Fredag 31/12-2010

Sista dagen på året idag :O

Igår longerade jag bara D och alla andra fick vila.. A fick behandling också!

Idag skrittade jag ut Treneke barbacka en sväng och sen red jag och Sanna ut dom andra två barbacka och busade.. Haha (A) Det har inte varit många seriösa ridpass detta lovet.. Haha

Nu ska snart jag och min andra syster ut och bada i våran badbalja! .. Där ska jag sitta på 12 slaget!

Onsdag 29/12-2010

Skulle ridit D idag men han hade varit lös inatt och ätit upp nästan 3 kilo kraft och 6 kilo hö så han var jättesvullen i magen så jag släppte han bara en stund i manegen så att han fick springa av sig lite och förhoppningsvis få igång magen!

Efter det tog jag en 40 minuters promenad med A i kylan.. Det var riktigt kallt!

När jag kom hem så red jag Treneke och hon var jättefin idag faktiskt, hängde nästan ingenting i munnen :D Yeeeey . Happyface.

Provade något skutt också men då drog hon sig till vänster igen så jag tror inte att hon är helt loss i kroppen men hon kändes riktigt bra på backen ;D

Jag är ingenting utan dig! <3

Tisdag 28/12-2010

Bara ridit D idag och han var jättefin.!

Kollade A också men hon är fortfarande halt :( Hon har sträckt sig så ska promenera med henne ett tag så får vi se om de släpper.

Skulle ridit Treneke när jag kom hem men det var så FRUKTANSVÄRT kallt så det blev inte av tyvärr. Orkar verkligen inte rida när det är så här kallt!

Det är bra när det är snö för hästarna är rena, det är bra muskelträning men jag hatar verkligen kyla..

27/12-2010

Hoppade som sagt snögubbecupen med Samantha idag och det var andra gången sedan hon blev frisk från skadan så hoppade bara 1 st 90cm och 1st 1m.

I 90 var hon vrålpigg och hon var dubbelnolla och vann.. Duktiga häst =)

I 1m rev hon 2:an för hon drog sig åt vänster.. Haha sen stannade hon på sista hindret men det var mitt fel för jag tappade tyglarna och tappade då stödet i handen och då vågar hon inte hoppa.. Men hon var jätteduktig!

Skulle ridit Treneke också men alla frös så fruktansvärt så jag hoppade det =)

Bild på Samantha innan hon blev skadad..

26/12-2010

Hästarna klara äntligen =) Inget roligt väder och det är ju kallt som jag vet inte vad..

Började med Treneke idag och lånade Explosivs sadel.. Hon gick faktiskt mycket bättre än på länge :D Hon släppte helt i vänstersidan men hänger fortfarande i högertygeln men det var mycket bättre.. Nästan ingenting i traven men fortfarande en del i galoppen!.. Jaja på slutet fick hon hoppa ett litet språng på typ 90 cm också =)

Efter det red jag Samanhta och det gick också bra =) Hon var pigg men lite feg på underlaget.

Hon ska tävla imorgon
90-100 cm.. Hon har ju varit skadad så de blir hennes andra tävling :D

Skulle ju tävlat A imorgon men hon har typ sträckt sig så hon är litelite halt tyvärr.. Men de tar vi igen en annan gång =)

25/12-2010

Hästarna skulle ju vilat idag men jag och sanna kunde inte hålla oss så vi tog Samantha och skulle tolka.. Haha..

Vi har aldrig gjort det med någon utav våra hästar och Samantha är typ tömkörd 3 gånger.. Haha.. jaja.

Vi tog sadel, träns (med pelhamet), skydd, och så satte vi en longeringsgjord över sadeln så att vi inte skulle dra henne i munnen men det gick jättebra! Hon skötte sig utmärkt och det var sjukt roligt.!

Vi har filmat men jag ska se om jag kan få in det på datan så ska jag lägga upp det så att ni får se =)

Julafton

Hästarna har fått en julaftonsvila :D dom ska få vila imorgon också hade jag tänkt och på söndag ska dom ridas igen =)

Har iaf fått massa fint idag.

Ett par treadstone ridbyxor, kingsland stövelstrumpor, lädertvål, läderbalsam, läderolja, svampar till det och en hink till alla de sakerna :D Har beställt ett par tygelstop också fast dom har inte kommit än! :D Har fått fler saker men inte som hör till hästarna  = )


Såna här fast svarta.

För er som inte vet vad det är så sätter man dom på tyglarna så att tyglarna alltid är lika långa och man kan inte tappa greppet.. Har hört att dom är väldigt bra att ha när man hoppar.. Delvis för att om man tappar tyglarna så får man lätt tillbaka greppet i tyglarna! Så har köpt ett par såna som jag ska ha =)

Har kommit på att jag har blir så rastlös dom dagarna jag inte rider eftersom att jag rider så många hästar om dagen annars.. Haha


Torsdag 23/12-2010

Helt sjukt vad tiden går fort. Redan julafton imorgon :O

Jaja vet inte om jag nämde det här men fick iaf köpt mig ett rakt mjukt gummipelham igår för mitt andra var ju helt snett..jaja

Började dagen med att rida D och han var jättefin idag =) Inga dumheter alls.

Efter det red jag A och även hon var jättejättefin! Riktigt roligt =)

När jag kom tillbaka till stallet så red jag Treneke och hon var jättefin i skritten och traven men i galoppen så blev hon väldigt stark igen men hon har ju inte galopperat på 3 veckor =)

Skulle ridit ett seriöst ridpass på ängen med Samantha men det var så kallt så jag och Sanna red ut istället och galopperade i pudersnö.. Jag anser faktiskt att även om det är tävlingshästar på nationell nivå så ska dom få vara hästar och bara ha roligt ibland!

Blandade vinterbilder från förra året =)

Onsdag 22/12-2010

Det är bara två dagar kvar till julafton.. Herregud..Ska iaf åka till Stenungsund och köpa julklappar idag :D


Har redan ridit hästarna och sanna red Explosiv =)

Började med Treneke och hon gick jättebra. Red ju barbacka idag med för jag har ju ingen sadel hemma för tillfället och jag rider henne fortfarande på gummibett men det gick bra. Idag ska jag köpa ett nytt pelham :D

Sen efter det så busred bara jag och sanna på ett sätt som bara jag och sanna kan busrida på haha.. Så Explosiv och Samantha blev det bara bus med =)

Tisdag 21/12-2010

Kom hem nu! Har haft fullt upp hela dagen :O

Började iaf med att löshoppa A som sagt och det gick jättebra. Hon var jättefin =)

Efter det longerade jag D och det gick bra men han var riktigt pigg..

Eftersom att jag inte har varit hemma på hela dagen så fick mina vila. Imorgon ska jag rida D, gå en promenad med A och rida Treneke och Samantha och Sanna är hemma nu och hon ska rida Explosiv =)

Inte alls låg form.. Haha

Måndag 20/12-2010

Nu är jag tillbaka igen!

Började med att rida D idag och han var lite bråkig.. Han var fin i skritten och traven men blev lite dum i galoppen. Jaja han är som sagt bara 3 =)

Efter det så skulle A få skutta på lina på läskiga hinder. haha.. Och det gick sådär.. I början var hon dum och vågade inte hoppa. Det var ett litet hinder med vattenmatta under men sen när jag hade låtit henne galoppera över dom några gånger så hoppade jag upp och hoppade henne och då var hon jättefin =) Roligt roligt =)

Kanske ska löshoppa henne imorgon! =)

Fredag 17/12-2010

Min data fick virus imorse så jag har inte kunnat använda den :( Men har fått tillgång till mammas data nu iaf :D

Började med att rida Treneke idag och hon kändes jättefin idag också.. Hon hängde lite i tyglen idag men inte alls mycket =)

Efter det red jag Explosiv men vet inte vad det var med henne för hon var så pigg så hon bockade bara.. haha.. Hästarna ska vila lördag och söndag för jag ska på ungdomsledarkurs..

vi hörs på måndag igen :D

Torsdag 16/12-2010

Idag har jag faktiskt bara ridit 3 hästar.! :D

Började med D och han var jättefin! Gjorde riktiga skänkelvikningar idag och jättefina ryggningar för första gången! Jätteroligt .

Efter det red jag A och hon gick inte lika bra. Hon var ganska tung i framdelen idag men jag tror att hon kan vara lite trött i kroppen men hon gjorde inga bocksprång eller någonting idag.

Efter det red jag Treneke. Fick rida henne i grushagen. haha.. Hade ingen annanstans att rida för det har töat idag men hon var så fin :O Hon hängde ingenting i handen, släppte jättefint i sidorna i båda varven och jag red barbacka på gummibett! :O Ska prova att galoppera henne någon dag och se hur hon går då! =)


Onsdag 15/12-2010

Grattis syster :D


Gott att jag bara har ridit 1 häst idag.. Riktigt skönt faktiskt!

Hade ridträff med skolan så jag tog med min Explosiv idag och hon var så himla fin. I början var hon lite stark men sen ganska tidigt i ridpasset släppte hon jättefint! inte tung i handen eller någonting!. Vi gjorde väldigt mycket avsaktningar, igångsättningar och skänkelvikningar och hon kändes riktigt bra så det var roligt! Sen tog jag en liten promenad med Treneke :D

Bebis är snygg :D

Tisdag 14/12-2010

Alla hästar har varit så fina idag! Riktigt roligt.

Började med A och jag hade slått vad med en tjej på min praktik om att jag vågade rida henne barbacka i alla gångarter och sagt och gjort haha.. Hon skötte sig jättebra om man jämför mot vad hon brukar göra.. Haha men jag höll på att få smaka sand en gång.. haha. Imorgon får hon vila för jag kommer inte hinna att rida henne på min praktik imorgon men det är hon värd!

Efter de red jag D och han var riktigt riktigt fin idag faktiskt. Försökte verkligen att göra allting rätt och det var jätteroligt =) Han får också vila imorgon då jag inte har tid!

Efter det red jag T och han har jag ju inte ridit på ett tag för jag har helt enkelt inte hunnit men idag så ! Han gick ju emot i vänstersidan ett tag men idag blev han riktigt mjuk och fin på slutet! Riktigt roligt det också :D

Sen åkte jag direkt hem och red Treneke. Skulle skrittjobba henne barbacka i paddocken tänkte jag och det gick sådär men sen travade jag henne lite för ibland släpper hon efter traven men i traven var hon JÄTTEFIN och då red jag henne på ett rakt gummi men vi ska ändå kolla munnen på henne.. Men roligt nu när allting har känts så dåligt!

Efter det skrittade jag ut Explosiv med Emma och Samantha och det gick bra förutom att det var skitkallt.. haha

Jag saknar sommaren!!!

Måndag 13/12-2010

Jag hinner inte med allting jag vill göra? :S

Aja började med att rida A idag. Jag skulle dressyrtränat men tränaren var magsjuk så de sket sig tyvärr. Men men .. Skulle hoppa henne och hon var så JÄVLA pigg rent ut sagt.. haha.. Hon skötte sig jättebra på framridningen och så hoppade vi ett tag och de gick jättebra men sen blev hon rädd för något så hon bockade , sen kastade hon sig åt sidan, sen snurrade hon runt och då hamnade jag på halsen och då drog hon ner huvudet och slängde iväg världens bock så jag drog i backen.. haha började asgarva, hoppade upp igen och sen hoppade vi lite till. Jag brukar inte ha svårt att sitta kvar men det var helt omöjligt idag.. Haha jaja hoppade iaf ett räcke på typ 1 meter i slutet =)

Sen red jag D och han var sjuuukt pigg han också.. Haha men han var riktigt fin verkligen och längde passet lite idag och galopperade lite och sen på slutet fick han galoppera över en bom som var lite upphöjd.

Skulle ridit T men blev inte så för jag hann helt enkelt inte.. Haha

Kom hem och då red jag Explosiv och hon var så HIMLA fin verkligen.. Lite feg i galoppen för det var lite halt men hon var riktigt fin och jättehärlig att rida idag.. Kanske har varit bra för henne att få vila lite. Imorgon SKA jag rida A, D, T, Treneke och Explosiv.!


Söndag 12/12-2010

Hästarna fick en vilodag igår!
Klockan är 1 och jag har redan gjort klart stallet och allting =)

Började med att rida Treneke och det gick inte alls tills jag bytte bett till ett rakt gummi.. då gick det mycket bättre =)
Vill rida henne på hackamore för jag tror hon har ont i munnen men det går inte.. Hon bara springer!
Mamma ska ringa tandläkaren imorgon så får vi se  =)
Skulle ridit Explosiv men hann inte men det gör ingenting för hon har gått 2 dagar i djup snö så tror hon har lite träningsverk så hon fick vila idag med =)
Ska rida henne mån,tis,ons iaf =)

Sen åkte jag till ett annat stall och red A och hon var JÄTTEFIN idag.. ska dressyrträna henne imorgon igen =) Roligt Roligt!

Ikväll ska jag göra en till sak men mer om det senare idag då jag inte får berätta det nu =)

Fredag 10/12-2010

Förlåt förlåt förlåt för att jag inte skrivit idag.. Men bättre sent än aldrig ;)

Började iaf med att rida Treneke idag och hon var så dum! :O.. Hon bara hängde i högertygeln, lyssnade ingenting, bara sprang, var jättestressad och skit, provade att byta bett och det gick bättre men ändå inte.. Tillslut provade jag hackamoret och då gick hon MYCKET bättre.. Tror att hon har ont i munnen.. Hon hängde fortfarande lite i högertygeln men inte alls som på dom andra betten och hon blev mycket lugnare! .. Ska skritta ut henne imorgon och se hur hon beter sig! =)

Fick lite bråttom med Explosiv så hon fick gå ett lite mindre seriöst pass idag men hon var duktig!

Torsdag 9/12-2010

Torsda idag :D Imorgon är det fredag och sedan HELG! :D

Började med att rida Treneke.. Hon var lite spänd och hängde lite i tygeln men på slutet släppte hon riktigt bra =)
Kan ha varit för att det var mörkt =)

Efter det red jag Explosiv på ängen och hon var SÅÅ fin idag :D jätteroligt.. Hon var något seg i galoppen för underlaget på ängen var lite halt!

Efter de åkte vi till min praktik där jag red D idag istället för i  måndags och även han var jättefin! :D

Våran 3:e fälttävlan =)

Onsdag 8/12-2010

Nu är det fullt upp på dagarna.. Jag hinner inte med.. Haha

Iaf.. Började med att rida R på ridträffen och det gick sådär.. Han hängde väldigt mycket i ena tygeln men annars var han jättefin =)

Efter det red jag D och han var jättepigg men verkligen jätteduktig =) Längde passet lite idag och han fick galoppera mer =)

Efter det så red jag T och det gick inte så bra.. Han är så himla stel i vänster och jag får inte loss honom.. Han har nog någon låsning någonstans..

Kom hem och så skulle jag skrittjobba Treneke på ängen och hon var så himla dum, i vänster ställde hon sig jättefint men i höger la hon bara ut tungan :S Så jag gick in och bytte bett och då gick hon jättefint! Så nu får hon gå på detta ett tag sen får vi se!!.. Såg även efter att pelhamet var helt snett.. Antagligen därför hon gör så!

Efter det skulle jag ridit Explosiv men jag hann inte. Jag MÅSTE rida henne imorgon!!
Sen på kvällen så skulle jag haft Samantha på hoppträningen men det blev inte så utan det blev A istället och hon var JÄTTEDUKTIG verkligen :D Jätteförbättring sen förra veckan.. Så det var roligt =)

Jag saknar sommaren!

Tisdag 7/12-2010

Lång dag idag igen =)

Började med att rida A och hon var HUR fin som helst idag.. Hon gick verkligen fram för skänkeln. Hon var RIKTIGT fin verkligen =)

Sen skulle jag rida D och han var jättepigg.. haha men han gick bra.. Sen skulle jag ridit T men han hade tappat en sko.. Sen skulle jag ridit mina men jag hann inte =)

Får göra det imorgon istället!

Måndag 6/12-2010

Shit har bara ridit en häst idag? :O

Skulle ridit ut A men det var så halt och orkade inte brodda så jag släppte henne i mangen en stund istället =) Imorgon ska jag först rida henne och sen ska hon få massage =)

Efter detta skulle jag egentligen ha ridit D och T men T går ju lektioner idag och jag hann inte rida honom men D bytte jag dag på så han fick vila idag och ridas på torsdag istället =)

När jag kom hem skrittade jag ut Treneke för första gången på typ 1 vecka och hon var jättefin!

Det spelar ingen roll vad folk säger om dig. Jag älskar dig och för mig finns det ingen annan! <3

Söndag 5/12-2010

Idag har jag haft världens sötaste vovve i 2 år :D Indira <3

Tävlade dressyr idag på min prakik.

T fick 64,37% i LB:0.. Han stretade imot i vänstergaloppen men annars var han jättefin  =)

Sen red jag Samantha. Hon fick 62,81% i LB:0 och 67,24% i LB:1 men även hon var jättefin!

Efter det gick A i LB:0 och hon var jättespänd och rädd för allt och hon bockade iväg i båda galopperna men annars skötte hon sig jättebra men hon fick 52,19% haha.. Men jag är nöjd med alla hästarna =)



Världens finaste Indira :D <3

Lördag 4/12-2010

Började dagen med att rida Samantha på ängen och det gick ganska bra =) Efter en stund bytte jag och sanna så jag fick rida Explosiv lite och det gick också bra =)

Efter det åkte jag till min praktik och red A och hon var HUR fin som helst idag.. Även om det var 5 andra hästar i manegen.. Jättekul.. Hon var verkligen riktigt fin och efter det red jag T en stund

Imorgon blir det dressyrtävling med Samantha, T och A  och sen på kvällen ska jag försöka att skritta ut Treneke en stund =)


Fredag 3/12-2010

Har bara ridit A idag!

Hon var verkligen JÄTTEFIN och vi red igenom programmet och hon skötte sig utmärkt.. Jätteroligt!

Imorgon ska jag rida Samantha, skritta ut Treneke, Rida A och T och på söndag är det dressyrtävling igen med Samantha, T och A :D

Inte för att jag är någon dressyrnörd direkt men :D

Torsdag 2/12-2010

Förlåt för att jag inte skrev igår men hade helt enkelt inte tid :O

Red inte någon utav mina igår för jag hann inte men Treneke fick behandling igår så nu ska hon ta de lugnt resten av veckan och idag vaccinerades dom =)

Var iaf på hoppträning med A igår och hon var jättefin :) I början var hon jätterädd för alla hinder, det var mattor, mattor som hängde på bommarna, grindar, saker som stod under hindret.. Men när hon hade hoppat alla så hoppade hon RIKTIGT fint! Jätteroligt :D

Idag fick ju som sagt hästarna vila eftersom att dom fick vaccin idag och det är ändå inte roligt att rida när det är så kallt men jag red T idag och han var jättefin =)

Red igenom dressyrprogrammet och det gick bra!.. Gick även en promenad med A.
Imorgon ska jag rida dressyr med A och Pernilla ska antagligen hjälpa mig =)

Härlig vinterbild från förra året!

RSS 2.0