakerna och så lät jag henne springa lös och jag är glad att jag inte satt på.. haha sen skrittjobbade jag lite barbacka bara!

Efter de åkte vi iväg till en annan manege med A för att testa hur hon är på andra ställen och hon skötte sig jättebra! Hon var riktigt fin faktiskt och på slutet fick hon hoppa några småsprång och hon hoppade jättefint!

Sen red jag D när vi kom tillbaka och han var också jättepigg idag men skötte sig riktigt bra =)

Skulle ridit T idag också men bytte dagar på honom till måndag och onsdag istället för måndag och tisdag =)


Måndaf 22/11-2010

Shiiit lång dag..
Började med att när jag skulle åka till praktiken var det fyra hästar lösa :S.. Vi visste inte vems det var eller någonting så vi fick fånga in dom och ställa dom i en av våra gräshagar.. Snacka om att mina var nyfikna.. Haha.. Sen efter några timmar fick vi åka tillbaka till stallet och promenera med hästarna där dom bodde.. Vi fick tag på henne och massa skit.. Snacka om dryygt!

Började med att rida D och det gick faktiskt mycket bättre än de brukar =)

Efter det red jag A och hon var pigg och dampig och sen hände de lite saker men på slutet så gick hon jättebra!

Sen imellan a och a haha.. (samma häst) fick hoppa av och rida en annan imellan .. Då red jag T och han gick också jättebra.. Något stel men annars ingenting.. Skulle ridit mina också men klippte Samantha och Treneke istället =)

Samantha helklippte jag .. Hela kroppen+ben och halva huvudet..
Treneke klippte jag bara kroppen.. inte ben eller någonting!

Simply the best!

Söndag 21/11-2010

Precis kommit hem efter att ha varit i ridhuset och ridit.. Första gången vi körde alla tre i bussen för Emma var med och red Samantha =)

Började med Treneke och hon var ganska stel i början men sen fick hon göra skänkelvikningar, öppna, sluta, flytta in och ut rumpan, rida rakt upp skänkelvikning vänster och sen bara byta sittben och göra skänkelvikning till höger och sen släppte hon jättefint och blev riktigt fin! På slutet hängde hon ingenting i munnen heller :D

Sen red jag Explosiv och hon var ganska pigg haha men skötte sig bra.. Ibörjan så sprang hon bara men sen slutade hon.. Hon har alltid varit stelare i höger och hängt i den tygeln men nu var det helt tvärtom så nu var hon stel i vänster... Knäpphäst.. haha

Fina älsklingar!

Lördag 20/11-2010

Skulle ridit idag men det blev inte så för det har snöat hela natten och stunder under dagen så hade ingenstans att rida och så åkte jag till Borås till min syster men imorgon ska båda hästarna till manegen! =)

Fredag 19/11-2010

Idag skrittade jag bara ut en sväng med Treneke.. Hon skötte sig faktiskt jättebra för en gångs skull.. Inget försök till att ställa sig eller något =)


Torsdag 18/11-2010

Longerade bara A en stund idag =)

Mina fick vila..


Onsdag 17/11-2010

Hemma från hoppträningen för en stund sen =)

Hopptränade ju Explosiv och hon skötte sig riktigt bra faktiskt =) .. Hon var något tung i handen men inte alls som hon brukar vara och hon hoppade som en guud!.. Slutade typ en bana på 115-120 och det gjorde hon galant.. Jätteroligt.. Nästa vecka blir det antagligen Treneke som åker dit =)

Onsdag 17/11-2010

Ridit 4 hästar idag och har 1 hoppträning kvar =)

Började med att rida D och det gick jättebra.. Han var något seg idag och inte alls lika pigg som igår men det går framåt! :D

Efter det red jag A och vi hade lite cavaletti träning med henne idag så imorgon får hon bara skritta ut.. Hon bockade HUUR mycket som helst.. Haha

Sen red jag J och även han fick lite cavalettiträning och sen hoppade vi han lite vanligt och avslutade på ett 120 räcke några gånger .. Och han är LEKTIONSHÄST :O haha

Sen red jag T och det gick också bra.. Han var lite stel men inget annat och han släppte bra på slutet =)

Nu har jag precis ätit och ska snart åka på hoppträning med Explosiv!

Tisdag 16/11-2010

Började dagen som vanligt med D och han gick jättebra idag.. Sjukt pigg bara =)

Efter det red jag A och hon var också väldigt pigg idag.. Hon fick hoppa några gånger över vågplanket som hon alltid har varit så rädd för men äntligen kom hon över =) Hon ska få gå cavaletti och sånt imorgon =)

Efter det red jag J och det gick sådär.. Så sjukt hård i munnen.. Ska rida honom imorgon också och även han ska hoppas lite

Skulle ridit T också men det blev inte så för jag hann inte..

Kom hem och började med Treneke för hon skulle hoppas idag och ville göra det medans det var ljust och det gick jättebra!! Hon är inte ofräsch!! :D Hoppade en kombination (2 galoppsrpång) på typ 110-115 utan problem.. Hoppade även ett räcke på 125 och sen en oxer på 140.. Hoppade ju såpass högt för att verkligen känna på henne men ingenting.. Hoppade henne ganska många språng men kunde inte känna något alls :D Jätteroligt verkligen.. Hon var långt över 140 oxern :D

Efter det red jag bara Explosiv lite barbacka i paddocken i typ 20 minuter och det gick bra =)

Kom hem.. Slängde i mig mat och åkte direkt iväg till stallet igen på cavalettiträning med Samantha och det gick jättebra.. Pigg som ett as bara men hon skötte sig och hon som jag tränade för tyckte att hon såg jättefin ut =)

Tänkte börja åka på det också.. Det är varannan vecka och då kan jag varva mellan hästarna =) Även hon dom är hopphästar så är cavaletti UTMÄRKT träning :D

Det är du och jag tills döden skiljer oss åt!!

Måndag 15/11-2010

Ridit 6 hästar idag och imorgon blir det 6 eller 7.. Eventuellt någon mer =)

Började med D och han var jätteduktig idag.. Skötte sig riktigt bra och fick faktiskt galoppera lite idag =)

Efter det red jag T och han var också jättefin.. Något stel men på slutet släppte han riktigt bra!

Efter det så dressyrtränade jag A och haha det var nog den mest intressanta dressyrträningen den tränaren har haft haha.. Vi riktade bara in oss på att hon skulle slappna av och gå fram för skänkeln och det gick som det gick haha men på slutet gick faktiskt även hon bra efter alla bocksprång och bakben!.. haha

Åkte direkt till stallet från praktiken och red Treneke och hon var lite stel och hård i munnen men efter ett antal skänkelvikningar och öppnor släppte även hon riktigt bra.. Tänkte att jag skulle prova hoppa henne högre imorgon och se hur hon går då!

Sen red jag Explosiv och även hon gick riktigt fint idag.. Något tung i handen men annars ingenting =)

Och sen efter det red jag Samantha och hon gick också riktigt bra.. Riktigt pigg och helt galen men annars ingenting där heller.. haha

Imorgon ska jag som sagt rida 6-7 hästar och denna vecka har jag 3 träningar =)

Idag tränade jag dressyr med A
Imorgon markarbetsträning med Samantha
Onsdag hoppträning med Explosiv!

Hoppas att jag får tillbaka den underbara känslan med att hoppa dig imorgon! <3 (Hindret ligger på ca 130-135 =) )

Söndag 14/11-2010

Vet inte om jag nämde det i bloggen men var iaf på ULK från igår till idag så igår fick hästarna vila..

Åkte iaf till min praktik när jag kom hem och red A och i början var hon lite dum med att stå på bakbenen och så men sen gick hon jättebra =)

Efter det åkte jag till stallet där jag mötte upp Elenore (min syster) så skrittade vi ut tillsammans barbacka med Treneke som handhäst och det gick jättebra tills vi skulle gå förbi en bil där en hund började skälla så Explosiv blev jätterädd och drog iväg i full galopp.. Fick bromsat upp henne men då började hon bocka så där satt jag, barbacka på en häst som bockade med en annan häst i handen som fick panik för att jag höll i henne.. haha men det gick bra jag satt kvar iaf =)

Stollhäst!

Fredag 12/11-2010

Ridit alla våra hästar idag =)

Började med Treneke och hon gick jättebra.. Något stel i höger fortfarande men annars ingenting =) Provade att hoppa henne första gången sedan Laholm och det gick faktiskt jättebra.:D Hoppade på pelham och ingen martingal.. haha hon hoppar ju inte bra på pelham men hoppade typ bara 1 meter och det var en trekombination med tre räcken men hon drog sig inte alls mycket till vänster idag =)

Efter det red jag Samantha och det gick också jättebra.. Haha .. Pigg som satan men även hon fick hoppa 3 kombinationen några gånger på typ 75 =) Hon har ju bara hoppat en gång sen hon blev frisk så hon blev typ monsterpigg men hon skötte sig =)

Efter det red jag Explosiv och även hon var jättefin.. Hängde något i högertygeln som hon brukar men jättefin annars.. Även hon fick hoppa kombinationen på samma höjd som samantha för jag orkade inte hoppa av och höja men det gick bra =)

Bilder från i somras =)

Torsdag 11/11-2010

Skrittade bara ut A en stund idag.. skulle skrittat ut mina också men det blev inte så för det började regna och massa..

Onsdag 10/11-2010

Ridit 5 hästar idag så nu är man lite mör i kroppen faktiskt =)

Började med D (han som är 3 år) och det gick jättebra faktiskt =) Han skötte sig idag med =)

Efter det red jag A och det gick mindre bra.. Hon var väldigt fin att rida förutom att hon var tung i handen idag och hon vågade inte gå på ena långsidan.. Haha :S jaja hon har sina dampdagar men annars kändes hon riktigt fin idag också =) Ska bara skritta ut henne imorgon =)

När jag kom hem åkte jag direkt till stallet och red Treneke hon det gick sådär.. Fick rida på ängen och hon gillar inte halt underlag (självklart var alla broddade runt om) så hon hängde lite i ena tygeln och blev väldigt trött så red bara för att hon skulle få göra av med energi i snön.. Krävde inte så mycket.

Efter det red jag Samantha och det gick jättebra tills jag skulle galoppera då blev hon så sjukt pigg så jag orkade knappt hålla henne.. Krävde ingenting i galoppen förutom att jag skulle kunna stanna och sen fick hon något frispel och brallade iväg så jag höll på att åka av flera gånger.. haha

Efter det red jag Explosiv och det gick bra förutom att hon var helt monster pigg.. Helt tokig verkligen.. Så fort man tryckte på henne så bockade hon och så fort man bromsade så antingen så sprang hon ännu fortare eller så saktade hon ner tempot och fick frispel.. haha.. Dessa hästar.. Lite vinterkänslor kanske?

Kan säga att jag är fruktansvärt glad att alla hästar var uppbetslade idag och att det var skydd runt om och boots runt om..

Härliga vinterbilder från i vintras:



Tisdag 9/11-2010

Det snöar ute :O

Jaja började med att rida D och det gick jättebra =) Skrittade och travade bara lite =)

Efter det red jag A och hon var jättefin idag med!! Jättefina galoppfattningar och allting! :D

Efter det red jag T och han var fin men något stel i vänster.

Skulle skrittat ut Treneke och Explosiv idag men det bara vräker ner snö så dom fick vila idag..! =)

Måndag 8/11-2010

Fullt upp idag och ett internet som inte har velat som mig..

Började dagen med att rida D en treårig C ev D ponny som vilat hela sommaren.

Har var jätteduktig.. Skrittade bara och lite trav.. Har ju longerat honom och så i ungefär 2 veckor..

Efter det red jag M för hon som jag har praktiken hos och även det gick riktigt bra.. sjukt pigg bara.. haha

Efter det så red jag A som jag alltid rider och hon skötte sig UTMÄRKT.. Inga bocksprång, inga stegringar, ställde sig jättefint på bågar.. Jag kunde sitta ner i traven utan att hon gjorde någonting.. Jättefina galoppfattningar i båda varven och allting.. ååh va hon är rolig att rida när hon går så här bra..

T fick vila idag för han ska ändå gå lektion på kvällen och han skötte sig så bra i lördags =)

Skulle ridit Treneke och Explosiv också men jag orkade och hann inte så släppte dom i paddocken och det tyckte dom var riktigt roligt =)


Söndag 7/11-2010

Söndag idag.. Lovet är slut och imorgon börjar skolan igen..

jaja.. Red Samantha en liten stund idag över lite bommar och sånt.. Hon tyckte att det var jätteroligt att få göra sånt men jag red henne inte så länge eftersom att hon gick igår =)

Red även Explosiv en stund och Sanna visade mig hur jag skulle rida henne! Tack för det!

Har inte så mycket mer att skriva idag..!

Lördag 6/11-2010

Hästarna har varit jätteduktiga idag!

Treneke gick först i LB:1 och hon var jättefin på framridningen men på banan blev hon väldigt spänd och ville inte skritta haha men fick iaf ihop 53,44% vilket jag tycker är bra för att vara Treneke =) Jag vet ju vad hon kan göra.. haha

Sen red jag T (en lektionshäst) i LB:1 och han fick ihop 62,07% och det var väldigt bra för jag trodde inte att han skulle få så bra faktiskt =)

LB:1 var en clear round och eftersom att T fick över 60% så fick vi en rosett :D

Sen efter det red jag Samantha i LB:2, KM Klassen och vi lyckades få ihop 67,33% och det räckte till vinst :D Nästa omgång ska vi två rida LA:2 eftersom att jag red LB:2 med över 60%.. Hon var verkligen jättefin.

Sen red jag A och det började med att när hon hade gjort halten fick jag inte fram henne men sen när jag väl fick det så gick hon av bara tåget men sen fick jag tyvärr lägga en extra volt för hon ville inte fatta galopp så då fick vi två minus men vi lyckades ändå få ihop 54% så det var roligt =)

Ingen film tyvärr men hästarna var verkligen jätteduktiga och jag är jättenöjd!

Väldigt gammal bild!

Fick bli en hoppbild på Samantha då jag inte hittade någon i dressyr!

Fredag 5/11-2010

Fyra hästar ridna idag =)

Började med T och han gick jättebra.. Känns bra för imorgon då vi ska starta en dressyrtävling.. Alla hästar jag skriver om idag ska tävla dressyr imorgon =)

Efter det red jag A och hon gick också jättebra idag! Hon gjorde RIKTIGT fina galoppfattningar.

Sen red jag Samantha och även hon gick väldigt bra.. Hon blev ganska pigg på slutet men annars ingenting =)

Treneke gick sådär.. Lite stel i högersidan och lite hängande i handen.. jaja hon kanske bara hade en dålig dag.. Det får gå som det går imorgon :D haha



Torsdag 4/11-2010

Grattis till mig! 17 år idag! :D Bara 1 år kvar :D:D:D Haha

Iaf ridit 3 hästar idag.

Började med att skritta ut A och det gick jättebra.. Sen gjorde jag bara några galoppfattningar med henne i båda varven för att känna på henne inför helgen! =)

Efter det skrittade jag ut Samantha och hade Treneke som handhäst

Sen red jag Explosiv och det gick ganska bra.. Hon var rädd för vattnet i paddocken? :S Hon som älskar vatten :S jaja dessa hästar haha och hon hängde lite i ena tygeln men men de gick bra ändå =)

Imorgon ska jag rida Treneke, Samanhta, A, T och eventuellt Explosiv. Treneke, Samantha, T och A ska knoppas och tvättas imorgon.. Med andra ord: FULL DAG! Men jag ska ha "kalas" imorgon kväll också.. Upp med tuppen.!

Nu har jag precis duschat för jag ska iväg på filmkväll på min praktikplats = )



Onsdag 3/11-2010

Ridit 4 hästar idag =)

Började med A och red igenom programmet och hon var jättefin faktiskt =) Stod inte på bakbenen en enda gång och bockade inte en enda gång..!

Red T efter det och även han var jättefin faktiskt =)

Efter det red jag en 5 åring som håller på att ridas in och även det gick bra och efter det skulle jag skritta ut barbacka på Explosiv och hon var helt monsterpigg.. Haha! Bockade som fasiken :D


Tisdag 2/11-10

Jösses lång dag idag med hemskt väder.. Har verkligen ÖST ner hela dagen!

Mamma körde bort mig till manegen där jag skulle rida Treneke och Samantha,

För ovanlighetens skull började jag med Treneke och hon gick jättebra idag med! Red igenom programmet igen och hon gjorde det galant.. ! Därimot har jag fruktansvärt svårt att sitta ner på henne.. haha

Sen red jag Samantha.. Bytte som sagt bett på henne och hon gick mycket bättre med det =) Red även igenom programmet med henne och hon skötte sig också jättebra och sen lät jag henne bara busa =)

Fick bli två bilder på Samantha =)

Måndag 1/11-10

Ridit 4 hästar idag =)

Skrittade först ut M åt en tjej =)

Efter det red jag T och det gick sådär.. Jag får inte loss honom i ena varvet för kan inte rida loss honom på hackamoret och han går inte att ha bett på.. ska prova att byta bett om de kan vara de.

Kom hem och åkte till stallet och red Treneke och hon var SÅÅÅÅ Fin ! Äntligen.. Känns som att det börjar släppa nu :D Red igenom LB:1 programmet för ska tävla det på lördag =) Bara en klubbtävling så jag får tävla henne på pelhammet =) Tack för det :D  Satt ner hela programmet (det brukar inte funka hon brukar bara spänna sig), hade ingen martingal eller någonting.. Hur fin som helst! :D

Efter det red jag Samantha och det gick sådär.. Hon är så jävla hård i munnen.. Får prova byta bett imorgon!


En av min och Trenekes bästa 130 någonsin!!.. Omhoppningen är på en annan film men hon var iaf nolla där med och kom 8:e placerad! <3

Du är världens bästa! <3

Måndag 1/11-2010 (Gårdagens)

Kunde inte skriva igår pga att mitt internet inte funkade :S

Jaja.. Treneke och Explosiv fick vila igår men jag red A på morgonen och i början var hon jättedum och bara bråkade men sen skötte hon sig riktigt bra!

På eftermiddagen hoppade jag även en liten cr på henne på typ 40 cm bara för att hon skulle få titta på tävlingshindrerna =) Hon var jättedum på framhoppningen men skötte sig på banan =)

Sen när jag kom hem åkte jag direkt till mitt stall och red Samantha.. Det gick sådär.. Hon var jättehård i munnen och bara sprang så jag fick gå in och hämta pelhamet men hon var ändå för stark.. Får rida henne en bra stund idag så hon blir av med all överskottsenergi =) Haha.. Ska rida Samantha, Treneke och eventuellt T! :D


RSS 2.0