Onsdag igen

ANNONSEN bilder och annat: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=359951


Typ: D -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Sto -  Födelseår: 2005
Namn: Veronica Nu måste jag tyvärr sälja min ponny pga att jag har gått över till stor häst. Ett mycket trevligt sto född -05. Nyligen mätts, 146.6 cm. Viktbärande. Snäll i all hantering så som skos, klippas, spolas, lasta (självlastande), mm. Hon går i form i alla gångarter, kan alla skolor, galopp ombyte, öka så som samla. Mycket fina steg pga rasen. En framåt glad ponny, EJ HET! Inte tittig eller nervös av sig. Känslig, lydig och rädd om sig. Hon är mycket arbetsvillig & vill mer än gärna lära sig nya saker. Inga problem att stå själv i hage/box eller ridas ensam. Fruktansvärt cool färg!

Vi har ridit för tränare regelbundet, (tex. Anna Emanuelsson). Hoppat 105-110cm banor helt utan problem. Hon tvekar aldrig, hoppar allt! Mycket snabb & svängbar, ett + i omhoppningar. Hon skulle även kunna gjort bra ifrån sig i dressyr men intresset har lutat åt hoppningen för ryttaren. Fälttävlan skulle också varit något, eftersom som hon tycker det är sjukt roligt!

Tävlat tom. 80 cm felfritt, (orsak till låga höjden, första tävlingen).

Ponny för dom högre klasserna!! Mycket sattsande ponny!! Måste ses!

Alla papper är i ordning, vaccinationer och skoning!

Fler bilder och filmer kan skickas.

Hemmet är mycket viktigt!

Helst vill jag att ni hör av er i telefon, Marita: 0704868927 , 0525-38929 mellan kl: 09.00-21.00. Men det går bra att ni mailar också,
[email protected]



Onsdag 30/6-2010

Skulle ju hoppat Explosiv idag men det blev inte så eftersom att vi åkte och hämtade en valp istället =)

På kvällen var det iaf hoppträning med Treneke och det var den roligaste hoppträningen på länge. För det första så var Treneke så himla fin och det var en rolig träning i övrigt. Först var det mycket att man skulle kunna ta ett extra om man känner att man låg fel. Sen så var det en svängövning och min häst var mer svängbar än jag trodde =) Sen hoppade vi lite linjer och sen var det en bana och efter det var det en kortare bana typ som en omhoppning =)

Hon var verkligen sjukt duktig och banan låg på ca 125-130 och hon bara flöög över. Världens bästa häst.

I morgon blir det att rida Explosiv och gå en promenad med Treneke och Elenore ska få rida Samanhta och dom ska få lydnadshoppa lite =)


Världens bästa <3

Tisdag 29/6-2010

Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har skrivit men lördag och söndag fick hästarna vila och igår fick dom bara springa lösa i paddocken en stund men idag var det ridning=)

Började att rida Treneke och hon var så himla fin  =) Jag trodde att hon skulle vara helt tokig eftersom hon inte har gått ordentligt men hon var verkligen jättefin =)

Sen red jag Explosiv och även hon var fin idag=) Något tung i handen men jag var tvungen att ha hackamore på henne eftersom att Elenore hade Explosivs träns och jag orkade inte fixa. Haha


Fredag 26/6-2010

Skrittade ut Treneke i 40 minuter barbacka idag :D Hon var jätteduktig =)

Mötte några tjejer som sa att det såg mysigt ut och visst är det. Sitta där på sin alldeles egna häst och bara ta en lugn barbackatur =)

Underbart :D

Där är bettet jag köpte =)

Fredag 26/6-2010 / Bilder

Världens finaste <3




Torsdag 25/6-2010

Trevlig midsommar :D

Klockan är ca halv 1 och hela stallet är redan klart :D

Först red jag Treneke och fy faaaasiken va fin hon var. Herregud hon var helt underbar, avslappnad och verkligen skitfin. .Man blir så glad varje gång de går såhär bra med den hästen =) Shit alltså :D

Sen red jag Explosiv en stund i paddocken och hon fick bara jogga runt och även det gick jättebra och sen red jag även igenom Samantha lite när Elenore hade ridit henne =)


Torsdag 24/-2010

Skrittade bara ut idag och det gick faktiskt MYCKET bättre än vad det brukar göra. Skrittade ut barbacka med BARA träns och skydd.. haha brukar alltid ha martingal och skit också.. haha

I morgon blir det att jogga Explosiv och Treneke i paddocken och kanske rida igenom Samantha lite efter att Elenore har ridit henne och sen på kvällen ska jag kanske bort till en kompis och bada med hennes hästar :D

Onsdag Ridpass

Treneke var jättefin idag =) joggade bara fram henne för hon skulle gymnastikhoppa..

hade en linje där det var 3 studs på 2,5m för att hon ska bli kvickare i benen, sen 10m (två galoppsprång) och sen ett litet räcke.. När hon hade hoppat fram och var varm så fick hon göra volt mellan studsen och räcket och tillslut gick de jättebra =) Sen hade jag även ett hinder där det var bom, 3m, kryss, 3m, bom.. Hoppas ni förstår och även det gick jättebra =) I morgon ska jag bara skritta ut =)

Onsdag 23/6-2010

Här kommer filmerna =)

120 Ingen zoomning tyvärr på denna filmen:



130 grund:

130 omhoppning:

Tisdag.. Igen

Filmerna kommer nog ganska mycket senare ikväll men dom kommer förhoppningsvis.. Annars LOVARjag att dom kommer i morgon :D Men då får ni kommentera (=



Tisdag 22/6-2010

Nu har hästarna fått vila i två dagar därför har jag inte skrivit nått =) men ikväll kommer förhoppningsvis filmer och bilder från tävlingen :D

Söndag 20/6-2010 / Resultat

Var som sagt och tävlade idag och Treneke var världens bästa. Hon hoppade hur fint som helst och i 120 var vi dubbelnolla och kom på en 16 plats av 20 placerade så det blev en 16:e placering :D


Sen i 130 var det först en grund, sen ut och sen gå in igen och hoppa omhoppning men jag startade så sent så det gick bra ändå :D

Grunden i 130: 0:a
Omhoppningen: 0:a

Så i 130 kom vi på en 8:e placering..


Treneke var verkligen bäst idag! <3<3

<3<3

Lördag 19/6-2010

Joggade bara igenom Treneke idag med hackamore i paddocken och hon skötte sig jättebra  =)

Har packat nästan allting nu också för i morgon är det tävling :D

Askim

120-130 =)


Fredag 18/6-2010

Alla tre hästarna fick nya skor idag :D Jättebra speciellt nu eftersom det är tävling på gräs på söndag, nya broddhål (Y).

Red bara Samantha en stund idag och hon var jätteduktig faktiskt.. Trodde hon skulle vara monsterpigg men hon skötte sig riktigt bra. =)

Sanna var även ute på en promenad med Treneke och Explosiv. Tack <3

I kväll blir det bara att åka och köpa broddar och sen blir det bara att slappa och i morgon ska Treneke gå en stund i paddocken.. Nu i sommar ska det tas massa bilder!


svar

Fick en fråga från anonym om hur stora hästarna är.. =)


Samantha är ca 158-160
Treneke är ca 163
Explosiv ca 168


Torsdag 17/6-2010

Hoppträning idag och det gick ju som det gick.. Haha

Hon var jättefin när vi red fram och sen när vi skulle börja hoppa fick hon typ flippen och bara dampade loss helt totalt.. Jag tappade humöret och sket i allt så jag skrittade en halvtimme ungefär och sen fick jag och Sanna hoppa efter att ponnyerna var klar.. Tränar aldrig med ponnyer annars men idag blev de så.. Men hon gick jättefint på banan och så sen.. Lite stressad men ändå helt ok. Kan varit för att hon har tappat bakskorna och de kanske gjorde lite ont eller nått.. Men hovsalagaren kommer i morgon så de löser sig.. Tävling på söndag i Askim, 120-130.. Någon annan som ska dit? =)



Onsdag 16/6-2010

Blev ingen ridning idag ändå.. Bättre uppdatering i veckan!

Tisdag 15/6-2010

Igår vilade Treneke som sagt =)

Dagen började verkligen piss och man fick reda på saker man inte vill höra..

Iaf red Treneke på ängen en stund idag innan vi skrittade ut och tog med fika =)

Red henne på kombinationsbettet idag för att jag skulle prova att rida ut med det.. Hon gick jättebra på ängen.. Hon fick mest jogga i traven och bara galoppera lite kravlöst =)

Kommit halvvägs så tappar hon ena bakskon .. Haha.. Sen när vi kom hem fick jag rycka den andra för den var ganska lös.. Det har nog aldrig hänt innan :O haha.. Och hon som är så ömfotad :O Men jag får rida henne på ängen eller i paddocken så är det ingen fara.. Hovslagaren kommer fredag eller lördag, möjligtvis tidigare men han trodde inte det.


Det är Treneke som håller mig glad just nu <3


Söndag 13/6-2010

Sorry för sen uppdatering =)

Idag skrittade vi ut så att hästarna fick klättra lite.. Idag hade Treneke en sån dag "jag tänker göra tvärtimot allting som du säger" och hon stod på bakbenen och skit men sen bytte jag och Sanna träns så jag fick hackamoret och då gick hon mycket bättre.. Aja en av hennes dampadagar :P haha ingenting att göra något åt =)

I morgon får hästarna vila så då blir det antagligen ingen uppdatering om jag inte rider någon annan häst=)


Lördag 12/6-2010

Idag var det som sagt hoppuppvisning med Treneke och Explosiv.

Det var faktiskt riktigt roligt och dom uppförde sig jättebra båda två.
Banan låg typ på 125 cm så vi skulle rida ungefär så snabbt vi kunde och då märkte jag att Treneke var rätt vändbar ändå.. Haha.. Sen blev det MASSA tårta :D

Sen när vi kom hem red jag Samantha på ängen och hon var jättefin.. Hon fick jobba mycket volter, skänkelvikningar, öppnor, halter och ryggningar och så red vi igenom fälttävlans dressyrprogram två gånger också =)

Världens finaste Samantha <3

Fredag 11/6-2010

Joggade bara Treneke idag och det gick jättebra förutom att hon antagligen har en låsning i käken eller bogen.. Men men I morgon blir det bort till valsäng och ha hoppuppvisning =)

Mer än så har jag inte att skriva.. ska iväg om en stund..

Tjing =)

Torsdag 10/6-2010

Skulle ridit våra idag men varken jag eller Sanna orkade. Haha..

Men var iaf på clear round med C-ponnyn Sanna . Hon var asdum på framhoppningen och sen var hon jätteduktig på banan. 0:fel i 60 och 8:fel i 70. Hon hände massa i munnen i 70 så jag gjorde halt. Men hon har inte hoppat så mycket och eftersom hon bråkade så mycket igår och jag är så lång så är jag jättenöjd =)

I morgon ska jag hämta mitt bett :D:D

Onsdag 9/6-2010

Hektisk dag idag.

Åkte till praktiken vid 9 då var det bara att göra iordning koster för att rida honom. Han fick göra mycket halter, övergångar och igånsättningar och han var faktiskt jätteduktig =)

Sen var det ut med honom och sen skulle vi bygga bana tills clear rounden i morgon. När det var gjort skulle alla lektionshästar in och det tog sin lilla tid för dom ville väl inte lämna gräset. Iaf när dom var inne var det bara att gå hela den långa vägen bort till hagen och hämta in Koster för hovslagaren skulle komma. Sen in i stallet och göra iordning en lektionsponny som jag skulle rida åt Jessica för den kunde inte gå lektioner nu för den har typ damp. Haha.. En lite c-ponny och jag som är 178cm.. haha. Hon var jättefin tills galoppen då bockade hon bara och dampade loss men tillslut gick hon också väldigt bra.. Hon fick hoppa några språng också. Ska hoppa den på clear rounden i morgon fast jag är alldeles för stor. Men vi ska se hur den beter sig. Märkte idag att man måste ha rätt mycket fart för att den ska hoppa bra. Hon kan inte alls komma nära.

Sen var det bara att fixa lite och sen åka hem, fixa lite att äta och sen iväg till mitt egna stall.. Började med att skritta ut Treneke typ 40 minuter barbacka. Hon var jätteduktig. Sen när jag kom tillbaka till stallet var det bara att borsta av henne och in med henne i boxen och sen byta häst för att skritta ut Explosiv med Elenore och Samantha.

Rörigt inlägg.. Haha men rolig dag har det varit.. Undra hur det går i morgon, Jag på en c-ponny.. Haha! =)


Tisdag 8/6-2010

Klockan är snart 12 och hela stallet är redan färdigt =) Jätteskönt.

Började med att rida Samantha, gjorde bara sussövningar med henne idag och i slutet släppte hon jättebra =)

Sen red jag Treneke barbacka, vi gjorde också bara suss övningar i början och sen busred vi lite (A) Hon fick typ trava och galoppera lite som hon ville och fick ta några språng barbacka och lite sånt =) Det brukar inte funka då hon alltid blir väldigt stressad men idag var hon jätteduktig.. Jag tycker faktiskt att hästar (även tävlingshästar) ska få göra sånt här ibland.. Bara busa lite kravlöst =)

Sen när jag är på praktiken ska jag rida Koster också =)
Ska åka och beställa mitt bett idag med =)


Måndag 7/6-2010

Idag blev det bara sussövningar med Treneke i typ en halvtimme =) Hon var helt slut efter och ändå skrittade jag bara =) Tar mycket psykiskt på dom =)

Har iaf bestämt idag att jag ska vara kvar på min praktikplats nästa termin med men då blir det mycket mer ridning än nu =) och i morgon har jag min sista lektion för denna terminen =)
I morgon ska jag iaf jogga Treneke en stund i paddocken bara så hon får jogga av sig lite energi och sen ska jag rida Koster och kanske någon mer =)

Ska antagligen åka och beställa mitt bett i morgon också =)


Söndag 6/6-2010

Sveriges nationaldag idag.. Yey jag bryr mig.. Inte

Haha

Igår fick Treneke vila för jag orkade verkligen inte rida. Haha men idag så skrittjobbade jag henne först en stund i paddocken och sen skrittade jag och Sanna ut. Treneke var så sjukt duktig idag. Hon som i vanliga fall bara står på bakbenen eller springer iväg skrittade ganska lugnt med långa tyglar :O haha. Hittade även en klätterbacke som vi ska försöka skritta i minst 1 gång i veckan =) .. När vi hade kommit upp för backen dampade hon loss en gång och sen bråkade hon ner för hela backen men sen slutade hon och skrittade hela vägen hem :D


Fredag

Treneke gick jättebra idag =) Hon var lite spänd och hänger fortfarande lite i högertygeln, tror hon har någon låsning någonstans men hon gick jättebra =) Märkte även att hon gärna går i lite högre form i galoppen. Speciellt när man sitter ner men det blir bättre och bättre hela tiden =)

Kadriljen: Jag-James, Jessica-Kasper
Jag och JamesHela gänget samlat Jag-JamesJag och Treneke travar framFram ridningFramridningFramridningHur sitter jag?
Fina älsklingenFramridningÖppna som hon inte riktigt var med påSlutet på öppnaframridningFramridningÖppnaGaloppGaloppGaloppGaloppHoppa studs -||-Travar av. Lite spändAvskrittning =)

Nu har jag lagt upp massa bilder så nu får ni se till att kommentera =)

Fredag 4/6-2010

Slutade 10 över 9 idag. Göött! Nu bär det snart av till stallet med en kompis  =) Ska rida cavaletti med Treneke idag så får hon ta det lugnt i helgen sen. Marcela som ska med till stallet ska ta kort på mig och Treneke så förvänta er en bildbomb på dagens ridning, antagligen flummkort på mig och marce, och bilder från kadriljen men då får ni se till att kommentera =)


Torsdag 3/6-2010

Idag red Elenore Samantha en stund och galopperade faktiskt för första gången =) Hon var verkligen jätteduktig.. Jag menar hon har ju knappt ridit någonting. =) Skulle skrittat ut Treneke idag men jag slängde upp Elenore och så tog jag Treneke med kedja under och igenom bettet och hon var jätteduktig =) I morgon blir det vila för Trenekes del iaf =)

Fortfarande inga bilder på datorn! Ni får nöja er med gamla.. snart kommer nya !


Onsdag 2/6-2010

Var som sagt på Clear round idag med Koster och Treneke.

Koster är en kompis häst som jag hjälper henne med =) Hoppade 90-90 i första 90 red jag som en kratta och lika snabbt som en snigel till första hindret.. Haha så han stannade på det men sen hoppade han felfritt. Sen i andra 90 gick han nolla =) Jag menar jag har hoppat honom några språng igår annars har jag inte hoppat honom någonting =)

Fick tag i bettet hos min hopptränare och Treneke var BÄST! Hann inte alls rida fram länge . I 120 var hon nolla och i 130 4 fel men hon hoppade verkligen jättefint och det var jättebra rundor även om hon var ganska pigg =) Jessica ville även att jag skulle ha någon hoppuppvisning men ska kolla om sanna kan vara med för då ska vi göra något ihop =)

I morgon blir det bara promenad med Treneke  =)


Tisdag 1/6-2010

Idag red jag Treneke igen och hon gick så j*vla bra .. Shit asså va bra hon gick :D
Sen skulle jag bara prova några språng och det gick jättebra sen blev hon jättekonstig och bara sprang på sidan och skit.. vet inte varför men tror det är bettet. Hoppar ju henne på dressyrbettet.. Satte på delta så får väl se om det hjälper. Får tyvärr inte tag i kombinationsbettet innan i morgon :/ Aja det löser sig..


RSS 2.0