Fredag 30/4-2010

Igår gick jag en promenad med Explosiv och Treneke på ca 1 tim och 15 minuter . Jättehärligt =) Idag fick båda vila eftersom att vi hoppade i Onsdags men Treneke fick nya skor idag =)


Får bli en bild på min Indira <3


Onsdag 28/4-2010

lalalala vilken underbar dag :D

Treneke gick så jävla bra på hoppträningen idag. Helt sjukt jag har ingenting att säga. haha.. Hon gjorde bara allting som jag sa och hon lyssnade så fruktansvärt bra :D Hoppade en bana på ca 135-140 och hon var typ 20 cm över på vissa ställen och min hopptränare tycker att hon har musklat på sig mycket över rumpan och hon tycker att hon har blivit såå mycket finare sen sist hon såg henne och de var ca 4 veckor sedan :D Ibland känns det verkligen hopplöst men när någon annan säger att hästen har blivit finare och att hon inte vet någon som har kämpat så mycket utan att tröttna då är det riktigt roligt :D

Treneke <3


Tisdag 27/4-2010

Idag joggade jag Treneke lite och krävde lite mer av henne än vad jag brukar göra och fy i fasiken va bra hon gick. Hon gick verkligen perfekt idag det har nog aldrig gått så bra tror jag .. Ååh vilken underbar känsla jag kommer nog leva på detta i flera år tror jag =) Hon lyssnade, gjorde jättefina avsakningar, kunde galoppera med lite längre hals och mer avslappnat och hon gjorde jättefina öppnor =) I morgon blir det hoppträning så uppdateringen kommer sent eller på torsdag =)

Sen skulle jag rida Explosiv men det gick verkligen inte bra.. haha så kan de gå ibland =)

Bild på världens finaste Treneke <3


Måndag 26/4-2010

Idag blev det bara en lugn skogspromenad med Treneke och Explosiv =)

Hade två lektioner på min praktikplats idag och det gick faktiskt bra =) Mer än så har jag inte att skriva idag =)

Söndag 25/4-2010

Idag är verkligen en sån dag man känner att man vill fortsätta med hästarna :D

Treneke gick så fruktansvärt bra idag. Det var helt sjukt. I början var hon som alltid väldigt stressad och lite stel men sen när hon släppte asså shit hon blev en helt annan häst =). Hon gick verkligen riktigt bra =) Eftersom hon har gått så himla bra i två dagar nu ska hon få ta det lugnt i morgon och sen ska hon bara joggas lite på tisdag och sen är det hoppträning på onsdag =) Även idag fick hon träna på öppna för hon släpper så himla bra i sidorna. Sen gjorde jag en övning som min hopptränare har sagt till mig att göra och då är det räcke, 3m bom, 3m räcke, 3m bom och så vidare tills det står 4 räcken med bommar på rad och hon gjorde det mycket bättre än sist =)

Världens finaste ! <3

Lördag 24/4-2010

Idag red jag Treneke ordentligt och det gick faktiskt bättre än jag trodde =). Hon var lite bråkig och dampade lite men efter en stund släppte hon och det gick väldigt bra. Hon fick träna mycket på att flytta rumpan åt båda hållen och sen fick hon även gå lite cavaletti. Hon var väldigt studsig i början och ville inte alls som jag ville men när hon väl hade slöppt så gick hon riktigt bra =) Sanna hade med sig två kompisar också så då tog jag några språng med Treneke för att dom skulle få se =) . Ni kommer även se att jag har bytt till ett pelham på henne och det är för att hon är så fruktansvärt stark men förhoppningsvis kommer jag snart kunna byta tillbaka till gummibettet igen =)

Några bilder från dagen =)



Jag gillar den :D Hon ser så pampig ut =)
Haha snacka om att dampa xD

Fredag 23/4/2010

Idag var sadelmakaren ute med sadlarna igen och nu passar dom jättebra =)

Skrittade bara ut Treneke i skogen eftersom jag fortfarande är sjuk men i morgon så blir det "riktig" ridning igen. =) Nu struntar jag i att jag är sjuk och antagligen inte kommer få luft .. Hästarna går före =) Tävlingarna i Maj är inplanerade och det blev den 9 Maj i Uddevalla och den 22 Maj i Kungälv/Troja horse arena =) Så i morgon börjar hårdträningen igen :D

Torsdag 22/4-2010

Även idag blev det skritt på Treneke =) .. Skulle travat lite idag men jag är sjuk så jag tog det lugnt. Skrittade mest loss henne och gjorde lite öppna och cavaletti =) Det kommer inte bli så intressanta inlägg nu när dom tar det lite lugnt men i morgon kommer sadelmakaren ut igen och när sadlarna är klara kommer jag kunna uppdatera bättre =)

Onsdag 21/4-2010

Skulle ridit Treneke idag men har sån huvudvärk så jag orkar inte men jag har ridit en annan häst på  ridträffen idag =)

Han var rolig att rida men shiiit va jag fick jobba haha han var ganska stor och svår att sitta ner på i traven så man fick hålla imot med magen ganska mycket. Haha imorgon blir det ridning med Treneke =)




Till salu!

Vi har nu bestämt oss för att sälja våran underbara import från Holland då kemin inte riktigt stämmer mellan ryttare och häst.

Fullstam efter elit hingsten Zodiak.

Rids regelbundet i skogen av vuxen ryttare och har fått beröm för att han är samarbetsvillig och lättlärd.

Kräver en rutinerad ryttare då han är känslig.

Det här är en ponny för dom högre klasserna då han har ett helt fantastiskt steg.

En mycket vacker kille som man snabbt förälskar sig i.

Vill att han kommer till en tjej eller kille med ambitioner. Inriden och utbildning på börjad.

Sök på Zoefy på Youtube.com



Vid intresse Maila- [email protected]  

Eller Ring 070-2253840 /060-503680





Tisdag 20/4-2010

Idag kom ju sadelmakaren ut och han kommer igen på fredag för han skulle fixa dom och sen ville han kolla igen när dom var klara =)

Så det blev ingen ridning ändå haha han ville bara kolla när man skrittade lite typ. Men i morgon blir det rindning men innan det så blir det praktik =)

Måndag 19/4-2010

Snörvel, host, host

Ja inte direkt min dag. Börjar bli sjuk och allting men kände att jag var tvungen att rida Treneke ändå.. Haha. Red henne en stund i paddocken (enbart skritt) och shit va fin hon var =) Jobbade mycket öppna, skänkelvikningar, "Suss" övningar och skrittcavaletti och hon gick verkligen jättebra =) I morgon ska hon joggas lite för då kommer en sadelprovare ut och ska fixa sadlarna och han vill se när man rider i dom för att se hur dom ligger då och inte bara när hästen står still =)


Sen efter det skulle jag hjälpa Sanna med Samantha (vi skulle ta henne från marken) men det funkade inte så jag hoppade upp och gjorde Suss övningar med henne också vilken också gick väldigt bra och sen fick även hon skritta cavalettin några gånger =)

Samantha på bilden =)

Söndag 18/4-2010

Idag blev det lite uppdatering ändå =) haha kunde inte hålla mig borta =)

Gick först en promenad med Treneke och sen skrittade jag henne en stund i paddocken =) Ska bli bättre på att ta med kameran till stallet så jag kan fota lite bilder =) Ska bara skritta Treneke ett tag framöver men kommer att hålla igång bloggen ändå =)

Min ena hund Indira =)

Torsdag 15/4-2010

Idag joggade jag bara Treneke och det gick ganska bra =)

Nu kommer hästarna att ta det lugnt resten av helgen och i morgon ska jag bara promenera med henne. Blir ingen uppdatering innan måndag..! Ha en bra helg =)

Onsdag 14/4-2010

Förlåt för dålig uppdatering men internet dampade loss igår och har precis kommit igång igen så nu ska det bli bättre med det =)

Igår blev det bara en promenad med Treneke men jag red Explosiv och hon gick jättebra. =)  Hon gick träna mycket cavaletti och studs och det skötte hon jättebra.

Idag red jag Treneke i paddocken och hon var jättefin =) I början var hon lite spänd och stressad men sen när hon hade fått jobba mycket cavaletti och studs och hon började bli lite trött gick hon verkligen riktigt bra =)
Hon släppte verkligen så det kändes bra =)

Sen efter det red jag Explosiv och hon var faktiskt också ganska fin =) Gjorde mycket övergångar trav, skritt, trav, halt och sen i galoppen fick hon göra galopp, trav, galopp, skritt och så fick hon även göra lite öppna i trav och försök i galopp men det gick inte så bra. Haha

I morgon ska Treneke bara få gå ett ganska lugnt dressyrpass i paddocken =)

Måndag 12/4-2010

Började med att rida Treneke idag och det gick ganska bra stundvis och ganska dåligt stundvis men för det mesta gick hon bra. Red bara lite skänkelvikningar, öppna och volter för att få loss henne i sidorna..

Efter det skulle jag och Sanna rida ut Explosiv och Samantha barbacka och det gick jättebra tills vi kom till ett ställe där hästarna brukar få damp och det fick dom idag också.. haha sen när vi kom tillbaka till stallet så busred vi lite i paddocken med dom och sen bar det av till praktiken..

På praktiken fick jag rida en c-ponny haha och jag som är 178 cm. Den var grov så den kändes ju större än den var men den var ändå för liten men det gick jättebra det också =)

Sen när jag kom till stallet efter praktiken kände jag för att rida igen haha så jag tog ut Treneke och joggade henne i paddocken lite =) Den hästen om någon dör verkligen inte av att gå två gånger per dag.. Kanske ska börja med det.. Jag joggade henne typ bara i 20 minuter och nu fick hon bara jogga och trava lite bommar/cavaletti och sen gick jag in och tog av sadeln och skrittade ut barbacka en stund i det underbara vädret =)


Söndag 11/4-2010

Idag var det egentligen meningen att Treneke skulle vila men så blev det inte =)

Jag och Sanna började med att skritta ut barbacka och jag skrittade ut henne utan graman idag för första gången på väldigt länge och det gick jättebra tills vi kom ur skogen och kom ut på en grusväg då fick både Treneke och Samantha typ damp och ville dra iväg i full galopp men det fick dom inte så dom dampade typ loss och hoppade på stället och höll på och sen när vi kom ut på cykelbanan vid stora vägen fick Treneke spelet och ville galoppera hem men jag vägrade haha. Så hon dampade loss lite. Haha. Sen när vi kom hem så busred vi lite i paddocken (A) Annars hände det inte så mycket i stallet idag =)


Kom igen =)

När ni ändå är inne på bloggen kan ni väl kommentera lite mer? Skriv vad ni vill läsa om eller vad som helst =)


Fredag 9/4-2010

Idag var det hoppning hemma i paddocken =)

Treneke var ganska jobbig på framridningen och typ hade lite damp men sen när hon hade fått galoppera och studsa av sig lite så blev hon faktiskt riktigt duktig =) Hoppar ju henne på rakt gummi och pullarnosgrimma och hon vilade igår det var därför jag tror hon var lite jobbig idag =) Vi började hoppa och jag tyckte att hon hoppade så konstigt som alltid när det är lågt så vi höjde upp lite och shiiit va duktig hon var =) Det var verkligen I belive I can flyy =) haha. Hoppade några omhoppningssvängar på 120 och 130 hinder och hon var jätteduktig och sen höjde vi upp ett räcke så det låg på 140 och shit va hon hoppade och även fast det låg såpass högt så var hon typ 20 cm över ändå vissa gånger .. haha. Sanna testhoppade även Explosiv lite och hoppade en kombination på 125 =)

Är hemma hos en kompis nu så har inte alla bilderna men det kommer fler i morgon eftermiddag när jag är hemma och har alla bilder men här är en bild på mig och Treneke på 140 hindret =)



Bett

Red hästarna igår ändå och det gick jättebra men nu var det inte det jag skulle skriva om utan vi ska disskutera vad vi tycker om vissa bett =)

1: Denna typen av hackamore har jag ingen erfarenhet. Någon av er som har det?

2: Enligt mig ett ganska bra bett att byta med om man inte vill ha bett hela tiden. Dock en risk att hästen bara böjer på nacken och jag tycker bara att erfarna ryttare ska använda det.


3: Har ingen erfarenhet av det men har hört att det är bra mot hästar som går väldigt djupt i formen.. Men det är skarpt. Någon som vet?

4: Gummibett/Nova. Dom här betten tycker jag är riktigt bra. Men man måste passa sig så att hästarna inte biter i dom så att dom går sönder så det blir massa vassa kanter som dom kan skära sig på.

5: Om man "måste" bettsla upp sin häst tycker jag personligen att pelham är det bästa alternativet men även med detta bettet är det risk att hästen bara "böjer på nacken."

6: Det mest omtalade bettet. Jag tycker inte om det eftersom det ger dubbla signaler.

7: Ett bett jag absolut inte skulle vilja använda på mina hästar eftersom att det trycker i gommen.

8: Detta bettet tycker jag är ett av de bästa. Jag använder det på Treneke och jag tycker att det funkar jättebra =)

Onsdag 7/4-2010

Skulle ridit idag egentligen men nu blir det inte så för det är massa saker som har hänt. Haha.. Men jag tänkte skriva om hur jag rider fram mina hästar på tävlingsdagen.

Jag försöker alltid börja med att gå/skritta fram i ca 15 minuter och sen börjar jag trava, jag kräver först ingenting utav hästarna utan dom får gå lite som dom själva vill. Jag rider då nästan bara rakt fram och kanske lägger någon volt, jag sitter aldrig och trimmar på saker hästen inte klarar hemma för jag anser att det gör man inte på tävlingsdagen, sen börjar jag lägga lite volter och gör igångsättningar och avsaktningar för att verkligen se till att hästen lyssnar både fram och tillbaka. Sen när jag känner att hästen är varm så skrittar jag och kanske travar lite tills jag får gå in på framhoppningen. Där börjar jag galoppera och då är det nästan bara galopp framåt och kanske någon liten volt eller nått sånt. Sen skrittar jag lite igen efter galoppen, sen börjar jag trava och hoppar lilla en gång i varje varv i trav och en gång i varje varv i galopp. Sen sänker jag ner räcket till typ 20 cm lägre än vad jag ska hoppa och hoppar det typ 2 gånger, sen höjer jag upp till det jag ska hoppa och hoppar räcket 1 gång på den höjden jag ska tävla, står hästen imot lite eller inte riktigt lyssnar så hoppar jag det två gånger. Sen efter det så brukar jag sänka oxer till typ 10 cm lägre än vad jag ska hoppa, så hoppar jag den 1 gång om det känns bra och 2 om det känns sådär. Sen skrittar jag en stund och sen tar jag oftast oxern en gång till precis innan jag ska gå bort och göra mig berädd för att gå in på banan och sen skrittar jag bort till där banan är =)

Hur rider ni fram era hästar inför tävling? =)


Tisdag 6/4-2010

Idag red jag Treneke igen och shit va bra hon gick =) Hon fick gå mycket lång och låg idag och i början var hon lite spänd och ville inte riktigt göra samma saker som mig så då galopperade jag henne och lät henne galoppera av sig och krävde nästan ingenting i galoppen och sen när jag började trava igen gick hon jättefint faktiskt finare än vad jag trodde att hon skulle göra haha. Så när jag hade travat henne en stund så fick hon göra lite skänkelvikningar och öppnor tills hon släppte och även det gjorde hon riktigt bra tillslut. Skulle åkt på hoppträning i morgon men det blir ingenting med det så det blir nog cavaletti eller gymnastikhoppning hemma med Treneke i morgon istället =)


Måndag 5/4-2010

Idag blev det ganska hård dressyr med Treneke så hon kommer antagligen ha träningsvärk i morgon. Hon skötte sig jättebra stundvis då hon lyssnade jättebra och vissa stunder lyssnade hon inte alls. Orkar inte skriva så mycket mer idag för jag är svintrött.. Skulle ridit Explosiv men hon var väldigt svullen i ena bakbenet så det blev ingen ridning på henne. I morgon får Treneke gå ett lugnare dressyrpass. =)


Lördag 3/4-2010

Idag har det verkligen varit stallet hela dagen. Mycket längre än jag trodde att det skulle bli.

Började med att göra hela stallet som alltid och sen hjälpte jag Wilma (han som äger gårdens dotter) att leta efter hennes påskägg en stund haha men jag hittade inget (A) Sen efter det red jag Treneke, provade att byta nosgrimma till en achengrimma och shit va bra hon gick med det idag  =) Hon har aldrig gått bra på det innan men idag kändes det verkligen som att det släppte. Speciellt i galoppen :)

Sen efter det red jag Explosiv barbacka och Sanna kom till stallet efter att hon hade jobbat och hjälpte mig. Stundvis gick det jättebra och stundvis inte alls. Eftersom man inte kan ha sporrar på Explosiv så får man ibland "banka" till henne för att hon ska fatta vad man menar. Skulle rida en volt och flytta rumpan på henne och hon vägrade så jag "bankade" till henne ganska hårt och då ställde hon sig rätt upp och skallade mig, ganska mycket huvudvärk men smällar man får ta.

Sen skrittjobbade jag Samantha, första gången sen i november som jag satt på henne då jag egentligen är ganska för lång. Travade även lite men då dampade hon loss och bockade gärnet och eftersom jag är så lång så har jag inte världens bästa balans på henne. haha men annars har alla hästar skött sig jättebra idag =)

I morgon blir det igen ridning för dom ska vila så jag passar på att åka till pappa =)

Bild på mig och Samantha för länge sen =)


Fredag 2/4-2010

Idag började jag med att rida Treneke med graman och hon gick jättefint faktiskt, bytte även bett till ett tjockt tredelat. Jobbade henne inte så jättemycket åt sidorna idag utan jag red mycket volter och en speciell typ slalomövning mellan hindrerna och hon skötte sig jättebra. Sen så tog jag av gramanen och började hoppa fram på ett litet räcke och efter det hoppade jag en övning där det var räcke, bom, räcke, bom, räcke, bom, räcke, bom med 3 meter mellan allt och hon var först väldigt springig men sen så lyssnade hon jättefint =) Ska prova henne utan gramanen i morgon och se hur det går.

Sen efter det red jag Explosiv i spöregn så jag orkade inte rida så jätteseriöst utan det blev mest jogga fram och sen fick även hon göra samma övning. Hon var verkligen jätteduktig då hon är typen lite lugnare än Treneke. Eller ganska mycket kanske. Haha..

I morgon blir det antingen ett ganska lugnt dressyrpass eller så ska Treneke gå cavaletti =)

Fick ett jättefint collage av Johanna igår =)


RSS 2.0