Lördag 30/10-10

Började med att rida A idag och hon var jättedum i början men sen blev hon verkligen jättefin =)

Red Treneke idag också och hon var jättefin idag med det är bara jag som inte kan rida haha..

Hoppade av för Elenore ramlade av Samantha sen skulle jag hoppa upp och vad gör jag? Jag hoppar upp på ena sidan och ramlar av på andra hahaha.. Dagens fail.. och sen när jag galopperade gick stiglädret av.. HAHA!!

Jaja imorgon ska jag rida A och Samantha =)


Fredag 29/10-2010

Förlåt mig för att jag inte har skrivit på hela dagen men jag har totalt glömt bort det.

Har iaf bara ridit Treneke idag och tänkte mest att jag skulle jogga henne för att känna på henne.. Hon har inte ridits på 5 dagar. Gick en promenad i måndags och en igår och idag var hon verkligen HUR fin som helst. Hon har inte känts såhär bra på länge. Hon var verkligen jättefin. Gick perfekt i alla gångarter, gjorde skänkelvikningar, lite öppna och var mjuk i kroppen redan från början.. Kanske inte är något fel på henne trots allt? =) Jaja hon var iaf jättefin =)

Imorgon ska sanna (min syster) prova Treneke igen.. Haha vi får väl se hur det går.. Hon är väl inte hennes favorithäst precis..

Ska rida A och Treneke imorgon och ev någon mer =)

Världens vackraste och finaste pålle ! <3

Torsdag 28/10-10

Började med att rida A idag.. Hon gick väldigt bra men hon fick några små dampsprång. haha.. jaja men när hon slutade med det så gick hon faktiskt riktigt bra vilket var väldigt roligt =)

Sen efter det så skrittade jag ut Explosiv och hade Treneke som handhäst.. Hon ser inte stel ut längre. Ska prova att rida Treneke lite imorgon och se hur hon känns =)

Bock =)

Onsdag 27/10-10

Ridit 3 hästar idag och jobbat från marken med en.

Började att jobba från marken med D och det gick jättebra =) Väldigt mysig liten ponny

Efter det red jag A och hon var väldigt fin idag också faktiskt =) red LB:1 programmet när jag kom på att det var LB:2 jag ska tävla med henne nästa helg.. Klubbtävling bara för skoj skull (= Där ska jag även tävla Samantha som är våran =)

Efter det red jag T och han gick också jättebra.. Något stel idag och spänd med annars ingenting =)

När jag kom hem körde mamma mig till ridhuset och jag red Explosiv men hon hade träningsvärk så red inte henne så länge.. Imorgon ska jag jogga Treneke lite och skritta ut Explosiv. Ska även rida A! :D


Tisdag 26/10-10

Mina fick en välförtjänt vilodag idag =)

Skrittade ut A och red T i manegen =)

T fick galoppera lite idag och han gick jättefint faktiskt =)

Nästa söndag ska jag antagligen tävla en lite lokal dressyrtävling på min praktikplats med Samantha =)

Måndag 25/10-10

Idag blev det bara en promenad med hästarna på ca 50 minuter =)

Treneke ska få ta det lugnt hela veckan. Såg på henne idag att hon var väldigt stel och Explosiv ska också få ta det lugnt några dagar =)

Söndag 24/10-10

Ber om ursäkt för att jag aldrig skrev igår.

Treneke gick ju 120 istället för 140 igår och det gjorde hon galant.. Rev första in i kombinationen men annars var hon jättefin!

Explosiv fick gå sin andra avdelning A i hela sitt liv.. Det var en 120 och hon DUBBELNOLLADE!! Även här :D 3 nollor av 3 starter är inte dåligt av en 6 åring! Och vi tog faktiskt 11 placeringen :D

Treneke stannade ut sig i 130 igen men kände inne på den banan att hon inte är fräsch för hon hoppade nästan in i hinderstöden på vänstersidan och hon ville inte hoppa och det är inte likt henne.. Ska be våran terapeft titta över henne och hon ska få ta det lite lugnt nu!

Kärlek på hästarna!

23/10-10

Första tävlingsdagen avklarad =)

Började i morse med att vi fick byta boxar för Treneke kunde inte stå där för hon vägrade äta när hon inte såg Explosiv.

Explosiv nollade båda sina 120 rundor idag  och var verkligen hur fin som helst.. Jättekul =)

Treneke skulle bara gå 1 130 och hon kändes så klockren och var verkligen hur fin som helst och sen i 3 kombinationen var det bara tvärstopp.. Det var långt och hon hoppade alldeles för kort på första så hon nådde inte fram och sen fegade ur men hon har ALDRIG hoppat så fint som hon gjorde idag på dom andra hindrerna så får väl nöja mig med det  =)

Ändrade min 140 start imorgon till 120 istället för att bara komma runt.. Men hon var verkligen hur fin som helst i 130 annars =)

Sånt som händer

För mig kommer du alltid att vara världens finaste ! <3

Fredag 22/10-10

Nu ligger jag med datan i sängen i bussen på väg till Laholm :D ÄNTLIGEN :D

Hästarna gick iaf jättebra idag.. Red typ bara i 15-20 minuter för ville inte rida dom trötta utan bara jogga dom varma typ =) Världens bästa mamma körde mig till ridhuset också så att jag kunde rida utan att dom blev leriga haha för paddocken var väldigt blöt.. Haha.. Jaja ska försöka sova lite om en stund jag skriver när jag är framme och har lastat ut och så!!


Fredag 22/10-10

Förlåt.. Glömde verkligen av att skriva igår för jag hade fullt upp med annat =)

Red bara A igår och det gick jättebra tills galoppfattningarna då får hon damp och bara ställer sig.. (Vi vet att hon inte har ont) Det är bara dumheter hon håller på mig men sen när hon hade tröttat ut sig själv och tröttnat på att ställa sig så slutade hon och gick riktigt bra =)

Skulle skrittat ut Explosiv med Treneke som handhäst men vattnet bara öste ner så jag struntade i det.. Packade alla saker och gjorde hästarna extra fina istället och bara tog en mysdag =)

Idag ska mamma köra bort mig till ridhuset så jag får joggat igenom dom lite bara inför tävlingen =) Åker ju till Laholm idag och kommer hem på söndag.. Ska försöka blogga med resultat och även dagens ridpass =)

Explosiv ska gå 120-120-120
Treneke ska gå 130-130-140 =)

Hörs förhoppningsvis under helgen =)

Onsdag 20/10-10

Full rulle idag.. Det gillas!

Red först A och hon gick ganska bra tills hon blev rädd för en grävmaskin på utsidan så då slängde hon sig åt sidan och sen gick hon upp på bakbenen typ 8 gånger i streck.. haha jaja knashäst.. Får se hur det går imorgon =)

Efter det red jag T och han går bara bättre och bättre för varje dag = )

När jag kom hem så åkte jag till stallet och red Treneke och hon gick såå bra idag.. Känns som att det har börjat släppa igen för hon var riktigt fin idag även fast hon har vilat i två dagar =)

Efter det red jag Explosiv barbacka.. Skulle ridit med sadel men när jag började trava kände jag att det tippade framåt så tog av den och red barbacka istället.. Tyckte att de var bättre så hon inte får ont i ryggen.. Hon gick jättebra hon också =) Fixade sadeln sen när jag hade ridit och nu ligger den bra igen =)

Liiiite låg form.. Haha

Tisdag 19/10-10

Mina fick vila idag också för jag har smörjt ALLA mina tävlingsgrejer =) Tack Elenore för hjälpen =)

Red iaf A idag och hon var mycket bättre än igår.. Inga bockningar, inga stegringar, ingenting :D Lite stel men annars ingenting =) Jättekul

Sen red jag T en stund också och han var också jättefin =)

Imorgon ska jag rida T, A, Treneke och Explosiv =)

Vet att min blogg är tråkig men har ingenting att skriva om :( Förslag?

Tisdag 19/10-10 Gårdagens!

Förlåt mig för att jag skrev igår men hade verkligen inte tid.

Red ingen utav mina idag iaf (måndag) utan dom fick vila =)

Red A och det gick bra tills vi skulle galoppera då gick hon bara på bakbenen men när jag väl fick fram henne gick hon jättebra =)

Sen red jag även T också.. Han skrittas och travas fortfarande bara men han känns jättefräsch faktiskt =)

Ska rida båda dom två idag och Treneke och Explosiv =)

Söndag 17/10/10

Hemma efter en lång tävlingsdag!

Började imorse med att bussen inte startade ! Skitkul.. jaja vi fick iaf igång den =)

Treneke gick dubbelnolla i sin första klass idag (120 winning round hoppar grunden, går ut, hoppar omhoppningen senare) och hon kändes bättre än någonsin! Gasade på lite i omhoppningen idag och knep faktiskt en 12 placering! :D

Explosiv nollade sin första 120 idag också och i andra fick hon 12 fel. Rev två och jag la en volt.. hon kändes lite trött så jag tror att det berodde på det.. Det var mycket krångel och skit

Treneke 125.. Hon var klockren men tyvärr ramlade 5:an ner.. Det var en ackumelator hoppning där man får poäng för varje hinder man klarar, och i slutet får man välja om man vill hoppa en vanlig oxer (i detta fallet) eller en joker som är 10 cm högre.. Klarar man jokern får man 20 poäng, river man får man minus 20 poäng.. Treneke klarade jokern så vi fick 60 poäng av 65 möjliga och hamnade två utanför placering.. Det var ca 50 startade i klassen och vi kom på 13 plats.. Så jag är jättenöjd.. Vi filmade men tyvärr blev dom väldigt suddiga så får se om jag laddar upp dom eller inte!

Världens bästa!

Lördag 16/10-10

Lång dag i stallet idag.. =)

Red både Treneke och Explosiv och efter det gjorde jag iordning allting för imorgon och knoppade, borstade, packade och allt det man alltid gör innan tävling =)

Treneke gick iaf hur bra som helst idag också så det var roligt och hon kändes riktigt bra faktiskt =)

Explosiv gick också väldigt bra idag =)  Väldigt pigg bara men det gör ingenting =)

Imorgon är det som sagt tävling..

Treneke ska bara gå 120-125 alltså lite lägre än vanligt men det kan vara bra det också =)

Explosiv ska gå 120-120 =)


Torsdag 14/10-10

Nyss hemkommen efter 5 timmar i stallet =) Mycket krångel men fick låna min praktikplats klippmaskin.. Tack för det.. så nu är Treneke färdigklippt =)

Efter att jag hade klippt Treneke så red jag henne och shiit va fin hon var idag.. Hon har ju sina dagar då hon är klockren och idag  var en sån dag vilket jag tycker är roligt då jag trodde att hon skulle vara väldigt stressad eftersom att hon var det när jag klippte henne.. Men hon var verkligen jättefin =)

Sen skrittade jag och Emma ut dom andra två =)

Imorgon får båda vila för jag ska på clinik så antagligen ingen uppdatering imorgon =)


Onsdag 14/10-10

Ridit 3 hästar idag bara =)

Började med att släppa A en stund i manegen bara =)

Efter det red jag T och han var jättefin idag med  =)

Sen red jag I och shiiit va stel.. Haha men hon har något problem med ett bakben så det är inte så konstigt =)

När jag kom hem så hoppade jag Explosiv och hon var jättefin idag =) Känns bra inför helgen..

Klippte även Treneke men klippmaskinen hade typ damp och Treneke också så det gick inte att klippa under magen :S Det klippte inte utan drog bara över håret.. Jaja får blåsa ur den och se om det går bättre imorgon.. Måste även få tag i en brems så jag kan klippa klart henne imorgon =)

Tisdag 13/10-10

Ridit 4 hästar idag så nu e man lite seg i kroppen.. haha

Började med T och han gick jättebra =) Skrittade och travade bara honom lite eftersom att han har varit halt.. Ska rida honom en stund imorgon med =)

Sen red jag A och hon var supermegadunder pigg.. Man riktigt kände hur hon laddade för att bocka.. haha hon fick två dampryck men annars gick hon jättebra.. Imorgon ska hon springa lös i manegen så hon får springa av sig energi..

Sen när jag kom till mitt stall så klippte jag först Explosiv och sen red jag henne =) Hon fick ta det ganska lugnt idag.. Skulle egentligen hopptränat henne imorgon men av vissa anledningar så hoppar jag henne hemma istället.

Sen efter det så skrittjobbade jag Treneke och i början var hon jättedum men sen på slutet blev hon såå fin..

Ska klippa Treneke imorgon och så ska hon få en välförtjänt vilodag =)

Barbacka is the shit

Måndag 11/10-10

Varför vill jag hela tiden säga att de e tisdag idag?? :D Haha

Iaf.. Red Treneke idag och det gick sådär.. Hon är så himla spänd.. Jag vet inte varför.. Jaja hon är en knashäst.. Släppte lite på slutet iaf. Hoppade henne idag och då gic hon jättefint! Hon hoppade verkligen skitbra..! Ska prova byta bett imorgon och se om det kan vara det som stör henne för när jag bytte till "hoppbettet" blev hon hur fin som helst.. så ska se om jag kan byta till något annat än pelhamet i dressyren ett tag =)

Sen red jag Explosiv och det gick ganska bra.. Hon var lite pigg och lite tjafsig i huvudet men annars ingenting =)

Sen hoppade jag upp lite bara för att känna på Samantha och det lilla Emma har ridit henne har hon blivit jättefin =)


Söndag 10/10-10 igen!

Så nu är jag äntligen hemma från stallet..!

Red Treneke idag och shit va dryg hon är.. Först är hon "jättestel" hänger i munnen, går inte på tygeln.. Sen när man har låtit henne gå som hon vill så hon har blivit varm och man skrittjobbar henne då blir hon helt plötsligt hur fin som helst.. Haha dumma häst.. men jag älskar henne! Hon fick även hoppa lite småhinder idag =)

Sen skrittade jag ut Explosiv barbacka i mörkret.. Haha och sen red jag henne lite i paddocken när jag kom tillbaka och shit va fin hon var .. Världens bästa hästar helt enkelt!

Nu kommer väldigt gamla bilder.. Haha

Januari/Februari 201020082008200920092008Början 2007Början 200720092010

Söndag 10/10-10

Förlåt för dålig uppdatering men jag har varit i Borås hela helgen och ska åka hem idag så jag har inte ridit..
Var på hästmässan här i Borås Fredag och Lördag och det var ingen hitt alls.. Trodde typ att det skulle vara som Göteborg horse show mässan men oj vad jag misstog mig.. Det var väldigt litet. Typ inga montrar, om man väl hittade någonting som var fint så kostade de typ 2000:-.. Hittade iaf ett träns för 300 som var nedsänkt från 650:- så det var rätt bra.. Det var ett svart achenträns med vita sömmar och såna tyglar jag vill ha..
Ska iaf rida Treneke och eventuellt Explosiv när jag kommer hem så jag skriver mer då =)

Torsdag 7/10-10

Många läser bloggen men inga kommentarer :(

Jaja ska upp och rida om en stund.. Ska först skritta ut Explosiv med Emma och Samantha sen ska dom joggas lite i paddocken.. Samantha ska ju börja travarbetet nu :D Treneke ska få vara handhäst när vi skrittar ut = )

Världens finaste hästar!

Onsdag 6/10-10

Träningen idag gick inte så jättebra precis.. Hon var allmänt konstig.. Stel, hängande i munnen, lyssnade inte eller någonting.. Så det gick inte så jättebra idag.. Tyvärr men alla har väl sina dagar.. Hoppade bana på typ 125 och de var väl det ända som gick bra.. Tycker jag iaf... Tror att sadeln kan ha klämt lite, om de kan vara det som var problemet för hon är jättekänslig.. Aja det blir väl bättre för hoppningsvis!

Hoppade även R i skolan idag och de tyckte han var roligt =) Han hoppas ju aldrig så han blev ganska pigg men det gick bra..!

Kan inte hjälpa det.. Men ibland går de bara inte.. Förlåt!


Tisdag 5/10-10

Blev bara 3 hästar idag ändå då ena var halt.. tyvärr

Började med A och hon var jättefin idag faktiskt =) Hon fick även behandling idag så nu ska hon vila veckan ut =)

Sen åkte jag hem en stund och red Treneke och hon gick bra.. Något spänd och springig men annars helt okej =) Hon fick även nya skor nu på kvällen = )

Skrittjobbade även Explosiv lite.. =)

Imorgon ska jag hoppa R på praktiken, Explosiv ska ridas lite hemma och Treneke ska hopptränas =) Ska se om jag kan få filmat imorgon =)

Jag och Treneke i somrasJag och Explosiv samma dag :D

Måndag 4/10-10

Som ni kanske har märkt så skriver jag alltid på kvällen =) Haha det är då jag har tid helt enkelt. !

Ridit 3 hästar idag och ändå var ingen utav dom mina. =)

Började med att skritta ut  T för han har varit halt och shit va pigg han var.. haha

Sen red jag C och det gick jättebra.. Något stel men annars ingenting=)

Sen red jag A och hon gick HUR bra som helst idag.. Hon bockade bara en gång på hela ridpasset.. Det är ju helt fantastiskt.. Hon är så underbart rolig att rida så de finns inte =)

Imorgon blir det minst 4 hästar att rida :D

Söndag igen

Skrittade bara ut Explosiv en stund ihop med Elenore och Samantha =) Jättemysigt

Sommarkänslor!

Söndag 3/10-10

Har varit uppe och joggat Treneke lite barbacka i paddocken och det gick jättebra =) Filmade också men tyvärr kan jag inte lägga upp det än för jag kan inte skicka över från mobilen till datan.. Det bråkar med mig men film kommer om jag får fixat det..

Ska rida Explosiv senare idag =)

Lördag 2/10-2010

Hemma igen efter några timmar i stallet =)

Skrittade först ut Explosiv och Samantha ihop med en kompis och sen joggade jag bara Explosiv barbacka i paddocken lite =)

Efter det red jag Treneke barbacka och det gick jättebra men när jag hade ridit klart såg jag att hon hade tappsko.. IGEN!!! Fan va störande!! Får se hur mycket ridning det blir med henne nu!


RSS 2.0