Fredag 29/4-2011

Började med att åka till stallet och rida ut D direkt efter skolan..
Han tyckte att det var riktigt roligt =)

Efter det red jag Treneke och hon gick väldigt bra i traven men ganska spänd i galoppen och ville inte släppa efter helt och hon ville gärna skjuta ut bogen i vänster varv.. Men men det gick bättre sen = )

Efter det krattade vi hela gårdsplanen och gjorde lite olika saker för vi har tävlingar i helgen och sen red jag J på ängen med Pernilla och det gick jättebra =) Hon skötte sig riktigt bra så det var roligt =)

Fredag 19/4-2011

Började med att åka till stallet och rida ut D direkt efter skolan..
Han tyckte att det var riktigt roligt =)

Efter det red jag Treneke och hon gick väldigt bra i traven men ganska spänd i galoppen och ville inte släppa efter helt och hon ville gärna skjuta ut bogen i vänster varv.. Men men det gick bättre sen = )

Efter det krattade vi hela gårdsplanen och gjorde lite olika saker för vi har tävlingar i helgen och sen red jag J på ängen med Pernilla och det gick jättebra =) Hon skötte sig riktigt bra så det var roligt =)

Torsdag 28/4-2011

Red bara mina tre idag=)

Började med Treneke och mamma hjälpte mig med henne och hon var jättefin idag faktiskt.. Hade kandaret på henne och hon var riktigt fin.. Avslappnad och lugn = ) Imorgon blir det nog lite bommar och sånt med henne tror jag =)

Efter det red jag Samantha på tredelat eftersom att hon ska tävla på söndag och hon var riktigt fin.. Red igenom programmet och hon skötte sig riktigt bra.. Vilket var väldigt roligt.. Hon ska skritta imorgon och sen ska hon ridas program med på lördag igen =) Jobbade mycket med övergångar..

Efter det red jag Explosiv och hon var också jättefin.. Hon fick göra mycket övergångar, flytta rumpan och förvänd galopp på volten och hon var jätteduktig =)

Imorgon ska jag rida Treneke, Samantha , Sanna ska nog rida Explosiv och så ska jag träna J med världens bästa Pernilla =)


Onsdag 27/4-2011

Vädret är ju underbart..

Jaja började med att skritta ut M idag med Sanna .. Hur gott som helst =)

Efter det skulle jag longera A men hon såg inte helt ren ut så longerade typ bara en kvart och sen gick jag in med henne..

Sen tog jag J på ridträffen och det gick ganska bra.. Provade hackamore för vi hoppade men jag tyckte inte att det kändes så bra.. Får ändå inte tävla på det då hon är ungponny.. Men men annars gick de bra..

Red Samantha på eftermiddagen ett rent ganska hårt dressyrpass och hon gick faktiskt väldigt bra .. Lite dum när jag skulle skritta på kort tygel men det är bara att kämpa på.. Gick faktiskt så bra att jag efteranmälde mig till bohuscupens mittenomgång som går på söndag på min hemmaklubb där jag även har hästarna =) Hon ska gå två stycken LC:1 så vi får se hur det går =)

Red ut D en stund på kvällen också.. Härligt.. Första gången han rids ut själv och jag red ut barbacka på hackamore.. Bebishästen =)


Tisdag 26/4-2011

Dåligt med bloggande igår också men skrittade bara ut hästarna förutom Treneke för henne red jag i paddocken barbacka och hon gick hur bra som helst.. Riktigt fin verkligen. Avslappnad och lyssnade jättebra så det var roligt =)

Idag började jag att träna A och det gick inte så bra i början för hon reste sig och bockade men sen på slutet när den värsta energin var borta blev hon jättefin =)

Efter det tränade jag J och började att rida med sadel men den åkte fram och jag hamnade i framvikt hela tiden så vi tog av den så jag fick träna barbacka och då gick hon jättebra.. Tränade mycket övergångar, halter och på slutet fick jag rida igenom programmet för jag ska tävla bohuscupen med henne  =)

Efter det skrittade jag ut M och det var inga problem =)

Tränade M senare på eftermiddagen och hon gick ganska bra.. Hon var lite seg för skänklarna men annars var det ingenting faktiskt och hon fick träna lite förvänd galopp och sånt =)

Red D en stund och han fick hoppa några språng, han var något hård i munnen i början och springig men sen blev han jättefin =)
Hoppade även upp på en kompis häst och hoppade honom lite =)

Senare på eftermiddagen släppte jag Treneke och Explosiv i manegen och det var uppskattat och sen mockade jag och mamma hela rasthagen =)

Tog massa kort på Treneke igår som kommer upp snart =  )


Söndag 24/4-2011

Åkte ju på pay and jump som sagt idag =) haha när vi hade typ 10 minuter kvar så pajade bilen.. Typiskt så vi fick ringa mamma så dom fick ta sig till stenungsund och hjälpa oss så fick vi ta en annan bil =)

Hoppade 70-70 med M och hon nollade båda två =) Duktiga häst..

J hoppade 90-90 och hade 12 fel i båda.. Hon hoppade jättebra men hon tog inte förhållningarna riktigt så hon "sprang igenom" hindrerna lite men annars hoppade hon jättebra..

A nollade 90 och hade 12 fel i 1m. Hon debuterade 1 m och det var jättevarmt och det var 3e gången hon var ute så hon var psykiskt trött men hon var duktig =)

Red Treneke en stund barbacka när jag kom hem i paddocken på pessoa magic och remontgrimma som var löst spänd men hon var riktigt fin.. Lite hög i formen i höger galoppen men annars var hon jättefin = )

Hon fick jobba mycket med öppnor och skänkelvikningar =)


Lördag 23/4-2011

Dålig uppdatering igår igen men det blir så just nu.. tyvärr..

Jaja alla gick bra igår iaf och jag testhoppade A upp till 125 cm.. Duktiga bebis..

Idag red jag först M och hon gick jättebra.. Något trög men annars ingenting =) Ska hoppa pay and jump med henne imorgon 70-70

Efter det red jag J och hon gick också bra.. Hon ska hoppa imorgon också =) 90-90 och A ska också med och hoppa 90cm-1m.. Hon skrittade bara ut idag och var jätteduktig =)

Skrittade ut M också = )

Torsdag 21/4-2011

Lång dag i stallet idag =)

Jobbade först hela morgonen och det var faktiskt väldigt roligt =)

Efter det tränade jag Treneke för min handledare igen och hon gick så sjukt bra.. Helt sinnes va bra hon gick på slutet.. Red henne på kandaret och hon var helt fantastiskt så det var riktigt roligt =) Nu ska hon få skritta två dagar och sen vila söndag och måndag =) Söndag för att jag ska tävla med tre andra hästar och måndag ska jag med min syster när hon ska tävla =)

Efter det red jag Samantha en liten stund och kände på henne efter att Sanna hade ridit loss henne ordentligt =)

Sen red jag A och hon ställde sig några gånger men sen gick hon riktigt riktigt bra så det var roligt och sen skrittade jag ut M i typ 1 timme med min syster och D =)


Onsdag 20/4-2011

Började dagen med att jobba vilket gick väldigt bra =)

Efter det tog jag en promenad med M (som jag bara har denna veckan) i 45 minuter medans Rebecca tog D så jag slapp rida honom idag =) och en annan tjej red M så jag behövde inte rida henne heller.. Mamma red Samantha och Explosiv vilade =)

Red iaf J och hon var JÄTTEFIN idag verkligen.. Riktigt mjuk och fin i kroppen så det var roligt .. Fick även berättat för mig att jag ska tävla bohuscupen i dressyr med henne.. Haha jag på en dressyrbana på ponny.. Igen.. Haha

Efter det tränade jag A för min handledare och hon var ganska dum vissa gånger och ställde sig men hon hoppade VÄLDIGT bra och runt.. Riktigt fin att rida imellanåt..

Hjälpte till lite och red en unghäst som precis har blivit inriden =)

Efter det tränade jag Treneke för min handledare idag igen och vi jobbade vidare på det som vi inte fick igenom igår.. Hade kandaret på henne idag och hon gick så mycket bättre och på slutet släppte hon så himla fint.. Vi ska ta henne en liten stund imorgon också och sen ska hon få skritta och vila resten av veckan =)




Tisdag 19/4-2011

Dåligt med bloggning på ett tag men har inte orkat.. I söndags var vi som sagt i Bjöneröd.. Jag var den enda i vårat lag som var nolla i förklassen men sen red alla jättebra i lagklassen och laget kom på en 6:e plats =) Roligt roligt.. OM jag inte hade rivit i sista klassen hade jag blivit placerad på stilen men det var ju bra ändå =)

Även igår gick alla hästar jättebra och Explosiv skötte sig på hoppträningen  =)

Idag blev det 6 hästar..

D skötte sig jättebra så det var roligt =)

Red M efter det och även hon skötte sig riktigt fint idag..

A skötte sig inte riktigt så bra men efter en stund blev även hon jättefin faktiskt..

Skrittade ut Explosiv och hon var jätteduktig..

Skulle rida ut M med en kompis och hon var helt tokig, bockade, kastade sig åt sidan och höll på .. Haha busiga unghästar (=

Efter det tränade jag markarbete med J och hon var PIGG.. Haha helt galet men hon tyckte att det var roligt..

Treneke var också jättepigg på träningen men hon lugnade ner sig på slutet =)

Min fina älskade busiga häst <3

Lördag 16/4-2011

Var som sagt och tävlade idag och vi var LITE sena så vi hann precis.. Haha men men var på tävlingsplatsen i ca 40 minuter.. haha så ska det vara =)

M fick ett stopp och ett ner i 80 men jag var glad att hon hoppade så bra som hon gjorde då hon har känts lite låg nu ett tag men hon var jättefin..

J nollade =) Duktiga pållar :D

Red C inför imorgon och Elenore red lite också.. Hon var jätteduktig =)

Tvättade C och gjorde iordning honom också =)

Mockade och lite sånt sen red jag ut Explosiv och hade Treneke som handhäst och mamma var med på Samantha.. Mysigt värre..

På kvällen hade vi "grillfest" i stallet och det var MYSIGT värre faktiskt.. Älskar verkligen min klubb och folket som är med.. Underbara personer! Verkligen!

Imorgon bitti bär det av till Strömstad ska hoppa bohuscupen med en ponny där =)

Hör av mig imorgon  =)

Fredag 15/4-2011

Tänkte när jag åkte från skolan idag att gött jag har bara två hästar att rida idag när jag insåg att jag hade 3.. Haha

jaja började med J och hon var väldigt fin.. Hoppade några språng med henne och det gick hmm.. fort.. Haha hon var helt tokig.. Jaja ska iväg och tävla henne imorgon 80cm och så ska jag hoppa M 80 cm =)

Efter det red jag Treneke och hon gick faktiskt riktigt bra idag tycker jag .. Hon fick också hoppa lite.. Typ ett räcke på 40 cm några gånger =) Det tyckte hon var väldigt roligt ..

Efter det red jag Explosiv och hon var jättefin idag.. Jobbade verkligen igenom sig i hela kroppen och kämpade på bra =) Hon var riktigt rolig att rida idag..

Tvättade båda hästarna och borstade dom extra mycket, packade och fixade det sista innan jag åkte hem =)

Imorgon ska jag rida M, J (på tävling), C, Explosiv och Treneke.. Tänkte skritta klätterbacken med dom imorgon och på söndag bär det av på tävling igen =)

Älskling <3

Torsdag 14/4-2011

Nyss hemkommen från stallet så ganska trött nu..

Började med att vi skulle klippa en lektionshäst vilket gick jättebra tills vi hade en sida av rumpan kvar och ansiktet för då pajade klippmaskinen.. Det drog ut ganska mycket på tiden men det löste sig..

Red C och han gick jättebra.. Kände på några språng och han kändes jättefin så de var roligt =)

Fick även hjälpa en kompis att klämma över "hennes" häst..  och efter det släppte jag Samantha med inspänningar =)

Imorgon åker jag till stallet på morgonen och fixar och sen rider jag på kvällen =)

Onsdag 13/4-2011

Började dagen med att jag skulle rida M .. Red henne lite men hon var så dum när jag kliade henne vid manken, min handledare kom ut och vi insåg att sadel klämde så tog av den och så släppte jag henne bara idag och sen skrittade vi ut en sväng när jag skrittade av henne =)

Efter det släppte jag bara J då jag hade ganska bråttom för dom skulle harva i manegen och jag hade annat att göra.

Efter det red jag D och det gick ganska bra.. Han var lite okoncentrerad men jag tycker allt att han skötte sig bebisen =)

Skulle ridit C men hann inte det..

Red A på ridträffen och hon skötte sig riktigt bra. Hon ställde sig några gånger men annars var hon JÄTTEFIN även idag.. Vi hoppade och hon blev som tokig för hon tyckte verkligen att det var roligt =)

När det var slut red jag Treneke och hon var JÄTTE avslappnad och fin.. Skötte sig riktigt bra och red i alla gångarter idag och hon var lika avslappnad i alla =)

Fick ganska bråttom då jag hade 25 minuter på mig att göra klar Treneke, släppt ut henne, ta in Explosiv göra iordning henne och rida för lektionerna började och ville inte rida i paddocken.. Blev en barbacka tur på Explosiv och hon var jätteduktig.. Sen gick jag ut och tog några språng i paddocken .. Slutade på ett räcke på 130. BARBACKA.. Haha.. Goa häst =)

BusExplosiv barbacka i somras.. :D

Tisdag 12/4-2011

Vi har bestämt på min praktik att varje tisdag ska min handledare hjäpa mig med hennes hästar =)

Började med M och hon var jättefin idag.. Bråkade lite i högerskänkelvikningarna men annars var hon jättefin..

Blev ett kortare pass med J då hon även hade lovat en annan hjälp samtidigt men jobbade mycket på att öka och minska volten, både rättställd och felställd.. På slutet kändes hon väldigt fin..

Efter det tog vi A och hon var SÅ fin idag verkligen.. Hon fick jobba mycket med öka och minska volten, mycket volter, övergångar och hon skötte sig verkligen riktigt bra.. Hur kul som helst..

Mockade och gjorde allting till mina hästar och sen red jag Samantha på det nya sättet som jag ska prova och det gick jättebra.. Hon släppte till riktigt fint..

Efter det red jag även Treneke på samma sätt i bara skritt och lite trav och det gick ganska bra..

Skulle longerat D också men världens bästa Linda gjorde det.. Tack!


Måndag 11/4-2011

Stolt över mig själv idag ju.. Haha 7 hästar ridna (skulle varit 8), cyklat typ 2 kilometer med min hund och hoppat studsmatta.. Herregud :P

Började iaf med att rida D, han var allt annat än koncentrerad haha.. Busponny men han skötte sig riktigt bra för det var första ridpasset på 3 veckor.. Först vilade han två och förra veckan longerade och släppte jag han bara =)

Efter det red jag M och hon var riktigt fin idag faktiskt, riktigt fint framme för skänkeln och jobbade på riktigt bra.. Hon kändes verkligen som att hon var på topp!

Fick skynda mig för veterinären/akupunktören kom till Treneke.. Han är en av Sveriges bästa veterinärer men är akupunktör också! Han kollade henne, börjde henne och ingenting sånt iaf.. Vilket var väldigt skönt. Hon var därimot väldigt spänd i ryggen och han visade hur jag ska rida henne nu några månader framåt för att hon inte ska få tillbaka spänningen och han trodde inte att han skulle behöva behandla henne igen så det kändes också väldigt skönt.. Dom större klasserna lägger vi på is ett tag så får vi se hur det blir.. Har ändå ingen tävling inplanerad med henne just nu.. Det kommer iaf bli så att hon ska gå lägre klasser ett tag så får vi se sen hur det blir  =) Vill inte att min bebis ska bli skadad..

Iaf efter det så red jag J och hon var inte så medgörlig idag .. Hon var väldigt fin i höger varv men i vänster vill hon verklien inte släppa till helt.. Vi ska antagligen be tandläkaren komma och titta på henne.. Men sen på slutet släppte hon ganska bra.. Jobbade mycket slutor, förvända slutor och öppnor..

Efter det så red jag en lektionsponny C som jag ska rida hela vecka (med vilodag) då han ska tävla på söndag=)
Han gick jättebra och han fick mest jobba med att finslipa galoppombyterna, bli mjuk och fin i sidorna och att han ska reagera fortare.. Galopp, skritt, trav, halt, galopp, gasa på galoppen, minska och på slutet blev han jättefin =)

Red Explosiv under tiden mamma red Samantha och hon gick ganska bra.. Låste sig lite i munnen och lite sånt men det kan bero på att jag provade det nya ridsättet jag fick höra om idag.. Red även Samantha en stund efter mamma och hon kändes riktigt bra =)

Skrittade ut A en stund också med bästa Linda och hon skötte sig riktigt bra..

Jag SKA släpa med min någon till stallet snart som kan ta kort!!!!!!

Snart är det sommar!!! :D

Söndag 10/4-2011

Började dagen med att jag hade stalljour i stallet. Det gick bra =)

Efter det släppte jag Samantha och sen satte jag på henne inspänningar för att hon skulle få jobba lite och hon tyckte det var roligt =)

Efter det red jag Treneke på Pessoa Magic bettet för typ 3 gången med sadel och i början var hon spänd, stel, helt enkelt inte som jag ville att hon skulle vara :P Struntade typ i traven, joggade henne bara varm och tog galoppen direkt nästan.. I galoppen var hon JÄTTEFIN och släppte verkligen loss och sen var hon HUR fin som helst i traven efter det vilket var riktigt roligt =) Hon är så fin min skrutt.. Imorgon ska hon antagligen få akupunktur och se om vi kan få bort det med att hon drar sig till vänster när man hoppar..

Detta är ett pessoa magic så ni inte tror att det är typ som ett vanligt pessoa.. Skulle aldrig använda de på mina!!

Efter det red jag Explosiv och hon hade typ hjärnsläpp stundvis.. Ibland gick hon jättefint och ibland gick hon inte alls haha bushäst men hon skötte sig iaf =)

Det var så varmt på dagen idag så jag stod ute och gjorde iordning dom och i bara LINNE :O Helt sinnes va sjukt varmt det var... Om det blir lika varmt imorgon ska dom få gå utan täcke lite mitt på dagen =)

Min fina älskling <3 Inte alls länge sedan det var så kallt!! :O

Lördag 9/4-2011

Alla mina fick vila idag också =)

Hoppade ju som sagt M och A på pay and ride idag :D

Hoppade 60 med M bara för att hon ska känna att de inte är så svårt eftersom de inte gick så bra sist och hon var 0:A =) Duktiga bebis..

Sen hoppade jag 80 med A på pessoa magic bettet och hon var också 0:a.. Sen i 90 fick hon 4 fel för att hon inte riktigt tog en förhållning men det var debut på 90 med henne och andra gången hon var ute så hon var jätteduktig.. Ska se om jag kan få in filmerna från Iphonen så kanske dom kommer upp =)

Fredag 8/4-2011

Glömde skriva igår också.. Börjar typ tröttna på bloggen.. jaja

Igår tömkörde jag alla mina och dom gick jättebra och sen på eftermiddagen hoppade jag C lite och det gick jättebra =)

Idag vilade alla mina men jag red M och A..

M jobbade jag mest för att hon skulle gå fram för skänkeln och jag tycker att hon gick jättebra =) Ska hoppa en clear round med henne imorgon.. Sänker till 60 bara för att hon ska få hoppa runt och känna att de inte är svårt eftersom de inte gick så bra sist!

Efter det red jag A.. Började med att longera en stund utan inspänningar och sen hoppade upp och red.. Hon gick jättebra idag faktiskt.. Red henne på ett pessoa magic.. Det är ett vanligt tredelat men den "låser" sig så det blir rakt när hästen biter sig fast och vill sticka men hon var jättefin verkligen.. Jobbade mycket volter och enkla byten =)

Även hon ska hoppa Clear round imorgon.. 80-90.. Andra gången någonsin som hon är ute =)

Jag och James i somras =)

Onsdag 6/4-2011

Skrev inte igår för jag kom hem väldigt sent. Alla hästarna gick jättebra iaf och J och Treneke fick markarbetsträna och dom var jätteduktiga =)

Började med att skritta ut Treneke idag och det gick bra och sen longerade jag D.

Det var lite saker som drog ut på tiden så hann inte med alla hästarna men red iaf Samantha och Explosiv och dom var jätteduktiga  =) Busade lite med A i paddocken också och det tyckte hon var roligt =)

Måndag 4/4-2011

Åkte till stallet halv 8 imorse och kom hem 9 på kvällen. Haha..

Fixade lite i stallet imorse med mockning och så och sen släppte jag D för han har vilat i 2 veckor och det tyckte han var roligt =)

Sen skrittade jag ut J =)

Småhoppade Treneke lite i manegen och provade magic bettet och hon kändes riktigt bra på de :D

Red Samantha och hoppade henne lite efter det..

Sen red jag Explosiv i paddocken och det var mycket cavaletti och småhinder för hennes del.. Hon skötte sig riktigt bra på slutet..

Sen åkte jag och hopptränade A och hon var superduktig idag och på slutet hoppade hon en bana på 1 meter :D Duktiga bebis :d


Söndag 3/4-2011

Det gick inte alls bra med M idag.. Vi ska antagligen kolla upp henne ..

J fick iaf 8 fel i första 90, ena var mitt fel då jag la henne för nära och andra lyfte hon inte benen och i andra 90 fick vi 4 fel för att hon inte lyfte på benen men det var hennes första 90 så jag är nöjd =)

När jag kom hem red jag Samantha och hon gick faktktiskt väldigt bra idag så det var roligt =)

Longerade A en stund också.. Ska rida henne en liten stund på morgonen imorgon och sen åka och hoppträna.. Ska prova att hoppa Treneke imorgon igen också! :D

Pay and jump

Nu har jag precis ätit frukost och ska bege mig till stallet för att fixa J och M för pay and jump =)

Resultat kommer senare men tyvärr ingen film för vi är bara två stycken och vi måste ha båda hästarna ute samtidigt.

Hörs sen :D

Lördag 2/4-2010

Varit i stallet i 11 timmar..

Började med att jobba mellan 8 och 12.. Sen mockade jag åt mina och Ollie mockade åt Explosiv =) Tack för det..

Sen skrittade jag ut Treneke i klätterbacken och den rundan och det gick jättebra tills vi hade typ 1 kilometer kvar.. Då stod det en plastkossa som var lika stor som en riktig kossa och den var LIVSFARLIG.. Haha hon blev minst 1,70 hög och helt stressad.. Haha knasboll <3

Efter det red jag M i manegen och hon var jättefin idag =) Joggade bara igenom henne då vi ska hoppa Pay and Jump imorgon 80-80 =)

Efter det red jag J och även hon var jätteduktig =) Hon fick hoppa typ 3 språng på 1m räcke och vi ska också hoppa Pay and Jump imorgon 90-90 =)

Efter det skulle jag skritta ut Explosiv barbacka och hon vägrade gå så då backade jag förbi det "läskiga" och sen när jag vände henne om så gick hon 3 steg, sen ställde hon sig rätt upp och sen var hon på väg över men då hann jag hoppa av så hon satte sig bara på rumpan och slog inte över helt!! TUR!! Sen gick jag en bit med henne och sen fick hon panik så hon ställde sig upp igen, vände på bakbenen och sen drog iväg tillbaka till stallet, fick stopp på henne och gick tillbaka till stallet och longerade henne oinspänd och sen red jag henne och då gick de jättebra..

Efter det tvättade jag M och J och gjorde dom riktigt fina, packade och putsade sakerna =)

KnasExplosiv

Fick en JÄTTEFIN Kingslandtröja idag också.. Visar bild någon dag! :D

Fredag 1/4-2011

Glömde av att skriva igår.. Jaja red alla mina och C och alla gick jättebra =)

Började med Samantha och hon släppte JÄTTEFINT på slutet.. Även Treneke och Explosiv gick jättebra  :D


Idag började jag med att rida Samantha och efter en stund släppte hon riktigt fint även idag..

Efter det skrittade jag bara ut Explosiv en stund och efter det red jag Treneke med sadel och tredelat och hon gick jättebra idag.. Lite springig efter galoppen men jättefin annars!!

Ska ta nya kort någon dag!! :D

RSS 2.0