Torsdag 30/9-2010

Shit asså.. Lång dag och massa strul med  bussarna..

Jaja när jag kom hem åkte jag direkt till min praktik och red A och det gick faktiskt jättebra idag =) Verkligen roligt =)

Sen efter det skrittade jag bara ut Treneke en sväng =)

Onsdag 29/9-2010

Hemma från hoppträningen nu och tyvärr ingen film idag heller..

Treneke var så himla fin idag =)

I markarbetet var hon verkligen jättefin och lyhörd..  sen när vi började hoppa så skulle vi hoppa på volt och då var hon jättefin i vänster men i höger bara hon "låste" sig men efter en stund släppte det. =)

Banan vi hoppade idag låg på allt mellan 120-135 och Treneke bara flög över =) Det kändes verkligen som ett steg framåt med henne =)

Jag och Älskling 140 i somras =)

Tisdag 28/9-2010

Ridit fyra hästar idag =)

Började med A och det gick faktiskt bra =) Hon ska få ta det lite lugnt nu ett tag och få behandlingar och lite sånt så det ska nog lösa sig =)

Efter det skrittade jag bara ut C med en ridgrupp

Sen när jag kom hem så red jag Treneke och hon var jättefin.. Något spänd i galoppen men annars helt okej verkligen =)
Imorgon blir det hoppträning för henne =)

Sen skrittade jag ut Explosiv med Emma som red Samantha och det gick bra =)


Måndag 27/9-2010

Snacka om dålig uppdatering! Nu ska den komma igång igen =) Ledig idag för att jag var med i helgen och det har varit jätteskönt =)

Åkte ändå bort till min praktik och red A och hon gick jättebra idag faktiskt =) Mycket bättre än vad jag trodde hon skulle göra men hon var jättefin. Imorgon kanske vi ska prova bommar och lite småhinder med henne.

Sen red jag Treneke lite för första gången sen behandlingen och hon gick också jättebra =) Hon fick bara joggas idag för att hon skulle få bort eventuellt den träningsvärken som var kvar =) Även hon ska träna bommar imorgon =)

You and me! Together forever!

Fredag 24/9-2010

Treneke fick behandling idag så hon har vilat.. Imorgon ska hon vila men jag åker iväg till falkenberg imorgon för jag ska med min praktik på 4:års championatet men vi måste ligga över för annars kan vi inte åka =).. Kommer inte bli någon bra uppdatering nu så att ni vet =)


Torsdag 23/9-2010

Studiedag idagoch det är gööött =)

Varit och ridit A för en stund sen och det gick jättebra idag faktiskt =) Hon var lite bråkig en gång när jag tryckte till henne med ytterskänkeln men annars var det ingenting och det känns bra =)

Nästa vecka ska vi börja småhoppa henne lite antaligen =)

Treneke ska jag bara ta en promenad med senare i eftermiddag =)

Onsdag 22/9-2010

Idag har jag bara ridit 3 hästar =)

Började med A och henne skrittade jag bara ut.

Sen hade vi ridträff och då red jag R och det gick mycket bättre än förra gången =) Vi red lite bommar och sånt. Nästa gång ska vi hoppa och då ska jag ha honom också =)

Senare på kvällen åkte jag på hoppträning med Treneke och det var synd att ingen filmade för hon var hur fin som helst!! Hon var typ lugn.. Herregud det har aldrig hänt.. Men men hon skötte sig jättebra tills vi skulle hoppa banan då fick hon typ någon flipp och blev monsterpigg.. Haha.. Vi kraschade en gång i kombinationen för hon bara sprang på men sen sänkte vi den och det var inga problem (=.. Även fast hon var så överladdad så hoppade vi en bana på ca 120-125 cm =)

Imorgon ska jag rida A och gå en promenad med Treneke =)

We are the best and we will fight together

Tisdag 21/9-2010

Precis hemma från stallet nu  =)

Klippte A idag =) Äntligen =)

Sen efter det red jag henne och hon var mycket finare än igår.. Hon fick typ 3 spel där hon bara stod på bakbenen och sen bockade hon lite i dom första galoppfattningarna men sen var hon jättefin verkligen =)

Sen red jag Treneke nu på kvällen och hon var också jättefin =) Också MYCKET finare än igår =) Det kändes bra. Imorgon blir det hoppträning =)


Måndag 20/9-2010

Så nu är jag tillbaka från stallet.

På praktiken idag red jag A och det gick inte så jättebra.. Hon dampade som vanligt.. haha

sen red jag Treneke hemma i paddocken och det gick sådär. Hon var väldigt stel och ville inte alls som jag ville idag. Men det regnade, blåste och skvätte på henne och de gillar hon inte men hon släppte ganska bra på slutet iaf =)


Måndag 20/9-2010

Ändrade planer tyvärr. Sa ju att Treneke skulle ridas igår och vila idag men nu blir det tvärtom (Tyävrr). Regnet bara ÖSER ner men det får man ta när man har häst.! Skriver sen om hur det har gått =)

Lördag 18/9-2010

Idag fyller min pappa år så grattis pappa <3

Var i stallet förut och "busred" lite med min syster. Treneke skötte sig faktiskt jättebra. Hon brukar typ totalflippa men det gick bra =)

Hoppade några småskutt barbacka också och det kändes jättebra :D Imorgon ska jag rida henne ordentligt igen och sen på måndag ska hon nog få vila =)


Fredag 17/9-2010

Rakade Treneke idag =)

Sen efter det så longerade jag henne men så tyckte jag att hon såg så stel ut och då hoppade jag upp barbacka och skrittade henne lite . Sen gjorde jag några galoppfattningar i varje varv och herregud va fin hon var. Helt fantastiskt.. Galopperade på långsidorna och sen galopp på kortsidorna där hon nästan stod still.. Sen direkt ner i skritt och sen skritta på långa tyglar.. Aldrig hänt :D Hon är världens finaste <3

Sen efter det skrittade jag bara ut samantha en stund =)


Fredag 17/9-2010

Gör ett test med en sak bara!

Skriver sen när jag har ridit

Torsdag 16/9-2010

Så nu är jag äntligen hemma från stallet =)

Sanna var snäll och tog en promenad med Treneke idag <3

Började med att rida A och det gick mycket bättre än dagarna innan =) Jätteroligt verkligen =)

Sen efter det visade jag en häst som skulle säljas S heter hon ;) Även det gick bra även om jag är alldeles för stor då hon är en c-ponny.. Ganska liten c haha..

Sen efter det red jag J ett tag =) Typ joggade bara för skojs skull även han är en c-ponny men mycket större =)

Imorgon ska jag rida Treneke hemma igen =)

Gammal bild

Onsdag 15/9-2010

Idag har jag "bara" ridit två hästar :D Fantastiskt

Började dagen med att raka hela M och det blev bra.. Ska finslipa någon annan dag då hon ska få lugnande :D

Sen efter det skrittade jag bara ut A =) Ska rida henne imorgon också :D

Sen nu ikväll så har jag varit på hoppträning med Explosiv och det gick jättebra :D Jag har typ inte ridit henne någonting eftersom att det är sannas häst :D men det gick bra.. Hon hoppade faktiskt jättebra :D Var lite stark stundvis men annars ingenting :D slutade på en bana på ca 120 =)

Imorgon har jag tre hästar att rida eventuellt 4 så skriver mer imorgon kväll.. Ganska sent antagligen =)

Tisdag 14/9-2010

Äntligen hemma =)

Idag var min mamma så snäll så hon körde bort hästarna till min praktik för det regnade så mycket så jag kunde rida i manegen =)

Började med Treneke och hon gick lika bra idag =) Lite tjafsig i munnen men annars ingenting.. Jättefin verkligen!

Sen red jag Explosiv och även hon gick svinbra =) Så imorgon ska Treneke gå en promenad och Explosiv ska jag hoppträna =)

Sen lite senare på dagen red jag A och då skulle J hjälpa mig och det gick mycket bättre än igår, hon var lösare i sidorna, hon lyssnade bättre för skänkeln så det var kul att det kändes ganska bra iaf.. Sen i galoppen bockade hon som F A N men sen slutade hon även där.. det var mest i fattningarna som hon la av typ 7 galoppsprång men sen slutade hon =)

Sen efter det hoppade jag upp på M en stund för hon som skulle rida henne klarade inte av när hon bockade och höll på så jag fick hoppa upp..

Nu är det antagligen lite saker som kommer hända och jag hoppas verkligenverkligenverkligen att det blir så nu :D

Ska fixa film på Treneke när jag rider henne någon dag!


Måndag 13/9-2010

Förlåt att jag inte skrev igår men hästarna fick vila för jag var på 4 års championat med min praktik =) gick faktiskt jättebra =)

Idag började jag med att skritta ut J och det gick bra =)

Sen efter de skulle jag rida A och det gick inte alls bra idag :S Hon var inte alls framme för skänkeln, lyssnade inte alls när jag ville att hon skulle ställa igenom sig och jag fick knappt inte ta i munnen på henne idag.. Tror jag vet vad det beror på men jag är inte säker. Men min praktikhandledare ska vara med imorgon och så får vi se hur det går!!

Sen när jag kom hem åkte jag direkt till stallet och red Treneke. Red henne på ängen idag för att hon inte skulle kunna ta stöd av staketet. Det var första gången sedan massagen som jag red henne och shiiiit va fint hon gick (= Hon  brukar inte gå att rida på ängen för hon brukar bli helt tokig men idag var hon hur fin som helst och hon lyssnade verkligen på allting jag sa till henne att göra =) Sen skulle hon bara få galoppera lite kravlöst så hon fick bara galoppera på hela ängen typ runt hela och någon volt här och där och det gick skitbra..! Speciellt i galoppen brukar hon bli spänd och jobbig men hon var såå fin! sen fick hon dra på en raksträcka bara för sko skull.. Synd att ingen filmade idag!

Får fixa film från när jag rider henne hemma någon dag så ni får se hur hon är i rörelse hemma =)


Lördag 11/9-2010

Skulle skrittat Treneke igår igen men det blev inte så för jag åkte till pappa istället men idag när jag kom hem skrittjobbade jag henne i paddocken och det gick jättebra =) Imorgon ska jag försöka hinna skritta henne innan jag åker men tror inte att jag orkar det så hon får nog vila =)

Ska på 4 års championatet med min praktik imorgon :D

Torsdag 9/9-2010

Skulle tömkört Treneke lite i skritt idag men hon ville inte alls så jag hoppade upp barbacka istället och skrittjobbade henne mycket med skänklarna och tillslut gick hon fruktansvärt bra =) Jätteroligt faktiskt =)

Tack snälla mamma för hjälpen!

Jag och Explosiv i somras! :)

Onsdag 8/9-2010

Förlåt att jag inte skrev igår men Treneke fick vila och jag red bara den hästen jag alltid rider på praktiken vi kallar henne A.

Som sagt! Red A igår och det gick jättebra. Andra gången sen vilan som hon fick galoppera och det gick ganska bra men det märks att hon inte orkar bära upp sig ordentligt =)

Idag började jag med att rida M. En ponny som jag bara skrittade ut =)

Sen efter det skrittade jag ut A.

Sen hade vi ridträff med skolan och då red jag R och det gick jättebra. Ganska tung i handen och lite stel men annars var det jättebra =) Ganska härlig att rida faktiskt även om det inte var typen av min häst =)

Skulle ridit Explosiv och skrittat ut Treneke idag men gick en promenad med dom istället =)

Imorgon ska jag antingen skritta ut Treneke eller Tömköra ut henne = )

Måndag 6/9-2010

Åkte till våran massör så treneke fick massage idag =) skönt! vi tror att hon sträckte sig när hon sparkade sönder boxgallret och att det var därför hon inte hoppade igår.. Sa ju att jag inte tyckte hon kändes fräsch.. Ska iaf tillbaka om två veckor och massera henne igen. Nu ska hon bara skrittas veckan ut men jag rider andra hästar så förhoppningsvis blir det uppdatering ändå =)

Red hästen på praktiken idag igen och det gick jättebra och så skulle jag galoppera henne för första gången (vi har bara skrittat och travat eftersom hon har varit under igångsättning) så idag skulle vi galoppera. Och herregud va hon bocka.. Ett under att jag satt kvar =) Skitroligt :D


Söndag 5/9-2010 Tävling

Var ju på tävling idag och det var verkligen inte min dag..

Explosiv gick 120 och hade 8 fel.. Den rundan är jag nöjd med för hon var riktigt fin men jag klantade mig i första kombinationen så hon petade räcket in och sen i andra kombinationen så var hon på väg att stanna så jag tryckte till henne och då hann hon inte upp så där rev hon också.

Treneke 130: Var sååååå fin på framhoppningen. Har aldrig varit så fin. Hon gick i en lugn balanserad form, lyssnade skitbra och hoppade som en gud! Kommer in på banan, river 1.an för att jag höll henne för länge, hoppar tvåan, 3:a och sen tvärstopp? (3.a var en trippelbarr och sen räcke ut). Där stannade hon för att vi kom alldeles för långt in så hon vågade inte hoppa och räcket var ett vitt hinder och solen stod på så vet inte om hon såg de.. Kommer igen vad gör hon? Hon stannar på räcket igen???? Aja. Tänkte skitsamma ska ändå prova 140 eftersom hon var så fin på framhoppningen och eftersom vi trodde att hon stannade för att hon inte såg ordentligt.

Går banan till 140 och den ser SKITBRA ut för att debutera på. Går och gör iordning Treneke, går till framridningen och även där är hon såå fin.. Verkligen skitfin. Hon brukar bara stressa upp sig men hon var verkligen fin idag. Går in på framhoppningen, hoppar lilla och det går bra. Sänker ner räcket till 70 cm och hon stannar?? Kommer igen.. Hon stannar? Då sa jag till mamma att hon måste ha sträckt sig eller någonting för Treneke är inte den som stannar annars.. Så jag strök mig från 140!

Ska be våran massör komma och titta över henne!

Hon är ändå världens bästa :D


Lördag 4/9-2010

Började med att rida Treneke idag och det gick faktiskt ganska bra =) Joggade bara igenom henne lite inför imorgon för då ska vi tävla =)

Sen efter det red jag Explosiv och hon gick också jättebra.. Ska tävla henne imorgon också. Sanna skulle gjort det men hon mår inte bra ..

Explosiv ska gå 120
Treneke ska gå 130-140 =)

Fredag 3/9-2010

Det var en tjej som sa såhär till mig idag: Fan va du rider bra och den hästen rider du ju jättebra, man ser på lång väg hur hon trivs. Det är flera som har sagt att du rider jättebra fast det bara ser ut som att du sitter där. När ridning ser enkelt ut då är det snyggt och det ser så jävla enkelt ut när du rider. Skitsnyggt!..

Det gjorde mig så fruktansvärt glad så jag har typ varit jätteglad hela dagen =)

Först red jag den hästen jag rider på praktiken och det gick inte riktigt lika bra idag som det brukar för jag tror hon var lite trött.. Hon gick inte riktigt fram för skänkeln och var lite seg och så.. Men hon är ju bara bebis =)

När jag kom hem red jag Treneke och hon gick inte jättebra idag men jag är nöjd =) lite stel och springig men på slutet släppte hon riktigt fint så imorgon blir det bara att jogga igenom henne för vi ska tävla på söndag och då blir det förmodligen debut 140 :D


Torsdag 2/9-2010

Idag fick Treneke vila men jag åkte till ridklubben där jag har min praktik och red den hästen som jag alltid rider idag och det gick faktiskt jättebra =) Mer än så har jag inte att skriva.. Förutom att jag ska på horsemanchip strax :D

Onsdag 1/9-2010

Ridit 3 hästar idag =)

Först skrittade jag ut den hästen som jag alltid rider på praktiken och det gick bra

Sen efter det red jag samma häst som jag red igår och han gick faktiskt också jättebra idag.. Till och med bättre än igår så det kändes bra =) Ska även börja rida honom lite mer och antagligen lite andra hästar ibland också =)

Sen när jag kom hem åkte jag till stallet och red Treneke och i början av ridpasset var hon lite konstig.. Ville inte riktigt lixom.. Kändes stel och konstig och hängde lite i munnen och så.. Lät henne jogga fram i den dåliga formen och sen när hon var varm så gjorde jag några skänkelvikningar i båda varven och då släppte det! ÄNTLIGEN! Fick tillbaka den där underbara känslan jag hade innan borlänge då hon bara släppte i munnen och blev mjuk och fin i sidorna .. Underbart :D Sen gjorde hon både skänkelvikningar, öppnor och slutor i båda varven :D Sen fick hon bara galoppera lite och även det gick jättebra .. Äntligen var det roligt att rida henne igen :D

I mina ögon kommer du alltid att vara den finaste <3

RSS 2.0