Söndag 27/12-2009

Sorry för dålig uppdatering men hästarna har fått ta det lugnt och nu är jag i borlänge hos min syster så hästarna kommer få vila tills jag kommer hem :)
Uppdaterar igen när jag har kommit hem och börjat dra igång hästarna

Onsdag 23/12-2009

Julafton i morgon :D

Dagen började med att när vi kom upp till stallet så var typ halva stallet fullt i vatten. Inte kul.. Patricias vattenkopp hade spruckit nu när det har varit fryst och då läckte allt vatten ut nu när det frysta har släppt. Aja mamma var i alla fall med i stallet idag igen och fixade allting . Gött var det. Började med att släppa över hästarna från dom tråkiga grushagarna till dom LITE större gräshagarna eftersom det snöade så mycket igår så var det inte alls halt :)
Sen skulle jag rida Explosiv och hon var fortfarande pigg.. Tränade mycket öppna, skänkelvikningar och galoppombyte över bom med henne idag:) Eftersom hon bara är fem så ville jag inte pressa henne för mycket med byterna eftersom jag inte vet hur mycket sånt hon har gjort innan.. Hon var i alla fall jätteduktig från vänster till höger men hon hade lite svårare att byta från höger till vänster men tillslut släppte det där också :)

I morgon blir det vila för alla hästarna så ska bara upp och fixa stallet på morgonen ihop med Joanna :D

Tisdag 22/12-2009

Först när jag kom upp till stallet så red jag Treneke :) Hon gick faktiskt förvånansvärt bra och vi tränade mycket på bommar, öppna, skänkelvikningar och bra galoppfattningar.. Eftersom Treneke har en tendens till att dra upp huvudet i galoppfattningen så blev det mest träning på det i galoppen i stället för att galoppera eller hur man ska förklara. Hon var iaf jättestel i början eftersom jag inte har ridit henne på några dagar utan tömkört henne :)

Sen efter det red jag Explosiv och hon hade damp som vanligt haha.. Pigg som ett as fortfarande men hon fick mest galoppera av sig lite och skutta på en liten kombination som låg på typ 30 cm .. Hon tyckte det var jättekul och bockade järnet efter så det var ett under att jag satt kvar :)

Sen efter det red jag även Samantha ett tag men eftersom hon är lite för liten så krävde jag inte så mycket av henne utan jag lät henne mest springa av sig lite energi :)

Adventshoppet 2009

Min och Trenekes första 125 . Varken jag eller hästen har tävlat det förut och det var första gången på typ 1,5 år som jag red henne på gummibett och det var inte lätt kan jag lova :)

Söndag 20/12-2009

Åkte upp till stallet idag runt halv 10 för jag skulle tömköra två hästar och rida en. Eftersom Christer var så snäll och åkte med upp till stallet så fixade han nästan hela stallet undertiden jag fixade hästarna..    Började med att tömköra Treneke. Hon var lika duktig som hon alltid är i tömkörningen :)  Efter det tömkörde jag Samantha och hon var väldigt duktig hon också eftersom hon bara är tömkörd två gånger. Hon gick faktiskt jättefint på slutet :)    Sen efter det skulle jag rida Explosiv och jag tänkte om jag broddar henne är det bättre att rida på ängen där det är mindre gropigt och mer snö så blir det inte lika stumt. Jag gick ut på ängen och så fort jag har kommit upp i sadeln så kör hon värdens bockserie med mig. Haha.. Fortsatte skritta och hon fortsatte göra sina bocksprång. HELA tiden. Haha.. Tillslut fick jag gå in i paddocken ändå för hon gick inte att rida hon var verkligen aspigg och gjorde inget annat än att bocka.. Så jag gick in i paddocken och tog ett rejält dressyrpass där och då gick hon faktiskt jättefint :)

Åkte upp till stallet idag runt halv 10 för jag skulle tömköra två hästar och rida en. Eftersom Christer var så snäll och åkte med upp till stallet så fixade han nästan hela stallet undertiden jag fixade hästarna..

Började med att tömköra Treneke. Hon var lika duktig som hon alltid är i tömkörningen :)
Efter det tömkörde jag Samantha och hon var väldigt duktig hon också eftersom hon bara är tömkörd två gånger. Hon gick faktiskt jättefint på slutet :)

Sen efter det skulle jag rida Explosiv och jag tänkte om jag broddar henne är det bättre att rida på ängen där det är mindre gropigt och mer snö så blir det inte lika stumt. Jag gick ut på ängen och så fort jag har kommit upp i sadeln så kör hon värdens bockserie med mig. Haha.. Fortsatte skritta och hon fortsatte göra sina bocksprång. HELA tiden. Haha.. Tillslut fick jag gå in i paddocken ändå för hon gick inte att rida hon var verkligen aspigg och gjorde inget annat än att bocka.. Så jag gick in i paddocken och tog ett rejält dressyrpass där och då gick hon faktiskt jättefint :)

Lördag 19/12-2009

Idag fick Explodsiv och Samantha vila så jag red bara Treneke :)

Hon var från början ganska spänd och hon lyssnade inte riktigt på mig. Då blev det några ordentliga halter för att hon skulle börja lyssna på mig och inte bara springa ifrån handen :) . Efter en stund gick hon faktiskt riktigt bra och hon fick även trava lite bommar idag :D.. Sen skulle vi prova på galopp igen för första gången på typ 1 vecka eftersom det var snö i paddocken var den ganska mjuk. I Galoppen lyssnade hon först ingenting utan hon slog bara med huvudet. Men efter en stund när jag hade släppt mer på yttertygeln och bara höll i innertygeln skötte hon sig riktigt bra och blev tillslut riktigt fin igen :) I morgon blir det ett lugnt pass med henne igen och sen ska jag och Jessica skritta igenom skärhamn med Samantha och Explosiv i tomtekläder :)

Torsdag 17/12-2009

Idag var jag på hoppträning med Explosiv :)

Hon skötte sig fruktansvärt bra och faktiskt bättre än förra gången :)

Var mycket linjer och långa och korta avstång och hinder ur sväng och sånt :)

I slutet hoppade vi en bana på 1m till 110 ungefär.. Hon är ju bara fem och jag har bara haft henne i ca 2 veckor. På slutet var både jag och hon lite trötta så det blev lite segt i slutet. haha.. Annars var hon faktiskt jättefin :)

Onsdag 16/12-2009

Idag var jag först på praktik.. Sista dagen nu innan jullovet :) Fick en liten julklapp av Anna. En stoor chokladlåda typ med massa choklad. Tack för det :)

Sen åkte jag till stallet. :) Först red jag Treneke för första gången på två veckor ungefär. Hon var VÄLDIGT stressad från början men hon måste lära sig att även om hon är pigg så får hon inte springa ifrån handen :) Tog tag ordenligt några gånger .. Inte hårt men ändå så att hon gjorde halt och började om. Efter en stund blev det lite bomarbete över några bommar. Både på böjt spår och rakt spår så att hon verkligen fick böja igenom kroppen och jobba på :)
Det blev tyvärr bara skritt och trav idag eftersom paddocken var frusen, men det kanske var bra eftersom hon nästan alltid stressar upp sig i galoppen och eftersom hon kändes så fin som hon gjorde så var det nog bra att hon inte behövde galoppera :).

Efter det tömkörde jag Samantha en stund medans mamma gick en liten sväng med Explosiv eftersom det är hoppträning i morgon :)

Skriver i morgon efter hoppträningen :)

Söndag 13/12-2009

Förlåt för dålig uppdatering men jag har varit i Borlänge hela helgen och därför inte kunnat uppdatera :)
Hästarna har i alla fall fått ha en vilo helg så dom har fått ta det lite lugnt i några dagar nu :)
I morgon drar jag igång ordentligt med hästarna igen så då kommer det komma mer inlägg :)

Tisdag 8/12-09

Dagen började med att jag åkte till min praktikplats och var där hela dagen :) Fick även sluta lite tidigare idag :D Gött. :)

Igår så skulle jag rida Treneke för första gången sen 1 vecka tillbaka ungefär.. Det gick väldigt väldigt fort och hon gick verkligen inte att rida så det var bara att hoppa av och gå in i stallet igen. Haha, Sen så red jag även Samantha igår och det gick faktiskt väldigt bra på tanke med att jag måste rida henne barbacka ett tag framöver :)
Explosiv hade vilodag igår eftersom att hon har gått några dagar i sträck nu :)

Idag fick Treneke och Samantha lösspringa i paddocken och herre va det gick undan iaf från Trenekes sida. Samantha stod mest stilla. Vet inte om hon har gått ner på knä i hagen idag då hon var väldigt svullen i frambena och lerig fram på båda benen :/ inte kul i så fall. Efter det blev det till att rida Explosiv lite lösgörande i paddocken eftersom det är hoppträning i morgon så gick hon inte så länge.. 25 minuter kanske :) Hon fick även ta ett litet språng på 50-60. Efter det blev det att raka henne igen :)

I morgon blir det inte så mycket som händer. Först är det ridträff i stenungsund och sen på kvällen är det hoppträning med bebisen :) . Ska väll även försöka släppa Treneke i paddocken i morgon också så att hon går att kontrollera på torsdag.. Haha :) Hmm.. Ska försöka plugga lite matte därimellan också hur det nu ska gå. Aja det löser sig :)

Söndag 6/12-09

Idag åkte jag som vanligt upp till stallet runt 10 tiden för att släppa ut och fixa. Sen när jag var klar kom Jessica för vi skulle rida ut med Samantha och Explosiv. Dom var jätteduktiga tills vi skulle galoppera i skogen. Det gick inte fort för Explosiv galopperade i arbetsgalopp men iaf Samantha väjde inte ordentligt för ett träd så Jessica slog i knät i trädet och åkte av. Sån tur va tittade jag precis bak så jag såg att hon ramlade av och fick stopp på Explosiv. Haha. Samantha var jättesnäll hon brukar bli rädd och sticka när någon ramlar av men nej. Iaf sen när vi kom hem skulle jag hoppa Explosiv lite. Det var första gången för henne sedan 3 oktober så hon tyckte att det var jätteroligt. Även första gången hon hoppade på Fullcheek och det gick jättebra :) Hon var lite pigg men inte så farligt som jag trodde.

Sen på kvällen åkte jag åter upp till stallet för att ta in hästarna och tvätta deras ben :)

Treneke är inte halt längre heller så det blir nog en liten ridtur på henne i morgon kanske :) Hon kommer vara grymt pigg eftersom hon har promenerat i en vecka.. :)

Kram

Lördag 5/12-2009

Idag hade jag helgen i stallet så jag åkte upp och gjorde hela stallet.

Jag red även Explosiv i paddocken en liten stund bara eftersom det var första gången sen hon kom hem igen som hon gick i paddocken och alla hästarna vaccinerades i går så dom får ju inte gå för hårt :) Men red igenom henne lite och lät henne busa av sig eftersom hon var lite pigg.. haha

Sen skulle jag rida ut Samantha barbacka och låta henne ta det lite lugnt men tog gramanen på eftersom jag skulle rida igenom skogen och eftersom jag brukar låta dom galoppera där så blir hon alltid så pigg när man kommer dit.. Precis som jag tänkte så blev hon jättepigg när jag kom dit så hon fick ju spelet och skulle dra gärnet.. men jag ville inte det eftersom jag inte hade sadel så jag försökte få henne att galoppera lugnt. Men det gick ju inte så hon drog ju iväg med mig i full galopp och hon bockade som att hon aldrig gjort nått annat.. Senare blir det en promenad med Treneke också tänkte jag :) Om jag orkar (A).. Men dom är roliga mina älsklingar :)

Glöm inte läsa min systers blogg: Saaanniii.blogg.se

Kram :)

Äntligen :)

Nu har jag startat upp en hästblogg här på blogg.se :)
Här kommer jag skriva om allting (i stort sett) som händer här hemma med mina hästar, tävlingsresultat och träningar :)

Just nu har jag tre hästar:

Samantha född 1996
Treneke född 2000
Explosiv född 2004


Samantha har jag startat 110 med med placeringar och hoppas väl på att kanske starta högre men det är inte alls säkert då hon snart ska säljas :) Därimot har hon gått 120 med placeringar med min syster innan jag tog över henne :)

Treneke har jag startat 130 med en gång. Hon har placering upp till 115 och dubbelnollor i 120. Hon har även gått 1 125 med 4 fel i omhoppningen.. Sista hindret.. Suck.

Explosiv har gått 110 med min syster med 0 fel. Eftersom Explosiv inte är så gammal har vi tagit det rätt lugnt med och hon ska väl börja starta lite mer nästa år.. Nu har jag precis tagit över henne också :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0