Fredag 30/7-2010

Idag fick bara Explosiv och Treneke lösspringa i paddocken. haha dom var heelt tokiga och dampade loss typ. Haha

I morgon ska Treneke vila för vi ska hämta bussen i morgon =) Skriver mer på söndag när jag har ridit =)




Torsdag 29/7-2010

Sjukt trött idag.. har varit uppe sen 4. Haha jaja hästarna måste ridas ändå :D

När vi kom upp till stallet började vi först med att byta boxar på alla när vi fyllde på spån. För ena hästen kunde inte stå där den stod för hon bet dom andra i rumpan när dom stod i gången och Sanna ville byta box på Explosiv till en mindre så då fick Treneke största boxen i stallet och hon visade direkt sin uppskattning med att rulla 3 gånger :D

Sen red jag Samantha (barbacka eftersom hennes sadel inte är ok) och vi har ju ridit henne på kandarstång och det har gått HUR bra som helst men idag funkade det inte alls i galoppen för hon bara blockerade sig så jag bad sanna komma ut med pelhamet och då gick det bättre.. Men vi ska prova att kombinera hackamore och vanligt tränsbett för det är två bett hon tycker om.. Skulle helst vilja ha henne på ett vanligt tränsbett men då får man aldrig stopp . Haha

Sen efter det red jag Treneke och hon var såååå fin idag.. Lite tjafsig i munnen i ena varvet och "låste" fast sig lite när man kom åt henne men även det släppte tillslut och hon blev riktigt mjuk och behaglig att rida. Äntligen kan man rida ut problemen på henne.. Det har aldrig funkat förut för hon har bara dragit upp huvudet och stuckit och när man sen stannade henne så ställde hon sig men dom dumheterna är nästan helt borta nu =) Visst hon ställer sig ibland men det är inte alls lika ofta. =)


I morgon ska Treneke hoppas lite för att känna på höjden.. Vi ska hoppa meeting nästa helg i Lilla edet :D Berättar mer om det i ett annat inlägg men sen ska hon få ta det lite lugnt innan meetinget :D

Onsdag 28/7-2010

Idag joggade jag bara Treneke och Explosiv barbacka i paddocken =)

Treneke gick inte så jättebra för jag var tvungen att rida henne på "hoppbettet" alltså det jag har i hoppningen och hon går inte så jättebra på det i dressyren. Pelhamet dampade bara och jag orkade inte med det därför tog jag det andra =) Men det släppte tillslut och då gick hon jättefint..

Sen skulle jag rida Explosiv och jag undrar vad i hela fridens namn som flög i henne. Hon var helt tokig. Haha
Hon bockade och bockade HELA tiden när jag travade fram och sen gjorde hon det någon gång i galoppen. Haha jaja hon var väl pigg =)


Tisdag 27/7-2010

Idag blev det bara promenad med hästarna men i morgon så ska dom ridas :D

Måndag 26/7-2010

Gud vilken snygg häst du har! verkligen, skulle vilja se den röra sig, du har ingen film :D ?

Ååh tack så jättemycket vad glad jag blir =) nej just nu har jag bara filmer när jag tävlar men ska försöka fixa en film någon dag när jag rider henne hemma så håll koll =)


Hästbuss

Vi har köpt en hästbuss som jag och mammas kille ska hämta på lördag :D Den är ganska gammal men väldigt välbehållen. Gick igenom besiktning förra året utan anmärkning och det är en bodel för 4-6 personer :D och det är bodelen vi behöver och den är för 3 hästar :D JÄTTEGLAD :D

"Man behöver inte det nyaste och finaste för att nå toppen"

Slänger in bild någon dag :D

Vårat hästsläp är nu till salu eftersom att vi har köpt en hästbuss

Det är en Henra Amazone från 09 2 hästars =)

Mycket bra skick =) Hör av er om ni är intresserade =)


Söndag 25/7-2010

Idag fick alla tre hästarna massagen så i morgon får dom vila och sen får dom ta det lite lugnt i början av nästa vecka :D

Jag har inget intressant att skriva om.. haha

Tips?


Söndag 25/7-2010

vilken skola går du på? ;)

Jag går på en skola som heter UCT som ligger på Tjörn och jag går programmet barn och fritid inrikting häst =)

Lördag 24/7-2010

Idag blir det ingen ridning men Sanna ska gå en promenad med Treneke =)

Fredag 23/7-2010

Så idag red jag hästarna igen =)

Började med Treneke och det gick väldigt bra tills efter en stund då fick hon någon dampryck och sen gick hon jättebra igen =) Får be om ursäkt för att jag sitter så gräsligt fult när jag rider henne.. haha

Sen joggade jag bara igenom Samantha lite efter att Elenore hade ridit henne och sen red jag Explosiv barbacka både i paddocken och på ängen =)

Bilder Treneke:

damp?
Belöning =)

Explosiv:
bock =)

Tisdag 20/7-2010

Ser jag lång ut på Treneke?

Hon är 162-164 och jag är 178..

Tycker ni att jag ser lång ut?



Tisdag 20/7-2010

Förlåt att jag inte skrev igår men jag var hemma halv 1 och då var jag så trött så jag orkade inte skriva.. Haha..

Igår red jag först Buser (en kompis häst) barbacka och det gick jättebra.. Vi red bara lite för att dom skulle få röra på sig.. Han är 23 men i jättebra kondis och så =)

Sen åkte vi till mitt stall och då red jag Explosiv och även hon gick jättebra faktiskt =) Inte alls tung i handen som hon brukar vara när jag rider henne..

Emma red Samantha och hon gick JÄTTEBRA och det slutade med att dom hoppade ett räcke på 120 och Emma som bara har ridit samantha en gång innan och hon är dressyrryttare =) Men det gick jättebra.

Idag ska jag bara skritta ut Treneke och inte rida någon annan så jag kommer inte skriva något mer idag! =)


söndag 18/7-2010

Förlåt för att jag aldrig skrev igår men jag var hemma ca halv 11 så jag orkade inte.

Det var inte våran dag igår så det blev inga bra resultat

8 fel i 120 (helt ok )
16 fel i 130, hon var sjukt trött, lång dag, långa banor, hon hade ätit och druckit dåligt och det räckte att man kom när bommarna så åkte dom ner och det var sjukt svåra banor.. Men hon skötte sig jättebra och även om det absolut inte var den bästa tävlingen vi har gjort så kändes hon bäst ridmässigt! Hon var jätteduktig..

Det är faktiskt djur. Man kan inte förvänta sig att det går bra varje gång =) Men det blir nog en tävling snart igen då är det bara att jobba tills dess så man kan göra bättre ifrån sig =)

Lördag 17/7-2010

Dålig uppdatering idag för nu bär det iväg på tävling :D

Fredag 16/7-2010

Treneke gick jättebra idag också.. Red henne inte så länge eftersom att hon ska tävla i morgon men hon var jättefin iaf.. Packat allting också =)

I morgon blir det ryttarkamraterna i Varberg 120-130 med Treneke =)

Torsdag 15/7-2010

Treneke skrittade jag bara ut idag men i morgon blir det lite jogging i paddocken eftersom hon ska tävla på lördag =)

Red Explosiv idag och det gick jättebra =) Hon var lite pigg och bockade lite men annars var det ingenting =)

Cyklade till stallet både idag och igår och det är 1 mil fram och tillbaka :D Underbart =)

Onsdag 14/7-2010

Ursäkta att jag aldrig skrev igår men jag glömde helt enkelt bort det för vi red så sent haha.. Som sagt red Samantha igår och det gick jättebra! Hon var bara stel och konstig i början (sån som bara Samantha kan vara) men sen på slutet släppte hon jättefint =)

Idag började jag med att rida Treneke och hon var stel och lite dryg i början men när det släppte .. SHIIT va fin hon blev, mjuk i munnen, lös i bogarna och massa.. Underbart! Hon gick som en klocka..
Skulle ridit Explosiv också men hon ville inte gå in haha..

Sen efter det åkte jag hem till en kompis för att rida hennes häst och det gick också jättebra. Även hon var lite stel i början men hon är inte riden på ca 1,5 vecka för hon som äger henne fick operera sig för ett tag sedan så jag red inte så länge men hon skötte sig bra =)

Få bli gamla bilder.. Har bildbrist igen!


Måndag 12/7-2010

Så sjukt varmt idag. Skrittade bara ut Treneke en sväng på eftermiddagen och sen på kvällen så red jag och Sanna ut Samantha och Explosiv barbacka och sen busred vi lite i paddocken :D Jätteroligt =)


Söndag 11/7-2010

Var ju som sagt och hoppade på terränghindrerna med Treneke och hon var jätteduktig men jag tror att hon tyckte att hindrerna var lite små.. haha men hon hoppade jättebra även om hon var vääldigt pigg men hon höll sig iaf på fyra ben =)

Ska antagligen rida Samantha sen också men det beror på vädret.. Dom pratar om att det ska komma in ett stort åskväder! HOPPAS så att det kvalmiga försvinner!

Jag och James (som jag red på kadriljen med skolan =)

Lördag 10/7-2010

Har precis varit uppe och ridit Treneke och det gick jättebra tills jag började kräva lite mer av henne för då blev hon sur och ställde sig några gånger men sen gick det bra igen. Det är bara så fort man börjar kräva lite mer än vanligt som hon blir vrång och ställer sig, Aja.. våran massör ska komma ut och titta på henne någon dag också så de löser sig. Kan vara så att hon har någon spänning någonstans som gör att hon inte klarar av att göra det man ber henne om. Så har det varit förut.. Men men i morgon blir det hoppträning på terrängbanan och sen ska Treneke få ta det lugnt typ måndag-onsdag.. Sen ska hon ridas lite lätt torsdag och fredag för sen ska hon tävlas lördag.. kan vara så att hon är lite trött på att gå i paddocken också.. jaja de löser sig =) Ska upp till stallet och rida Samantha också men det får bli senare ikväll för nu ska jag ut och lägga mig på altanen och sola =)


Fredag 9/7-2010

Idag ska jag bara släppa Treneke i paddocken så hon får springa av sig lite energi och ha lite roligt =)

Onsdag 7/7-2010

Lämnade in mina tretorn idag.. Hoppas att dom accepterar felet!

Aja hopptränade idag och det gick väl lite som det gick.. haha hon var superdupermega laddad och helt tokig i början.. Ställde sig och var påväg runt 2 gånger.. Haha hon är tokig.. Men på slutet skötte hon sig jättebra och vi hoppade en bana på typ 125 bara.. Men i morgon blir det promenad och sen på fredag ska hon vila.. =) Så de kommer bli dålig update om ingenting händer ;)

I belive I can flyy ;)

Tisdag 6/7-2010

Idag gick ridningen inte så bra men det är bara att ta nya tag och låtsas som att ingenting har hänt..

I morgon blir det hoppträning =)

Söndag 4/7-2010

Red bara Treneke idag och Elenore red Samantha =)

Treneke gick faktiskt riktigt bra idag :D Först när jag travade fram så joggade jag henne bara på halvlånga tyglar, sen fick hon göra lite övergångar och bommar =) efter det när hon var helt varm i kroppen så satte jag mig ner och jobbade på en volt, både rättställd och felställd, sen fick hon även göra sluta och öppna på den öppna delen av volten och sen även två öppnor på långsidorna i varje varv. Sen efter det fick hon galoppera och sen skulle vi hoppa lite småhinder just för lydnadens skull och det gick jättebra men sen blev hon lite för taggad och körde omhoppningssvängar.. Haha

Det ända som önskas för att det ska kännas perfekt nu är att hon slappnar av liite till i vänstergaloppen men annars är allt toppen just nu =)


Lördag 3/7-2010

Hästarna fick vila igår för jag var inte hemma men idag red jag alla tre =)

Började med Samantha och hon gick så sjukt bra verkligen. Hon fick jobba mycket öppna och skänkelvikningar för att verkligen lossa i bogarna och det kändes faktiskt som att hon släppte väldigt mycket i slutet =)

Sen efter det red jag Treneke och även hon gick sjukt bra tills jag krävde att hon skulle galoppera i vänster galopp i höger varv då tyckte hon att det var jobbigt och började protestera men sen gjorde hon det riktigt bra =) Hon fick göra väldigt mycket övergångar och öppnor idag..

Sen efter det red jag Explosiv på ängen och hon var också jätteduktig, men pigg haha.. Hon fick mest typ "lulla" runt, krävde inte så mycket av henne idag =) Lite skänkelvikningar bara =)

Och jag har bildbrist igen!

Treneke <3


Torsdag 1/7-2010

Kom precis hem från stallet =)

Skulle bara ridit Explosiv idag men Elenore hade ont i magen så det blev att jag red Samantha också och shit va fin hon var =) Hon var verkligen jättefin idag. =) Hon fick lydnadshoppa lite också, gå på ett galoppsprång mer mellan två hinder och ett galoppsprång mindre =) Jätteduktig verkligen =)


Sen efter det red jag Explosiv och hon var också jätteduktig men hon var pogg haha. Även hon fick göra lydnadshoppningen och det gick jättebra för det mesta men ibland drog hon iväg med mig. Haha. Sen när jag hade ridit och skulle släppa ut henne i hagen vet jag inte vad som flög i henne. Hon fick värsta spelet och bara flög i luften för minsta lilla.. Jaja de är så det är =). Skulle gått en promenad med Treneke också men jag orkade inte. Kanske gör det ikväll får se =)

Gammal, gammal bild på mig och Samantha =) från 2007/8 tror jag =)

RSS 2.0