Onsdag 30/3-2011

Började med att skritta ut M barbacka idag i det underbara vädret.. Sjukt härligt =)

Efter det red jag J i paddocken barbacka en stund och hon var väldigt fin idag.. Något stel i vänstervarv fortfarande men mycket bättre ridbarhet!!

Efter det släppte jag bara A en stund i manegen =)

Red Treneke på ridträffen idag och det gick ganska bra. Vi jobbade mycket med att sitta ner och flytta rumpan och bogen och det tyckte hon var jobbigt + att jag red henne på pelhamet bara för att vi var så många och det uppskattade hon inte så imorgon blir det tredelade igen =)

Senare på dagen joggade jag bara Explosiv en stund i paddocken på det tredelade och hon var verkligen JÄTTEFIN idag efter att hon hade slutat fjanta sig (=

Imorgon ska jag rida alla mina 3 + C.. A ska vila =)

Bild från i vintras.. Nya bilder kommer förhoppningsvis snart!! :D

Tisdag 29/3-2011

Förlåt mig att jag inte skrev igår men var så sjukt trött.. Skriver gårdagens först.

Började med att skritta ut Explosiv. Haha skulle rida en stund i paddocken innan och så gjorde jag de och så skrittade jag på långa tyglar och då brallade hon iväg så jag ramlade av.. haha osmidigt..

Efter det red jag M och hon var ganska duktig. Lite tjafsig i huvudet men ingenting annars =)

Efter det red jag J och hon gick jättebra :D

Red Treneke i paddocken efter det och hon var lite stel och så i början men på slutet släppte hon riktigt fint!!

Släppte A en stund..

Åkte på hoppträning med Samantha på kvällen som en kul grej för henne och hon uppskattade det verkligen :D


Idag började jag med att rida M och hon var mycket finare igår och mer avslappnad så det var roligt..

Efter det red jag J och även hon var jättefin idag.. Jobbade mest med skänkelvikningar och galopparbetet..

Red A en stund sen för min handledare så hon hjälpte mig och det gick riktigt bra faktiskt :D Har inte känts så bra på riktigt länge så det var roligt =)

Alla mina fick vila idag =)


Söndag 27/3-2011

Idag har det verkligen varit fullt upp..

Åkte till stallet klockan 9 och kom hem klockan 5, slängde mig in i duschen och sen fick vi gäster och nu har dom precis åkt.. Herregud..

Började iaf med att mocka och göra maten och allting till hästarna och sen red jag Treneke på ett TREDELAT.. Hon gick faktiskt bättre än förväntat och hon skötte sig riktigt bra =)

Efter det red jag Samantha också på det tredelade och även hon gick jättefint idag faktiskt.. Till och med i galoppen =)

Efter det red jag Explosiv en stund.. Också på tredelat och även hon skötte sig riktigt bra =)

Åt lunch och sen gjorde jag i ordning C för att vi skulle träna och sen byggde vi fram en bana och sen red jag honom. Han skötte sig riktigt bra och jag har aldrig hoppat honom förut men han var jätteduktig.. Sen fick jag även hoppa upp på en annan häst och hoppa honom för han ville inte hoppa med sin ryttare och jag har aldrig ridit hästen men det gick jättebra faktiskt men han var riktigt stark..

Jaja imorgon har jag som vanligt många hästar att rida men det är bara roligt =)

Ett sånt red jag på fast utan stänger =)

Lördag 26/3-2011

Ganska lugn dag idag men har inte suttit vid datan.. Därför ingen uppdatering.

Åkte till stallet direkt imorse och fixade allting. Sen gick jag och Sanna en promenad, hon med Treneke och jag med A.. Det gick ganska bra förutom att A brallade iväg en gång.. Haha

Efter det red jag Samantha och Sanna Explosiv och Samantha var riktigt fin. Red henne på gramanen. Hon gjorde rena byten och allting. Hon brukar ha lite svårt med byte mellan vänster och höger men de gjorde hon jättebra idag =)

Hoppade lite på slutet och vi hoppade tillslut ett räcke på 125 (= Duktiga bebis. Hon har väldigt dåligt självförtroende och det var jättelänge sedan hon hoppade så högt och det gjorde hon jättebra =)


Fredag 25/3-2011

Började dagen med att åka till stallet och mocka + fylla vatten för att sen åka hem och fixa sig inför skolan

Åkte direkt till stallet efter skolan och red Samantha .. Det gick ganska bra. Hon var jättefin i skritten och traven men fortfarande problem med galoppen..

Jaja imorgon ska jag hoppa Samantha och Sanna ska hoppa Explosiv, ska även ta en promenad med Treneke =)


Torsdag 24/3-2011

Red faktiskt bara två hästar idag :O

Började med A och hon var ganska dum idag men sen på slutet var hon jättefin =)

Efter det joggade jag bara Explosiv en stund i paddocken =)

Onsdag 23/3-2011

Lång dag även idag men det är bara roligt =)

Började med att rida C och jag har aldrig suttit på något så stelt.. Tog iaf gramanen och efter en stund släppte han ganska fint =)

Efter det red jag A utan "inspänningen" ( för stegringen ) och hon var så j*vla fin idag verkligen.. Riktigt fin. Hon försökte inte ens ställa sig och inga bocksprång.. Ingenting :D Riktigt roligt :D

Efter det skrittade jag ut Samantha och hade Treneke med mig.. Dom var jätteduktiga =)

Sen skrittade jag ut M och en kompis var snäll och tog J så jag slapp skritta ut henne idag.. Även dom var riktigt duktiga =)

Efter det red jag Explosiv och så skulle jag gymnastikhoppa henne lite och hon var ganska duktig.. Hon fick väl nått ryck någongång men jag provade ett annat bett idag.. Det jag brukade hoppa Treneke på men det funkade inte alls, hon blev alldeles för stark..

Jaja .. Imorgon ska iaf Treneke och Samantha vila och Explosiv ska skritta ut.. Treneke ska förhoppningsvis få behandling imorgon också =)


Tisdag 22/3-2010

Lång dag.. Åkte till stallet kvart i 8 imorse och kom hem halv 10.. Herregud.. haha

Började iaf med att rida A.. "inspänd" på samma sätt idag för att inte kunna ställa sig och hon gick riktigt bra idag faktiskt så det var jätteroligt =) Ska bara jogga henne en stund i manegen/paddocken imorgon..

Efter det red jag M och även hon var riktigt fin idag.. Hon "välte" lite i högergaloppen men annars var det ingenting och imorgon ska vi skritta ut = )

Efter det red jag Treneke en stund barbacka och hon var lite dum så jag släppte henne så hon fick rejsa av sig och sen gick hon jättebra.. Tänkte mest på mina händer då jag har en ovana att lägga dom på manken .. Dom måste upp mer och då gick hon riktigt bra.. Efter det skrittade jag ut henne och lät henne klättra upp för klätterbacken 2 gånger så även hon ska bara skritta imorgon..

Red Explosiv en stund i manegen efter det och hon var väldigt fin.. Någon löjlig i ett hörn där hon alltid töntar sig men annars skötte hon sig riktigt bra.. Blev mycket utan stigbyglar på henne idag..

Sen småpillade jag bara lite i stallet och sen klippte jag en kompis häst och efter det blev det markarbetsträning med J och hon skötte sig jättebra men sen i galoppen och på studsen i slutet blev hon lite dum men tror att hon var ganska trött.. Även hon ska skrittas ut imorgon..

Direkt efter tog jag Samantha i andra markarbetsgruppen och hon skötte sig riktigt bra men hon var SJUKT pigg.. Haha även hon ska skrittas ut imorgon..

Som ni märker ska dom flesta skrittas ut imorgon men jag ska rida Explosiv, C och A i manegen iaf =)

Måste verkligen ta nya bilder snart!! :D

Måndag 21/3-2011

Shiit händesefull dag kan man väl lugnt påstå..
Lite saker som jag inte vill ta upp här dock :D


Började med att jag skulle skritta ut A med en kompis och hennes häst.. Så skulle jag longera henne innan för att hon skulle bli av med lite energi.. Det gick jättebra men sen när jag hade hoppat upp och skrittade ut på gårdsplan så ställde hon sig RÄTT upp typ 7 gånger så jag sa att vi skiter i att rida ut.. Hoppade av och longerade henne en stund i manegen, ganska mycket inspänd och lät henne springa.. Sen hoppade jag upp och istället för att ha gramanen i handen så satt den mellan frambenen, genom bettringarna och tillbaka till sadelgjorden.. Den satt löst och gjorde ingen nytta förutom när hon försökte ställa sig för då tog den stopp och hon kom inte upp.. Ska rida henne ett tag såhär så får vi se om de hjälper  =)

Efter det red jag M för D vilar nu.. =) Hon gick jättebra faktiskt. Har ju inte ridit henne så mycket så jag är jättenöjd för hon skötte sig jättebra =)

Sen hade jag möte..

Efter det red jag J och hon skötte sig ganska bra. Något dum i vänstergaloppen men annars var det ingenting faktiskt..

När jag var klar med henne red jag Samantha.. Hade gramanen på men behövde inte använda den i skritt och trav utan i galoppen för hon måste verkligen jobba med baken i galoppen för hon måste bygga muskler..

Imorgon ska jag rida M, A, Treneke och Explosiv på morgonen.. Sen ska jag markarbetsträna J och Samantha på kvällen =)


Söndag 20/3-2011

Red bara Samantha idag. Gick ganska bra.. Hon var jättefin i traven men i galoppen så orkar jag inte rida igenom henne så ska börja rida henne med graman i galoppen även fast jag har sagt att det inte är bra.. Men jag måste faktiskt..

Sen släppte jag Treneke och Explosiv i paddocken så dom fick springa lite.. Var lite blött så efter så tvättade jag benen och svansen och borstade dom lite extra och sen flätade jag svansen och ställde in dom =)

Ska åka tillbaka ikväll och kvällsfodra =)


Första bilden jag la upp på bloggen ;)

Tävlingen..

Det har ju inte precis varit min bästa tävlingsdag precis.

Treneke var HUR fin som helst framhoppningen 120 och även banan. Nolla i grunden och 8 fel i omhoppningen.. Ena petet får hon ta på sig och det andra var helt mitt fel.. Tappade tyglarna (rider med dubbla eftersom hon hoppas på kandar) i svängen så hann inte få tillbaka henne så hon kom på ett halft.. Film kommer EVENTUELLT..

Explosiv hade 4 fel i grunden i 120.. Fick inte ihop henne helt så det var också mitt fel. Tyvärr... Hon var lite tittig och fjollig men hon var duktig =)

Treneke var fin på framhoppningen i 130 också . Drog sig till vänster men kunde ändå hålla henne rakt ..

Rev 1:an hoppade 2 ,3a,3b, rev 4, rev 5, Så tänkte jag att jag hoppar 6 och 7 för dom låg på linje så utgår jag sen men så låg jag jättefel så jag la en volt (som går som stopp) och sen stannade hon så då blev jag utesluten eftersom volten gick som ett stopp.. Jaja tror inte att hon är 100% fräsch riktigt än.. Men vi får se. !



Tävling tidsinställt

Nu har jag antagligen hoppat 120 med Treneke. Resultat och ev film kommer senare =)



Tävling

Nu drar jag mig iväg till Billdal för tävling =)

Önska mig lycka till? =)


Fredag 18/3-2011

Fullt upp hela dagen verkligen

Åkte till stallet innan skolan och mockade och gjorde allting med mat och vatten.. Åkte hem och sen till skolan.. När jag slutade skolan tog jag direkt bussen till stallet. Red igenom Treneke och det gick jättebra =) Efter det red jag Explosiv en stund och efter det red jag även D .. Alla hästarna var jätteduktiga ..

När jag hade gjort allting så borstade jag och gjorde iordning hästarna.. Skulle knoppat men orkade verkligen inte även om jag tycker att det är fult att inte ha knoppar på tävling men men de får gå. Klippte hovskägget och öronen på båda och flätade svansen. Efter det var det bara att packa allting och göra iordning.. Kvällsfodra och sen åka hem =)

Som ni kanske har förstått så ska jag tävla imorgon.

Explosiv - 120

Treneke 120-130.. Det kommer filmas så får vi väl se om filmerna kommer upp eller inte.

Åker från stallet halv 7 ! =)

Nya tävlingsschabraket kommer premiäranvändas imorgon :D

Torsdag 17/3-2011

Började faktiskt dagen med att ta sovmorgon vilket var väldigt skönt.. :D

Åkte till stallet och skrittade ut Samantha så hon fick klättra lite och så och hon var väldigt pigg för att skritta ut =)

Efter det red jag A för första gången sen hon blev haltfri.. Red henne på graman även fast jag inte tycker om det men det var för min egna säkerhet.. Gick inte så jättebra i början då hon bara stod på bakbenen och så men sen fick hon galoppera av sig lite och då gav hon sig faktiskt. Skulle ridit Explosiv också men lät henne få en välförtjänt vilodag. Imorgon ska jag rida Treneke, Explosiv, A och ev D och sen ska jag packa allting och göra iordning för hästarna till tävlingen som är på lördag :D

Ska hoppa 120 med Explosiv och 120-130 med Treneke :D


Tråkigt inlägg utan bild   -_-

Onsdag 16/3-2011

Red D en stund i morse och han var jätteduktig =) Han fick även hoppam några småskutt och det gick jättebra..

Efter det red jag J och i början var hon väldigt dum i munnen men sen släppte det och hon blev ganska fin. Vi ska kolla munnen på henne..

Efter det släppte jag A.. Ska försöka rida henne imorgon och efter det skrittade jag ut Treneke en sväng.. =)

Senare hade jag ridträff med skolan och då hoppade jag Samantha. Hon var väldigt fin i framridningen , något pigg men inte så farligt. Sen hade vi lydnadsövning vilket hon inte gillade för hon tyckte att hon skulle få springa så fort som hon ville men det gick jättebra och på slutet fick hon hoppa några språng på typ 1 meter =)

Bilder från när vi hade snö.. Ska försöka ta nya kort någon dag !

Skritta ut =)

Skrittade ut Explosiv en stund på kvällen och det gick jättebra =)

Imorgon ska jag skritta Treneke, Explosiv ska vila, Samantha ska hoppa, J ska gå dressyr och D ska gå dressyr, eventuellt lite hoppning =)


Tisdag 15/3-2011

Släppte D en stund imorse och sen red jag J .. J gick jättebra hela ridpasset faktiskt..

Sen red jag Treneke och hoppade.. Det gick ganska bra. Hoppade några språng på 135 och hon drog sig lite till vänster men inte så mycket.. Dock gick hon typ inte att rida emellan hindrerna och jag blir så sur på mig själv när jag inte bara väntar ut henne.. Jaja .. Ska till läkaren om en stund och sen ska jag till frisören och efter det ska jag skritta ut Explosiv =)

Träning

Kom hem från träningen för typ 1 timme sen.. Har lock i örat så hör typ ingenting.. Jaja

Träningen gick superbra verkligen. Hon var riktigt fin idag Explosiv så det var roligt och det känns bra inför lördag =)

Hon hoppade super och på slutet hoppade vi en bana som låg på mellan 120-140cm så det kändes jättebra och hon var verkligen hur fin som helst = )

Hade tänkt att jag ska försöka hoppa Treneke lite imorgon inför lördag också =)

Måndag 14/3-2011

Idag fyller mamma år så grattis =)

Skulle ridit 6 hästar idag men eftersom jag inte är helt frisk så släppte jag Treneke och Samantha och sen longerade jag A en stund och sen släppte jag henne lite fast med inspänningarna kvar så att hon inte kunde bralla loss ordentligt eftersom hon har varit halt.

Efter att jag hade släppt Treneke och Samantha så stannade dom och så ställde sig Treneke och slickade på Samanthas bakben där hon har ett sår. Jättegulligt. Jag lägger upp en film på det senare men jag kan inte göra det just nu då jag inte orkar gå ner och hämta sladden.. Haha

Senare blir det hoppträning med Explosiv så nu är jag bara hemma och försöker bli bättre =)

Sanna och Explosiv förra sommaren =)

Söndag 13/3-2011

Var klar i stallet halv 12 idag och sen har jag gjort massor efter det därför har jag inte skrivit =)

När jag kom till stallet satt jag först och pratade med bästa Joanna ett tag och sen gick jag också släppte ut hästarna =) Mockade åt alla tre, fyllde vatten, gjorde mat, hö och gick ner med hö till hagen =)

Efter det gick jag med A en stund i manegen och hon var dunderpigg =) Ska försöka longera henne lite imorgon =)

Red Samantha en stund idag med.. Barbacka =)  hon var jättefin att rida idag faktiskt men när vi hade galopperat så hatar hon att skritta så jag tog en liten diskussion om att skritta på korta tyglar och det tog mig 25 minuter att få henne att gå ett halvt varv på en 20 meters volt.. Haha men sen gav hon med sig =) Ska till stallet och ta in hästarna sen också =)

Världens finaste samantha <3

Pay and Jump

Skrittade ut alla mina idag =)

Var som sagt inne på Pay and jump med hästarna idag. M har jag bara ridit typ 4 gånger och henne hoppade jag 70-70 med, hon är bara 5 år =) Hon var nolla i första 70 och 4 fel i andra =)

Efter det hoppade jag J, hon är 6 år och hon fick hoppa 80-80 och hon var också nolla i första och 4 fel i andra.. Samma hinder. Typiskt.. Haha vi ska se om vi kan hitta lite fler tävlingar till J och då ska hindrerna höjas =)


På väg

När ni läser detta så sitter jag i bilen in till Stenungsund!

Jag hör av mig så fort jag kommer hem :D
Om mamma kan filma så kommer även det komma upp här om det har gått bra =)

Lördag 12/3-2011

Nu ska jag dra mig iväg till stallet. Ska göra allting till mina hästar, skritta ut Explosiv med Treneke som handhäst och om jag hinner så ska jag rida Samantha.

Efter det så drar jag mig iväg till Stenungsund för att hoppa "Pay and jump" med J och M så jag hör av mig när jag kommer hem så får vi se hur det har gått =)

Bild på Samantha och Treneke 2007 :D

Fredag 11/3-2011

Hann faktiskt rida två hästar innan skolan idag!

Började med J och hon var ganska fin. Något "vresig" i vänstergaloppen men annars jättefin. Hon ska hoppa pay and jump imorgon 80-80 =)

Efter det red jag M och hon var faktiskt jätteduktig =) Ska hoppa henne imorgon också 70-70 =)

Åkte till skolan och sen åkte jag till stallet igen =)

Började med didden och han var jätteduktig =)

Efter de red jag Treneke och hon var hur fin som helst idag, i traven gjorde hon skänkelvikningar, öppna och sluta och i galoppen gjorde hon enkla byten, skänkelvikningar åt båda hållen, galoppöppna och en galoppsluta i båda varven.

Även Explosiv var jättefin också. Gjorde något bocksprång men annars ingenting =)


Torsdag 10/3-2011

Snacka om att jag hade bråttom idag när jag skulle rida 3 hästar på 1,5 timme. Herregud men jag hann tackvare att mamma och Christer gjorde allt annat =)

Red alla hästar barbacka idag!

Började att rida Treneke barbacka och hon var SÅ himla fin verkligen. Kunde typ bara sitta där helt lugnt och hon bara gick .. Skänkelvikningar, öppna, korta och länga galoppen, galoppera över bommar i lugnt tempo fast de var 11 andra hästar i manegen. HUR fin som helst!

Efter det red jag Explosiv och hon var helt monsterpigg, helt galen verkligen. Hon var överrallt och dampade loss men sen efter en stund var hon jättefin.

Fick stressa sönder för att rida Samantha men hon gick jättefint i traven och inte lika bra i galoppen för hon orkar inte bära sig riktigt men hon skötte sig jättebra!
Hon fick galoppera över en liten studsserie med bom + räcke + bom och de gick jättebra =)

Bock ! :D

Imorgon har jag 5 hästar att rida så ska se om jag kanske hinner rida någon innan skolan då jag börjar halv 11 !

Onsdag 9/3-2011

Började med att rida J idag och hoppade henne för första gången för vi ska hoppa clear round på lördag och det gick jättebra. Taggad till 1000.

Efter det red jag M som jag bara har ridit 2 gånger och även hon skulle hoppas då hon också ska gå clear rounden på lördag och det gick också väldigt bra.

Efter det red jag Samantha på hackamoret och hoppade lite barbacka och det tyckte hon var jätteroligt. Pigg som ett as men hon var verkligen jätteglad :D

Efter att jag hade ridit henne så släppte jag Treneke och det var uppskattat..

Skulle släppt Explosiv också men red henne en stund på hackamoret och även henne barbacka =)

Skulle ridit T men en annan tjej gjorde det åt mig då jag inte hann.. Tack så mycket.

Hämtade hem mina nya Tretorn idag också :D

Bild lånad från google

Tävling

Tävlingschabraket som jag köpte på GHS som jag har lovat att jag ska visa men som jag har glömt..

Här är det iaf =)


Tisdag 8/3-2011

Kan säga att jag inte mår så jättebra precis.

Började iaf med att rida Samantha och det gick jättebra faktiskt. Hon var riktigt fin idag och det var roligt =)

Efter det skrittade jag ut D och sen joggade honom lite i manegen.

Skulle som sagt tränat idag men blev inte så då hon var dålig men vi ska antagligen ta det lite imorgon istället =)

Har även flyttat bort en del saker idag och så.. =)


Tidsinställt

Nu när ni läser detta sitter jag antagligen och rider någon häst =)

Uppdatering kommer när jag kommer hem.. Då får ni reda på dagens ridpass och hur det har gått på träningen =)


Måndag 7/3-2011

Kom precis hem från träningen med Treneke =)

Började med att skritta ut Explosiv imorse vilket gick jättebra  =)

Efter det red jag J barbacka och hon var FRUKTANSVÄRT fin idag faktiskt.. Riktigt roligt =)

Efter det red jag Samantha och även hon gick bra idag.. Inte fullt så jättebra men helt okej =)

Åkte på hoppträning med Treneke på kvällen och hon var jättefin.. Hon var riktigt riktigt riktigt fin idag vilket var skitroligt. Hoppade med en annan sadel idag också och det verkar ha gjort susen. En gång skulle vi hoppa en kombination på typ 120 så var de oxer in och räcke ut och då sprang hon in i oxern och sen stannade hon på räcket så då höll jag på att flyga av men annars var hon SÅ fin. Tar ju privatträningar nu och det var jättebra. Hon var så lugn och fin! =)

Imorgon ska jag skritta ut Treneke, rida Samantha, rida D, rida T och markarbetsträna J =)

Även om vi inte når toppen så har vi mycket som många andra inte har <3

Söndag 6/3-2011

LÅNG dag idag.

Åkte till stallet halv 9 och kom hem halv 6.. Herregud..

Jaja började med att släppa ut Samantha och Explosiv och mocka hos dom. Åkte vidare till Treneke och mockade och gjorde allt till henne och sen red en tjej som heter Amanda D för första gången och det gick jättebra. Hon ska börja rida honom 1 dag i veckan =)

Efter det red jag Treneke och hon var jättefin i markarbetet och så skulle jag hoppa lite och hon bara stannade.. Sen bytte jag bett och då hoppade hon igen.. Dock drog hon sig lite till vänster och var lite dum när man skulle svänga höger men sen slutade hon bara .. = ) Hoppträning med henne imorgon..

Efter det åkte jag tillbaka till Explosiv och Samantha.. Klädde på dom och så red jag och Linnea dom till nya stallet och sen red jag Explosiv lite i manegen.. Sen fixade jag allting till dom och sen åkte jag hem igen = )


Svar

Carolina ([email protected])
Rider du aldrig ut så att hästen/ponnyn får slippa arbetet? :p
Självklart rider jag ofta ut utan att hästarna behöver arbeta.. Ca 1-2 dagar i veckan och sen har dom 1-2 vilodagar också.. Men jag kanske formulerade mig lite fel. Jag menar nu när jag inte har kunnat åka och träna i ridhuset så menar jag att hästarna får jobba även fast jag inte kan ta mig till ridhus .. Det var så jag menade. Ofta när jag rider ut så är det bara skritt, barbacka, hackamore på långa tyglar.. Det är mest bara nu som dom har fått jobba så mycket eftersom jag som sagt inte har kunnat åka till ridhus så ofta som jag behöver =)

Här tex skrittar jag ut Explosiv ( barbacka) på lång tygel och har Treneke med mig som handhäst =) Detta är så jag brukar skritta ut mina då Treneke bara blir stressad av att ridas ut med andra =)

När jag ändå gör ett inlägg vill jag passa på att berätta att nu är det bestämt med flytten på hästarna! ÄNTLIGEN!
Kommer nu flytta dom till ridskolan där jag har min praktik.. (Permantent) så nu kommer jag ha tillgång till ridhuset så nu blir det STENHÅRD träning inför tävlingssässongen. Har lite att fixa imorgon och på måndag bara sen flyttar jag dom förhoppningsvis på måndag eller tisdag! :D





Lördag 5/3-2011

Red ut Samantha en stund idag gå hon har varit haltfri i 2 dagar och det tyckte hon verkligen var roligt =)

Efter det red jag ut Explosiv också och även hon tyckte det var roligt. Hon blev lite spänd efter att hon hade blivit skrämd men sen blev hon jättefin..

När jag rider ut så är det inte oftast "busridning" utan det är seriös ridning även då. Brukar jobba mycket med skänkelvikningar, öppnor och slutor vilket jag gjorde med Explosiv idag och hon var jättefin =)


Plus och Minus

Eftersom alla andra kör " Hiss och diss" så döper jag mitt till " plus och minus"

PLUS Tretorn Advance

Jag älskar verkligen Tretorn Advance stövlarna. Dom är snygga, bekväma och helt underbara. Dock ett litet minus till kvaliten!

MINUS Faktiskt så hamnar graman och andra hjälptyglar, förutom martingal, på minus. Enda gången jag tycker att det är okej att ha tex graman är om man rider fram en häst på tävling som gärna ställer sig eller om man går in på framridning och eventuellt utridning men jag gillar inte att rida med graman hemma. Tycker inte att man ska focusera på hästens huvud utan undertrampet och jag tycker bara att graman drar ihop huvudet på hästen. !

Fredag 4/3-2011

Skrittade bara ut Treneke en stund och sen red jag ut Explosiv så har ingenting mer att skriva.. haha


Torsdag 3/3-2011

Har bara ridit Treneke idag och jag började på kandaret och det gick inte så bra men sen bytte jag till pelhamet och då fick hon mycket bättre. Riktigt fin faktiskt =) .. Jobbade mycket utan stigbyglar, skänkelvikningar och öppnor så imorgon ska hon bara få skritta ut och så ska jag rida ut Explosiv och ta en promenad med Samantha =)

Gammal bild på mig och James =)

Onsdag 2/3-2011

Redan mars.. Herregud..

Började med att rida Treneke idag och hon var HUR fin som helst.. Kunde bara sitta där och hon gick riktigt bra och det var riktigt roligt!

Efter det red jag J och hon var ganska fin.. Något stel i vänster och någon dum i munnen i början men sen blev även hon jättefin =)

Sen red jag D och han skötte sig riktigt bra.. Lite pigg men annars ingenting.

Efter det åkte jag hem och så skodde vi Explosiv och sen red jag henne.. Hon gick ganska bra. Något bakom lod men annras ingenting =)


RSS 2.0