Måndag 31/1-2011

Jaha då var Januari slut ;O

Aja har ridit 5 hästar idag =) Fick hoppa över två för jag hann verkligen inte!

Började med J och hon gick skitbra idag verkligen även fast jag red barbacka =)

Efter det hade jag möte och sen hoppade jag A och shiiit va pigg hon var.. Haha.. hennes första tävling är iaf preliminärt inplanerad =)

Efter att jag hade ridit henne så skrittade jag ut älsklings Treneke =) Hon var sjukt pigg och steppade massa i början men sen slutade hon  och skrittade jättefint.. Hämtade mina tygelstopp idag så ska kanske prova att hoppa Treneke imorgon då hennes första tävling är inplanerad!

Efter det red jag D och han var sjukt pigg idag.. Han var verkligen överrallt och ingenstans :P Såå sjukt härlig ponny = )

När jag kom hem så skrittade jag och mamma ut men Explosiv var verkligen explosiv idag.. haha hon brallade loss hur mycket som helst typ.. haha


Söndag 30/1-2011

Det har redan gått en månad på nya året :O Helt sjukt.. Jaja

Åkte upp till hästarna och släppte ut dom och mockade en box och sen vidare till Treneke  =)

Mockade och gjorde allting där, sen red jag A han jag har tills på tisdag.. Han var jättekonstig idag, jättespänd, springig och rädd för allt men sen på slutet gick det bättre =)

Efter det skrittade jag bara Z en stund i manegen.

Efter det red jag Treneke och jag tänkte att jag skulle skritta ut henne idag men så var de en tjej som byggde upp 4 hinder på en volt, "varje kvart". Så jag tänkte att nej det där ska hon få hoppa för jag orkar aldrig bygga fram.. haha
Iaf red ju med sadel för första gången på länge och i traven var hon riktigt fin förutom att hon inte ville göra förvända slutor men hon puttade inte över mig idag. Sen i galoppen så blev hon skitjobbig och stark så jag tränade galopp, halt, galopp, halt, några gånger och sen gick de bättre men inte bra.. Sen när jag började hoppa blev hon monsterpigg och kastade sig åt alla håll och helt tokig. Jag kunde inte hoppa varje hinder för det blev för trångt men jag hoppade 1 volt runt nästa, hoppade nästa och så fortsatte det så. Sen på slutet blev hon såå fin.. Det verkligen släppte i galoppen så imorgon ska hon få skritta ut! Välförtjänt = ) Hindrerna låg bara på sockerbitar så dom var absolut inte höga.. Ibland bytte jag hinder att hoppa och göra volt på .. Det går tydligen inte att ladda upp bilder just nu så kan tyvärr inte visa..

Aja efter det åkte jag hem och red ut Explosiv i det underbara vädret =)

Snart blir det mat och efter det blir det tävlingsryttarmöte =)






Lördag 29/1-2011

Har inte ridit någon idag därför har jag inte skrivit men jag var uppe och fixade hela stallet imorse iaf =)

Imorgon ska jag rida typ 3 eller 4 =)

Världens finaste Samantha <3


Fredag 28/1-2011

Bara ridit 2 hästar idag =) Ganska skönt faktiskt =)

Började med att skritta ut barbacka på A imorse innan skolan och det gick bra =)

Nu på kvällen red jag Treneke och de gick sådär.. Tror hon hade ganska mycket träningsverk för hon var ganska jobbigt.. Ska bara skritta ut henne imorgon..

Skulle ridit Explosiv också men hon åkte till tandläkaren förut så de gick inte att rida henne idag men hon hade jättefina tänder =)

Torsdag 27/1-2011

Har bara ridit 3 hästar idag men fick stressa som ett as förut :O

Började iaf med A och han var jättefin idag.. Riktigt mjuk och fin.. Imorgon jag skritta ut honom på morgonen..

Efter det red jag Treneke och hon var ganska stel och stressad i början men sen på slutet släppte hon riktigt bra.. Red henne inte alls hårt idag .. Imorgon blir det eventuellt lite småhinder barbacka bara för att busa.. :D

Efter det åkte jag hem och red Explosiv, red ut henne och så mötte jag Emma och Samantha och då fick Explosiv ett damp och vägrade gå därifrån.. Fick typ sparka henne därifrån.. haha men sen gick de jättebra.. Ska antagligen ta med henne till ridhuset imorgon =)


Onsdag 26/1-2011

Har bara ridit 4 hästar idag =)

Började med A (han som jag har i veckan) och han gick jättebra även idag.. Han var mycket mjukare idag och de var roligt =)

Efter det hoppade jag andra A och hon var duktigt =) första gången hon hoppar sedan hon blev frisk så hon fick hoppa lite studs och ett litet hinder bara =)

Efter det red jag J och hon var lite bråkig idag men efter en stund skötte hon sig riktigt bra!!

Efter det så red jag D och även han fick hoppa =) Han är 4 år och andra gången han hoppar med ryttare och han hoppade typ 50-60 cm.. Och han är C ponny =) .. Han var jätteduktig och väldigt positiv så detta ska nog bli en bra pålle :D

Måste ta nya kort på Treneke snart.. Barbacka men lite svårt när man rider i manege! ;/

Tisdag 25/1-2011

Idag har det varit mycket :O ridit 8 hästar + 2 promenader :D

Började iaf med att gå en promenad med hundarna på ca 30 minuter i morse..

Var i stallet halv 7, fodrade, mockade åt H och sen red jag ut Explosiv. Var på praktiken klockan 8 och då gjorde vi hela stallet, fodrade, mockade, vatten, släppte ut..

Började iaf med att rida A som jag bara ska ha denna veckan, tills på tisdag för hans ägare är bortrest.
Han fick jag rida barbacka för han har ingen sadel för tillfället men han gick jättebra.. Det var andra gången jag red honom så jag är nöjd =)

under tiden jag red honom frågade Pernilla om jag ville rida deras ena ponny M och det gick också bra. Hon var sjukt pigg och det var första gången jag red henne, hon är 5 år =) men jag tycker att det gick jättebra efter att hon hade fått bralla av sig!

Efter det red jag J som jag alltid rider på praktiken och hon skötte sig riktigt bra idag redan från början. Även henne red jag barbacka eftersom vi tror att hon får ont i ryggen av sin sadel.

Sen skulle jag longerat Treneke men jag släppte henne istället och sen red jag henne barbacka efter det och SHIIT va fin hon var :O Hon var fortfarande lite hård i galoppen men shit va fin hon var i traven.! Gjorde mycket förvända slutor och serpentiner där hon ska gå "fyllegång" och med det menas det att rumpan ska "svaja" åt olika håll och hon var verkligen SÅ fin .. Nu får hon vila imorgon =)

Efter att jag hade ridit Treneke så red jag T. Han red jag inte så länge men även han var helt ok. Någon seg och något stel men annars ingenting =)

När jag hade ridit klart honom red jag A och även hon var fin idag. Hon ställde sig några gånger och brallade iväg några gånger men emellan allt sånt så var hon jättefin. Hon börjar resa sig i formen nu. Skulle åkt och tränat henne imorgon men det blev inte så, så jag hoppar henne hemma lite istället = )

Sen red jag D och han var riktigt fin idag men väldigt konstig.. Haha han typ kastade sig, var jätterädd för en shettis, brallade och busade.. Han var helt enkelt på bushumör men han släppte riktigt fint i vänstervarvet idag =) Satt även ner på honom mer idag =)

Sen åkåte jag hem och åt lite och sen åkte jag tillbaka till praktiken och kvällsfodrade och sen fodrade jag mina och tog en promenad med H. =)


Måndag 24/1-2011

Har precis kommit hem från stallet och har varit i stallet sedan 8 imorse.. Förutom att jag var hemma en kvart och åt..


Började med D idag och han skötte sig bra =) Något stel i vänstervarv men annars jättefin =)

Efter det red jag J och hon var jättedum i början men sen tog jag av sadeln och då blev hon en helt annan häst.. Slutade ställa sig. Bråkade ingenting och gick jättefint.. Så henne blir det att rida barbacka ett tag!! :D

Sen skulle jag rida A i manegen men Linda var snäll och skrittade ut med mig istället =) så jag bad henne ta T som jag egentligen skulle ridit.. Men vi skrittade ut och det gick ganska bra.. Hon ställde sig några gånger men sen slutade hon och när vi kom tillbaka red jag henne i manegen en stund.. Hon bråkade en del i början men sen slutade hon och blev jättefin! Hon fick hoppa några språng också och det tyckte hon var roligt =)

När jag var klar med henne red jag Treneke och hon gick ganska bra.. jag skulle prova hoppa henne så jag red henne på "hoppbettet" och hon kan inte gå dressyr på de så jag joggade henne bara varm typ och sen hoppade jag henne.. Hon drog sig lite till vänster fortfarande men inte alls som förut och inte i varje språng så de kändes skönt.. Våran kranius sakral terepeft ska komma och kolla igen men mamma pratade med en veterinär hon kände och han trodde att de kunde vara så att hon bara var lite svagare i ryggen på den sidan.. men det ska nog fixa sig =)

Åkte hem och åt snabbt.. Sen åkte jag upp till stallet och gjorde allting där, mockade, vatten, krafft, hö, sopning.. Jaa allt som man ska helt enkelt.. Haha

Efter det gick jag en promenad med H som vi har hemma just nu för hon är halt men så att hon fick röra sig lite.

Sen skrittade jag och travade ut Samantha på hackamoret och hon var SJUKT pigg.. Fullt ös medvetslös.

Efter det skulle jag skritta och trava ut Explosiv och det tog 5 minuter att ens komma från gårdsplanen då hon var riktigt pigg. men sen lugnade hon ner sig och skötte sig jättebra.. Så idag har det varit stallet i ca 12 timmar.. haha

Gammal bild på Explosiv!

hoppbettet :DSommarbilder på Treneke <3

Söndag 23/1-2011

Ulk är äntligen slut så nu är man ungdomsledare.. Yeeey haha..

Jaja när jag kom hem idag typ halv 5 var det bara att byta om och dra sig till stallet.. Red Samantha först och jag red henne enbart för att hon skulle bli av med energi som hon hade en del av.. Herrejösses vad hon bockade.. haha

Efter det red jag Explosiv barbacka på rakt fullcheek och hon var HELT TOKIG :O Nu vet jag vad hon har fått sitt namn ifrån. Haha så fort jag kortade tyglarna stannade hon, hoppade 1m rätt upp och sen bockade hon typ 8 gånger, sen stack hon och sen började det om.. Haha så höll hon på i 35 minuter.. haha sen kunde jag trava rakt fram i båda varven..

Haha Treneke red jag också barbacka och hon kändes redan mycket bättre!! Hon var sååå fin i skritt och trav men hon var monsterpigg i galoppen så jag struntade i den idag =) Men hon kändes riktigt fin i munnen faktiskt =*)

Utan dig.. Ingen mig <3


Fredag 21/1-2011

Idag skulle jag ridit ut med en tjej på min praktik efter skolan men hon kunde inte så jag struntade i att rida D men hon frågade om jag ville rida R istället (Han som jag red i onsdags) och självklart red jag honom och det gick jättebra! :D Skitrolig häst att rida verkligen!!

Skulle ridit Treneke lite kravlöst på hacket men det var typ 57654684321 personer som red i ridhuset så jag struntade i det. Hon och Explosiv får vila imorgon också sen ska jag försöka göra nått med dom på söndag för jag ska på sista steget av ULK denna helgen.. =)

Jag älskar denna bilden på Explosiv = )

Tandläkaren

Var som sagt hos tandläkaren idag, blev bara Treneke denna gången för det var så kallt så vi ska ta Explosiv nästa vecka =) Hon hade inga vassa tänder men dom var snett slitna så de fixade tandläkaren till =)

Red A förut vilket inte gick så jättebra.. Hon ställde sig några gånger men tror det var för att jag inte hade bomullen i .. Men men vi får se hur de går nästa vecka.. haha


Torsdag 20/1-2011

Förlåt mig för att jag inte skrev igår men gick och la mig precis när jag kom hem

Började med att rida D och han var skitpigg igår men jättefin så det var roligt =)

Efter det red jag J och hon ställde sig typ två gånger men sen slutade hon och blev jättefin.

Efter det skulle jag rida A och så tänkte jag att jag longerar henne innan men hon var så seg så jag struntade i det och hoppade upp och hon var SÅ himla fin vilket var jätteroligt eftersom att hon har vilat.

Sen på ridträffen red jag R som jag brukar rida och han var också hur fin som helst igår. Inte alls som han var sist när han bara hängde i munnen utan han skötte sig riktigt fint och var riktigt rolig att rida!!

Sen när ridträffen var slut red jag Treneke och hon hängde knappt alls i munnen igår även om jag hade sadel på henne och det kändes väldigt bra. Hon var svår i galoppen i höger varv men de släppte ganska bra iaf.

Åkte och hopptränade Explosiv när jag kom hem och provade att hoppa henne på pelham för första gången och hon hoppade hur bra som helst. Det var mycket teknik denna gången och inte så mycket banhoppning men hon hoppade några språng på typ 130 i slutet.

Idag ska Treneke och Explosiv till tandläkaren ! ÄNTLIGEN så dom får vila idag men jag ska se om jag kanske kan hinna rida A i eftermiddag! :D

Tisdag 18/1-2011

Idag har jag faktiskt bara ridit 3 hästar men imorgon blir det 6  =)

Började med D och han var ännu finare idag än igår.. Riktigt roligt  och han ska bara få jogga en stund imorgon!

Efter det red jag J och hon ställde sig några gånger men sen slutade hon och gick riktigt fint för att var hon.. Inte alls så hård i munnen eller stel i sidan.

Efter det longerade jag A och sen red jag henne och det blev några bocksprång i galoppfattningarna men annars gjorde hon ingenting =) .. Har börjat rida henne lite mer normalt nu = )

När jag kom hem efter det så klippte jag Explosiv så hon fick vila idag och imorgon ska jag hoppträna och prova att hoppa ordentligt på pelham.
Skulle ridit Treneke också men det blev för sent när vi hade flyttat henne och allting så även hon fick vila idag.

Imorgon ska jag först rida D,J,A sen ska jag rida R på ridträffen och sen ska jag rida Treneke och efter det hoppträna Explosiv =)


Måndag 17/1-2011

Långa dagar :O

Började iaf med att rida Treneke och det gick sådär.. Hon var väldigt hård i munnen men på slutet släppte det riktigt bra =)
Vi ska flytta henne till min praktik imorgon och flytta "hem" en häst därifrån så att jag har tillgång till ridhuset hela tiden. Men det är typ bara 1-2 veckor.. =)

Efter det red jag Explosiv och provade att hoppa henne på pelhamet och det gick jättebra.. Hon var jättefin =)

Efter det red jag D och han var också jättefin idag! Verkligen. Provade att rida han med sporrar idag och det gick jättebra..

Efter det red jag J och hon var inte alls duktig idag.. De första hon gjorde var att ställa sig rätt upp typ 8 gånger och backade så fort man drev på henne.. haha men vi longerade henne en stund och sen red jag henne igen.. Då gjorde hon det typ 3 gånger till och sen slutade hon.. Men hon som äger hästen sa att hon kan göra så när hon blir för pigg..

Efter det red jag A och hon var faktiskt jätteduktig idag.. haha .. Hon var pigg och ställde sig någon gång men jag longerade henne innan.. Skulle ridit T också men jag hann inte..

Imorgon ska jag flytta Treneke till praktiken, rida henne, rida J,T,A,D och skritta ut Explosiv..


Söndag 16/1-2011

Klockan är 20 över 11 och stallet är redan klart :D

Skulle ju ridit idag men eftersom det har regnat hela natten nästen och fortfarande gör det så är det blankis överrallt och vi ska iväg så hinner inte åka till ridhuset och rida men jag ska kolla med mamma om hon kanske kan köra bort mig till ridhuset imorgon istället =)

Lördag 15/11-2011

Skrittade ut Explosiv en stund med Treneke som handhäst idag. Dom var jätteduktiga och sen travade jag och galopperade Explosiv lite på ängen med Treneke som handhäst haha.. Dom var lika duktiga även då :)

Sanna och Explosiv  =)

Fredag 14/1-2011

Hemma från stallet =)

Red bara Samantha idag och hon gick jättebra.. Hon var faktiskt jättefin idag.. Även i galoppen :D En kompis till mig (Elin) fick prova att rida henne lite för skoj skull också =)

Enda korten jag har på Samantha just nu tyvärr men nya kommer!!

Torsdag 13/1-2011

Idag har jag bara ridit två hästar.. Fantastikst :D

Började med Treneke och hon var inte alls bra idag.. Hon bråkade bara massa och var hård i munnen.. Ska skritta henne imorgon och på lördag = )

Explosiv var jättefin idag också =) Även hon ska få skritta nu..

Vi körde tillbaka D idag också =)

Onsdag 12/1-2011

Sen kväll idag också och jag har ridit 6 hästar =)

Började med J och hon var jättefin idag.. Hon bråkade lite men hon var riktigt fin idag =) Skrittade och travade bara..

Efter det så red jag A och hon var pigg idag haha men även hon skrittade och travade bara men hon bråkade lite..

När jag kom hem så började jag med D och han var jätteduktigt. Han var riktigt fin idag på det tredelade men han var ganska pigg och ganska trött efter att ha pulsat i snön.. Haha

Sen red jag Treneke och hon var inte så rolig idag. Red henne med sadel för första gången på typ 6 veckor och hon var inte rolig.. Hon var spänd och hängde i handen. haha men dom har ju sina dagar dom också..

Åkte hem och åt och sen åkte jag tillbaka till stallet och medans mamma skrittade fram Samantha red jag Explosiv barbacka och det gick jättebra!!

Efter det red jag även Samantha barbacka.. Hon var jättefin i skritt och trav men hon bockade bara i galoppen.. haha hon var pigg..

Som ni har märkt så rider jag mycket barbacka just för att komma hästen närmare och för att dom ska slippa tryck och jag tycker att dom har musklat på sig även fast jag har ridit barbacka men dom trivs med det och jag tycker det är mysigt så då kan jag likaväl göra det =)
Minibildbomb på Explosiv barbacka = )

En tjej har frågat mig om vad hästarna äter och detta äter dom på vintern:

Treneke morgon: 1 kilo hippo grow alfa, 2 stora nävar strålucern och 1 kilo hö om hon står inne och typ 4 om hon är ute.. Hon äter inte hö inne därför får hon inte mer.

Lunch: 5-6 kilo hö. Vi har en binge ute så dom får så mycket det bara går.

Kväll:
1 kilo och lite till hippo grow alfa, typ 12 stora nävar lucern och 10 kilo hö.



Samantha morgon:
0,25kilo krafft grund, 1 näve lucern och 2 kilo hö, om hon står inne. Annars fri tillgång.

Lunch: 5-6 kilo hö

Kväll:
0,25 kilo krafft grund, 3 nävar lucern och 4 kilo hö.


Explosiv morgon:
0,75 kilo hippo grow alfa, 2 nävar lucern och 3 kilo hö inne annars fri tillgång.

Lunch: 5-6 kilo hö

Kväll:
0,75 kilo hippo grow alfa, typ 12 stora nävar lucern och 8 kilo hö.


Som ni märker så äter Treneke och Explosiv mycket mer mat än Samantha för Samantha är mindre och hon blir tjockare mycket lättare och eftersom Treneke och Explosiv har så lätt för att gå ner i vikt så får dom äta så mycket mat för att kunna hålla vikten!



När min data är lagad så lovar jag att det kommer bilder på Samantha också.. Använder mammas data nu och där finns det inga bilder!!

Tisdag 11/1-2011

Fullspäckad dag som alltid.. Har iaf ridit 4 hästar idag =)

Började med J och hon var ganska vresig idag. Hon har sina egna åsikter så att säga men efter en stund släppte det och hon gick riktigt bra =)

Efter det red jag T och han var riktigt fin idag i båda varven så det var roligt =)

Efter det så klippte jag en lektionshäst och sen red jag A och mamma fick ha henne på lina i början för hon var riktigt pigg men släppte henne på slutet och det gick ganska bra. Vi ska ha henne på lina nu i början =)

Sen när jag kom hem red jag D och det gick sådär.. Han var sjukt pigg och jag tror han har lite ont i munnen för jag tror han tappar tänder men red honom på hacket en stund för första gången i hans liv och då gick det bättre =)

Imorgon ska jag rida 4 eller 6 hästar beroende på om tandläkaren kommer eller inte =)


Måndag 10/1-2011

4 Hästar ridna och 1 longerad idag!!

Började med att longera A och hon var pigg :O men såg ingen hälta på henne  så imorgon ska jag skritta och trava henne lite på rakt spår igen.. Roligt roligt.. Har faktiskt saknat det en del! Ska prova att rida med bomull i öronen för det har jag på Treneke och hon blir en helt annan häst när man har det i och dom är ganska lika så jag ska prova =)

Efter det red jag J och hon är under igångsättning och henne ska jag börja rida 3 gånger i veckan nu så får vi se hur länge jag ska rida henne men även hon var riktigt duktig även om hon har sina ideér för sig som alla hästar jag rider :D

Efter det red jag T och han var sjukt pigg.. Haha han kan typ inte vara pigg men idag var han det men han skötte sig riktigt bra och även han var jättefin..

Åkte hem och åt och sen vidare till vårat stall där jag bara red två, skulle ridit D och Samantha också men det blev inte så för det var mörkt och orkade verkligen inte men jag red iaf Treneke först på ängen och hon var MYCKET finare idag än igår. Lite fjollig när hon ska fatta vänstergalopp men annars är hon hur fin som helst. Jätteroligt verkligen.

Efter det red jag Explosiv och hon var också väldigt fin idag. Något stark och lite stel men det var lite halt så det kan ha varit därför och det var mörkt men hon skötte sig utmärkt =)

Fick tillbaka min sadel igår och Treneke och Explosiv ska till tandläkaren på onsdag så nu kan man snart börja rida ordentligt igen =)

Det känns som att det verkligen flyter på med allting just nu och hästarna går så sjukt bra.. Roligt..

Imorgon ska jag som sagt rida A, T, J, D, gå promenad med Treneke och Explosiv och eventuellt rida Samantha =) Mina tygelstopp har kommit nu också så ska åka och hämta dom någon dag :D


Häst nummer 4

4:e hästen klar och jag har äntligen kommit hem och jag tänker inte ta ett steg utanför dörren mer idag :D

Explosiv gick ganska bra. Hon var väldigt pigg och springig men tror det kan ha varit för att jag glömde deltan hemma så fick rida med dubbla tyglar istället och det har ju inte lika effekt men hon gick bra för att ha vilat i två dagar =)

Tvättade D efter och det behövdes verkligen för det bara rann äckligt vatten av honom men han tyckte inte om det.. Haha

Skulle ju gå en promenad med A också men det blev inte så för jag hann inte =)

Imorgon börjar jag skolan igen. Alltså tre dagars praktik nu =)

Imorgon ska jag rida Treneke, Explosiv, J, T,D, longera A och eventuellt rida Samantha =)



Söndag 9/1-2011

Hade skrivit ett helt inlägg och så bara försvann det.. Jaja

Började med att rida D idag och han var jättefin. Red han på ängen så han var lite stark men annars var det ingenting = )

Efter det red jag Samantha , barbacka eftersom hennes sadel ligger dåligt, och hon var jättefin i skritt och trav men sen i galoppen så blev hon väldigt stark och sjukt pigg men sen släppte även det riktigt fint =)

Efter det red jag Treneke och hon var så fin idag verkligen. Riktigt roligt. Hon hängde inte alls lika mycket i munnen idag och stressade inte upp sig för minsta lilla =)
Hon fick göra lite skänkelvikningar, öppnor och några förvända slutor =)

Åkte hem för jag skulle äta och om en stund ska jag åka tillbaka till stallet och rida Explosiv, tvätta D, göra klart det sista i stallet och sen åka till A och gå en promenad med henne.

Man får passa på den sista lovdagen man har kvar att göra så mycket som möjligt =)


Regn, regn och regn..

Blev ingen promenad heller för regnet bara öser ner :/ Jaja D står i stallet nu iaf och det gick jättebra.. Imorgon ska jag rida alla 4 och tvätta D!!

Lördag 8/1-2011

Har varit och jobbat hela förmiddagen.. Mysigt mysigt..

Skulle ridit Samantha och Explosiv idag men eftersom att det har regnat nästan hela dagen så är det svinhalt överrallt så det går inte men jag och Elenore ska gå en promenad med dom. Sen ska vi även hämta D som jag har ridit ett tag för han ska stå i "vårat" stall i typ en vecka av olika anledningar =)
Skriver mer sen = )

Ridpass

Hemma från stallet igen och jag red bara Treneke som sagt.. Barbacka även idag men på söndag förhoppningsvis får jag tillbaka min sadel ! :D

Hon gick verkligen SJUKT bra idag.. Helt j*vla underbart bra verkligen. Hon var verkligen jättefin. Hon hängde fortfarande lite i munnen men tandläkaren kommer på onsdag så då ska vi förhoppningsvis få fixat det! :D

Ska betala min licens också för då har jag bytt klubb :D

Trollhättans sportryttare - Valsängs ryttarförening ! :D

I love you <3

Fredag 7/1-2011

Skrev inte igår för alla hästarna vilade.

A är iaf ohalt nu äntligen och idag fick hon sin sista behandling för ett tag och på tisdag ska jag rida henne igen för första gången sen hon blev frisk.. :D Äntligen

Ska åka till stallet sen och rida Treneke en liten sväng i paddocken tänkte jag. Dom andra får vila idag med för jag hinner inte ta dom men dom får ta de lite lugnt på lovet som ni kanske har märkt men ska rida dom imorgon istället =) Det finns ingen finare än dig.! <3

Onsdag 5/1-2011

Fullspäckad dag. Ridit 5 hästar varav 3 i snöoväder och promenerat med 1.

Började med att promenera med A och mamma kollade på henne och hon är nästan inte halt längre =) Jätteroligt!

Efter det red jag D och han fick trava och galoppera mycket över bommar och småhinder som var ca 20cm kanske. Han har just fyllt 4 och jag tror att det var första eller andra gången han hoppade med ryttare och han var jätteduktig =)

Efter det red jag M åt en tjej som inte mådde så bra. Hon är en c-ponny så med andra ord ganska liten men det gick jättebra. Även hon gav med sig på slutet och gick riktigt fint = )

Sen åkte jag hem och åkte direkt till stallet. Började med Treneke (barbacka) skrittade och travade bara lite på hackamoret.. Jag vet att hon hänger massa i ena tygeln men ville vila hennes mun lite =)

Efter det red jag Explosiv på pelhamet och hon gick skitbra.. Jag red alla barbacka idag för det var snöoväder och jag orkade verkligen inte göra iordning dom ordentligt.. Haha men hon var riktigt fin idag verkligen

Efter det red jag Samantha en stund, också på pelham för orkade inte byta träns och skit och även hon gick jättebra =) Hon fick även skutta några småhinder och det var knappt att jag kunde stanna henne efter för hon var så sjukt pigg.. Haha

Jag vet att jag sa att jag skulle ladda upp bilderna från igår men jag orkar inte de heller men här kommer några..



Tisdag 4/1-2011

Sorry för sen uppdatering.

A och D fick iaf vila idag men ska kolla A imorgon om hon fortfarande är halt och jag ska rida D.

Började iaf med att rida Treneke (lånade Explosivs sadel) och det gick ganska bra.. Hon hänge ganska mycket i munnen men efter så kände även mamma i munnen på henne och tyckte att hon kunde känna två vassa tänder..
Tandläkaren kommer i början av nästa vecka iaf! Äntligen..

Elenore var med och tog kort.. Om jag kan få in dom på mammas data så kommer dom upp imorgon =)


Efter det skrittade jag ut Explosiv och Elenore skrittade Samantha och det gick jättebra och sen red jag Explosiv lite i paddocken = )


Måndag 3/1-2011

Promenerade med A idag och hon var DUNDERpigg.. Hon stod och bockade runt min i en volt hela tiden.. Haha men kunde nästan inte se någon hälta idag iaf..

Efter det så gick jag en stund med D.

När jag kom hem tog jag Samantha bort till manegen och red henne. I skritt och trav var hon jättefin men sen i galoppen så blev hon jättekonstig så efter en stund så tog jag av sadeln och då blev hon jättefin!
Såg att den tryckte och den var alldeles bubblig i stoppningen :S Jaja.. Vi får fixa de..

Dom andra två får vila..

Imorgon ska D och A få vila helt men jag ska rida alla våra =)

Världens finaste hästar!!

Söndag 2/1-2011

Har bara löshoppat Treneke och D idag.

Treneke hoppade typ 145cm på slutet och hon hoppade jättebra idag!.. Första gången hon löshoppar på "riktigt" och hon var jätteduktig..

Sen löshoppade jag D också och det gick också bra =)

Lördag 1/1-2011

Första dagen 2011 :D

Året började bra med att vi hade en vattenläcka i stallet.. Typiskt men det löste sig.

Åkte och jobbade typ 3 timmar idag också :D

Skrittade bara ut Treneke idag med Elenore som skrittade med på Samantha..Treneke skötte sig riktigt bra men jag hade gramanen på ifall om att.. Men det gick bra :D

Imorgon ska Explosiv, Treneke och D löshoppas :D


RSS 2.0