Onsdag 31/3-2010

Skrittade bara ut idag men nu kommer inlägget som jag lovade =)

Min övergång till storhäst började väl inte perfekt eller som man önskade. Det började med att jag skulle sälja min ponny och bestämde då direkt att gå från C-ponny till storhäst istället för att ha D-ponny imellan. Vi hittade Treneke på internet och bestämde oss för att åka till Tranemo och titta på henne. Sagt och gjort. Kände redan när vi kom in i stallet att denna hästen kommer följa med oss hem. Hon som red henne i vanliga fall började rida henne och sen fick både jag och Sanna prova henne. Hon var pigg men det skulle nog inte vara några problem trodde vi. Hon bestiktigades och en vecka senare kunde vi hämta hem henne. Vi lät henne bara vara i ca 1 vecka och sen när vi skulle börja rida gick det till en början väldigt bra men sen när jag började rida henne lite mer så blev hon så himla konstig och hon stod bara på bakbenen och stack och höll på och vi trodde att det var mitt fel för hon höll inte alls på lika mycket med Sanna. Vi bestämde då att hon skulle rida henne lite mer men efter ett tag funkade det inte för henne heller men vi trodde att det var vårat fel för vissa dagar gick det jättebra.

Några månader senare skulle vi åka till mariestad och hoppa en fälttävlan och skulle bara rida igenom dressyrprogramet en gång till innan vi skulle packa och åka. Precis när jag skulle fatta galopp så snubblade Treneke och började halta men sen släppte det igen, fortsatte rida och hon gjorde så ingen, jag tänkte att hon är bara oförsiktig och så började hon halta och sen slutade hon igen, men sen snubblade hon igen och förblev halt. Vi tänkte att hon kanske hade sträckt sig eller vrickat sig eller någonting men när hältan inte släppte åkte vi till en jätteduktig tjej som kände över henne och masserade henne och sen när vi skulle åka hem kunde hästen knappt stå. Hon bara snubblade och det kändes som att hon skulle gå omkull hela tiden när man gick med henne. Efter många om och men visade sig att hon hade Elischia (Allvarligare borelia). Sen när hon blev frisk och så började vi rida henne ordentligt igen.

Tillbaka till början. När vi köpte henne hade hon hoppat 1 90 klass.
Jag och Treneke har på 3 år jobbat oss från 90cm till 130. Hon har blivit mycket bättre sen vi köpte henne men hon har fortfarande vissa tendenser kvar. Hon beter sig inte alls likadant längre men ibland kommer det tillbaka. Nu blev det kanske inte den bästa beskrivningen men om ni vill veta nått är det bara att fråga =)


Tisdag 30/3-2010

Shit gårdagens ridpass tänker jag inte ens tala om. Blir så jävla trött på mig själv men idag gick det bättre =)

Började med att rida Treneke och hon skötte sig jättebra i slutet kunde jag till och med släppa helt på gramanen, har bestämt mig för att rida henne ett tag framöver på det för hon lyssnar ingenting på mig just nu. I början var hon lite spänd men sen slöppte hon riktigt fint. Travade mycket cavaletti då det var blandat med upphöjda och liggande bommar. Sen hade jag även 4 hinderstöd på långsidan som man både kunde rida slalom eller göra volter runt =)

Sen efter det skulle jag rida Explsovi. Provade hackamoret på henne idag då hennes bett är lite för långt och hon blir tjafsig i huvudet. Även hon fick trava cavaletti och hon skötte sig jättebra men hon blev väldigt tung i handen. Men men så är det väl bara vissa dagar. Nu kommer hästarna få ta det lugnt några dagar men i morgon blir det ett inlägg om hur min och Trenekes resa har varit från det att jag köpte henne tills idag. =)

Gamla ponnyn Chanel

Söndag 28/3-2010

Idag blev det ingen ridning för jag skulle bort men jag lärde faktiskt Explosiv att buga idag =) Kanske kommer film på det någon dag.

Sen fick Treneke och Samantha lösspringa i paddocken bara, självklart 1 och 1. Men i morgon ska jag rida både Explosiv och Treneke så vi får väl se hur det går =) Det kommer också bättre uppdatering då men om det är något ni vill att jag ska skriva om så är det bara att slänga iväg en kommentar =)


Gammal bild på Samantha och Treneke =)

Lördag 27/3-2010

Igår fick hästarna vila för vi orkade inte rida =)

Idag åkte jag utt till stallet och började med att rida Treneke. Travade fram och hon kändes bara stel och konstig så jag galopperade henne en stund och sen släppte hon =) Efter en stund hoppade jag studsen några gånger och sen efter det skulle jag hoppa ett räcke och när jag hade gjort de på lägre höjd några gånger så höjde jag upp det till 120 ungefär och shit hon hoppade så mycket med ryggen att jag höll på att flyga av.. haha

Sen efter det red jag Explosiv och hon gick också jättebra även om hon var väldigt tjafsig i munnen stundvis. Hon fick göra samma saker som Treneke men räcket låg självklart inte lika högt utan det låg på ungefär 1-110. Men båda hästarna skötte sig jättebra idag och jag red faktiskt i paddocken och den var knappt blöt :O



Torsdag 25/3-2010

Idag åkte vi bort till ridhuset igen =)

När jag red fram Treneke gick det underbart bra faktiskt =) Bättre än förväntat. Haha. Hon skötte sig utmärkt och gick jättefint. Idag blev det inga rörelser åt sidan utan jag joggade bara fram henne för att hon senare skulle få hoppa lite =) .. Eftersom jag skulle småskutta lite och jag red fram med graman så tänkte jag ju inte på martingal , dum som jag är, men jag småhoppade henne på typ 30-40 cm med gramanen och sen skulle jag ta av den för att hoppa lite högre. Men hoppade inte så jättemycket eftersom jag inte hade martingal och hon är typ omöjlig att hoppa utan. haha men det gick bra. Så idag gick det i stora hela jättebra =)

I morgon ska jag försöka rida Explosiv i paddocken, beror på hur den ser ut och sen ska jag och Sanna skritta ut Treneke och Samantha. =)


Onsdag 24/3-2010

I måndags skrittade jag bara Treneke och igår fick hon vila.

Idag skulle jag rida henne barbacka i paddocken och det gick stundvis väldigt bra och stundvis ganska dåligt. Stundvis lyssnade hon ingenting och bara dampade loss men hon har ju sina dagar. I morgon är jag ledig så då blir det till att åka till ridhuset så då blir det bättre uppdatering=)

Söndag 21/3-2010

Var ju på utbildningshoppning i Stenungsund idag =)

Explosiv 1 m . Hoppade ganska bra men var lite tjafsig i munnen och jag red lite för långsamt men hon skötte sig jättebra. Och jag har inte hoppat henne någonting på nästan 5 veckor utan det har min syster gjort =) 0:a. 
Film:


Explosiv 110cm . Även här skötte hon sig jättebra men var lite tjafsig här med . Haha dessa unghästar. Red lite fortare och det blev 0 fel även här =)
Film:

Treneke 120: Blev väldigt stressigt mellan henne och Explosiv så hoppade inte så många språng men hon gick in och gjorde en klockren runda och gick nolla =)
Film:

Treneke 130: Våran tredje start i 130 =) Hon rev tyvärr första hindret men sen hoppade hon resten av banan jättebra så det blev 4 fel =)
Film:

Jättenöjd med båda hästarna idag =)

Lördag 20/3-2010

Idag åkte jag upp till ridhuset och red båda hästarna

Treneke var jättefin i traven och början på galoppen men sen när jag krävde att hon VERKLIGEN skulle jobba protesterade hon och ställde sig en gång och slog till mig i ansiktet. Hon var även ganska stressad idag men annars gick det bra =)

Sen red jag Explosiv och hon var jätteduktig förutom att hon också hade lite damp idag och var lite tung i handen men annars skötte dom sig riktigt bra =)

I morgon blir det utbildningshoppning i Stenungsund igen och då ska Explosiv gå 1- 110 och Treneke ska gå 120-130 =)

Fredag 19/3-2010

Här är filmen från banan på hoppträningen =) Orkar inte lägga upp dom andra filmerna. Haha
Vad tyckte ni?


Torsdag 18/3-2010

Kom hem sent igår. Därför inget inlägg från hoppträningen.

Treneke var verkligen hemsk idag. Hon hängde bara i munnen och ville inte alls göra som jag sa till henne på framridningen. Hon gjorde allt för att göra tvärtom vad jag sa. Sen när vi började hoppa skärpte hon till sig väldigt mycket och hoppade faktiskt mycket bättre än förra veckan =)

Hoppade mycket linjer och även lite konstiga linjer och då skötte hon sig jättebra.

Sen på slutet hoppade jag en bana på 120-125 förutom trekombinationen och ett vågplank ur konstig sväng som låg på 110 ungefär :)

Idag blir det bara till att skritta ut och i morgon får hästarna vila .. Om det händer något intressant i stallet så kommer det komma upp på bloggen sen =)

Film från träningen kommer nog i morgon =)

Tisdag 16/3-2010

Idag var vi borta i ridhuset igen =)

Treneke kändes verkligen ruggit bra idag alltså.. Shit va fin hon var. Började med att rida med gramanen idag med för jag vet att hon hänger väldigt mycket i munnen annars =)

Red henne med den och sen tog jag av den och jobbade henne utan ett tag i alla gångarter och sen skulle vi rida cavalettibockar på studs men då blev hon alldeles för stressad så då satte jag på gramanen igen för att hon skulle känna att hon inte behöver stressa över dom små skutten. Hon är sån att om man rider fram med gramanen och tar av den så är hon asjobbig så antingen ska man rida med den hela tiden eller inte alls =) Eftersom hon ligger i hårdträning nu verkligen kommer jag nog ha med den varje gång i ridhuset ifall hon börjar. Sen att man inte alltid behöver använda den, som jag inte brukar göra utan det har bara varit nu dom sista gångerna i ridhuset . =)

I morgon blir det antagligen hoppträning. Inte säkert.. Annars får jag väl se om vi kanske ska skritta ut dom eller nått.. Det beror på =)

Samantha <3

Måndag 15/3-2010

Hej igen :)

Idag åkte vi bort till ridhuset för att rida igenom hästarna ordentligt :) Hade gramanen på Treneke idag med för jag visste att hon skulle vara lite stel och bråkig så jag tänkte att det är bättre än att det blir bråk mellan oss två =).
Red mycket volter, serpentiner, avsaktningar, skänkelvikningar, öppna och galopp över cavalettibockar som låg med studsavstånd, lite längre så hon fick vänta in dom och inte rusa iväg =) Hon skötte sig verkligen jättebra idag faktiskt, bättre än förväntat. Tillslut var hon riktigt mjuk och riktigt fin och jag kunde t.o.m SKRITTA av henne sittandes på, helt sjukt, undra om det har hänt någongång sen jag köpte henne? =) Men i morgon blir det ridning i manegen igen och sen på onsdag blir det antagligen hoppträning, beror på =)

Vet att det nästan bara är likadana bilder hela tiden men ska ta nya kort någon dag :)

Lördag 13/3-2010

Idag blev det utskrittning på Treneke igen :) .. Eftersom vi inte orkar åka till ridhuset nu så kan hästarna ta det lite lugnt för dom ska ändå gå rätt mycket nästa vecka :)

Skrittade bara 30 minuter ungefär men jag gjorde serpentiner jättemycket och på varannan höger volt och på varannan vänster volt. Just så att hon fick böja igenom sidorna ordentligt så hon inte blir så fruktansvärt stel på måndag när det blir ridhuset igen :) .. Vem har sagt att man inte kan träna smidighet när man skrittar/rider ut? :D Gjorde även mycket skänkelvikningar och skänkelvikningar med "felställd" :)

I morgon blir det antingen utridning eller vila för mamma fyller år i morgon så vi får se vad som hinns med :)

Min gamla ponny Chanel på bilden :)


Fredag 12/3-2010

Skulle ju ta det lugnt med hästarna men idag kunde jag inte hålla mig.

Skrittade ut Treneke en sväng så hon fick komma ut och röra på sig och det var uppskattat. Hon var faktiskt jätteduktig, hon som inte brukar gå att rida ut på . Travade även lite i kanterna när snön har försvunnit och hon var jätteduktig :) Men sen skulle vi gå förbi en jättestor "julbock" och den skulle tydligen äta upp henne så hon blev jätterädd för den och trippade en bit men sen var de inga problem. Sen när jag skrittade hem så mötte jag polisen, dom satte på ljuset, tvärnitade, Treneke började trippa så jag hoppade av och då körde dom iväg.. haha.. Man får ju inte rida på cykelbana (A)

Sen skulle jag skritta ut Explosiv (som inte har någon hjärna). Men hon skötte sig ganska bra. Hon fick träna mycket avsaktningar, halter och ryggning. Men sen när vi kom till kossorna blev hon verkligen skiträdd och vågade inte gå förbi så jag sparkade på henne och då blev det rodeo så det visslade om det men sen slutade hon och gick förbi. Hon fick även galoppera lite i vägkanten på cykelbanan och göra mycketavsaktningar även från galopp :D

Red båda två barbacka :D


Onsdag 10/3-2010

Hästarna kommer få ta det lugnt fram tills på lördag nu, därför kommer det antagligen inte bli någon uppdatering men på lördag drar det igång på riktigt igen :)

Tisdag 9/3-2010

Idag var det ju hoppträning :D

Idag var det mycket lydnad och svåra linjer på träningen.

Treneke skötte sig faktiskt mycket bättre än vad jag trodde och jag kände att jag var mycket mer koncentrerad än förra vecka. När vi red fram var hon lite stel och hade sina små damp (som alltid nästan) men sen när vi hade galopperat och gjort övningar som gör att dom blir riktigt smidiga i kroppen blev hon verkligen jättefin. Vi skulle hoppa en typ "kombination" men det var först studs (två stycken), 1 galoppsprång, räcke sen tre meter efter låg en bom som gjorde att dom inte bara kunde kasta sig över hindret, vilket Treneke gjorde så en gång blev jag riktigt sur på henne för hon lyssnade verkligen ingenting så jag gjorde halt mellan studsen och räcket och det var inte hon berädd på så hon la en tvärnit så jag sträckte hela ena sidan på ryggen.. Inte skoj men det är smällar man får ta ;) Men efter det skötte hon sig faktiskt riktigt bra.. Det kanske börjar släppa nu? :D

Eftersom jag i stort sett inte rider Explosiv just nu kommer det inte skrivas så mycket om henne utan lite mer om Treneke. Men hon rids av Sanna och vi brukar rida nästan exakt samma övningar :) Samantha är fortfarande i igångsättning :)



Måndag 8/3-2010

Idag var vi i ridhuset igen :)

Joggade bara Treneke lite eftersom att hon gick så hårt igår och ska gå så hårt i morgon.. Hon skötte sig jättebra och gick faktiskt jättefint även när jag tog av gramanen :)

Orkar inte skriva så mycket idag då jag är ganska trött och känner att jag lägger ner mer energi på bloggen i morgon efter hoppträningen för där kommer det antagligen hända lite saker, man vet aldrig vad våra hästar hittar på haha

Söndag 7/3-2010

Idag bar det som sagt iväg till ridhuset.

Red Treneke med graman för jag visste att hon kunde bli stark och hängande i munnen när hon inte har gått ordentligt. Hon skötte sig faktiskt jättebra. Galopperade henne rätt mycket idag eftersom det är där problemen sitter. Det stod ett litet hinder på "sockerbitar" uppe vid ena volten och två små cavaletti på långsidan. Perfekt! Det var ju det som hon skulle träna på idag :)

Jobbade mycket med olika storlekar på volten och sen gå in på en liten volt och hoppa det lilla hindret. Ut på långsidan, hoppa ena cavalettin, lägga en volt, på andra och sen en till volt. Det tränade jag på i båda varven i galopp och även i trav. I galoppen så tränade jag även på att gå på olika många galoppsprång och det gick faktiskt riktigt bra :)

I morgon blir det nog ridhuset igen tror jag :)

Treneke

Explosiv

Samantha

Lördag 6/3-2010

Idag blev det ridning igen :)

Sanna skulle skritta ut Samantha för första gången på hur länge som helst för hon ska skrittas igång nu och då tänkte jag att då tar jag med Explosiv och så tar jag Treneke som handhäst. :)

Dom skötte sig riktigt bra och Treneke var inspänd så hon fick jobba lite också :)

I morgon bär det av till ridhuset så då blir det antagligen lite bomträning med Explosiv och Treneke och Sanna ska skritta ut Samantha också .. Sen på kvällen blir det bakning :D


onsdag 3/3-2010

Idag var det hoppträning :)
Jag hade Treneke och Sanna hade Explosiv

Treneke skötte sig jättebra. I början ville hon inte galoppera ordentligt och hon var lite spänd men sen när det väl släppte gick hon asbra :D

Hoppade först lite linjer och svängövninar. I svängövningen blev hon spänd men hon blir lätt det för hon känner sig stressad i dom situationerna. Sen när vi hade hoppat några linjer och allt det så blev det en bana på 9 hinder 10 språng. Banan som jag ock Treneke hoppade låg på mellan 120-125 och hon hoppade riktigt bra .. Hon skötte sig verkligen utmärkt :)

Explosiv var pigg som fasen och dampade loss och hon var lite ouppfostrad ;) Men jag tyckte att hon hoppade jättefint och hon hoppade en bana på ungefär 110 :)


Något ni vill att jag ska skriva om? :)

Tisdag 2/3 2010

Idag bar det av till ridhuset :)

Det gick inte så jättebra idag för hon hade typ damp och jag orkade inte med det så det skar sig mellan oss.. Men hon gick iaf bra på slutet.. Orkar inte skriva om allt som hände men hon hängde i munnen och vägrade ställa sig ordentligt och skit.. Men men det kan inte alltid gå bra :)

Nu har mamma fixat manegekort också :)

Måndag 1/3-2010

Oj oj oj.. länge sen nu. Men hästarna har vilat i helgen för jag har varit på göteborg horse show. :)

Idag blev det ridning i alla fall. Jag red Treneke i paddocken och Sanna red ut Explosiv.

Treneke skötte sig jättebra idag faktiskt.. Trodde jag inte eftersom hon har vilat i 3 dagar men hon var riktigt fin. Hon var lite stel i början och lite hängig i munnen men efter galoppen var hon jättemjuk och fin igen :) Jobbade väldigt mycket i traven idag för att hon ska känna att man kan ta det lugnt även om man är pigg. Så det blev en del skänkelvikningar och lite öppnor. Sen satte jag mig även ner i traven idag när hon kändes så lugn och fin och det gick jättebra :) Det brukar vara väldigt svårt för hon brukar bara slänga upp huvudet men nu kändes det jättebra.  Ska se om mamma kan köra till ridhuset i morgon för då blir det nog lite hoppning och lydnadshoppning :)


RSS 2.0